Život

Kiara želi život! Roditeljima blokiran račun u banci zbog sankcija Rusiji: "Ovaj udarac boli najjače do sada!"

  • Malenoj Kiari, kojoj je dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu, na liječenju je u SAD-u, ali sada je obitelji onemogućen pristup računu u banci zbog sankcija Rusiji i ruskim bankama
  • Obitelj moli institucije za razumijevanje i iznimku u njihovom slučaju kako bi povukli novac za nastavak liječenja svoje djevojčice
  • Molbu su uputili i putem društvenih mreža, a mnogi su im uputili komentare podrške, ali i ponudili neka rješenja

Sedmogodišnja Kiara nalazi na eksperimentalnom liječenju u SAD-u zbog zloćudnog tumora na mozgu, a sada je za obitelj stigao još jedan težak udarac. Naime, zbog sankcija Rusiji i ruskim bankama novac koji je prikupljan za njezino liječenje i ušteđen u Sberbank banci sada je blokiran.

Obitelj sada moli vladu i HNB za iznimku kako bi povukli novac iz banke i omogućili svojoj djevojčici daljnje liječenje, a apel su uputili i putem društvenih mreža.

"Ovog jutra je stigao još jedan udarac na već teškom i grčevitom putu za Kiarin život, ali ovog puta udarac koji boli najjače i najviše do sad. Ovaj udarac Kiari možda zaista oduzima šansu da živi!", započela je Kiarina majka objavu. "Svi novci koji su građani Republike Hrvatske prikupili kao donacija za Kiarino liječenje se nalaze na računima Sberbank d.d i do kojih sad zbog geopolitičke situacije ne možemo doći te istim novcima zajedno s bankom prijeti propadanje, ti novci možda nekome u vladi ili u HNB-u ne znače ništa, ali ti novci nama znače SVE, ti novci znače Kiari ŽIVOT", objasnila je.

Možda vas zanima Mala Kiara (7) boluje od rijetkog oblika karcinoma. Bajkeri u humanitarnoj akciji prikupljali novac za liječenje Rubrika Life&style Life&style

Taj je novac nužan za Kiarino liječenje i život, a bez tih sredstava djevojčica ne može natrag u San Francisco kako bi nastavila liječenje. "Bez nastavka liječenja je Kiara ne sretno i bezbrižno dijete, nego dijete koje će nažalost izgubiti bitku za život!", uputila je molbu Kiarina majka.

Mnogi su komentirali objavi i uputili riječi podrške, ali i ponudili moguća rješenja. "Otvorite račun u drugoj banci dok se to ne sredi, uplatit ćemo opet. Naravno, ako postoji ta mogućnost.", komentirali su. Osim toga, drugi su rekli da će od danas ipak biti moguće podići novac i da pa se svi ipak nadaju pozitivnom ishodu.

Možda vas zanima Znanstvenica Rosa Karlić: "Dovršavamo našu revolucionarnu metodu koja će promijeniti borbu protiv tumora!" Rubrika Stars Stars

U prosincu je djevojčica otputovala s obitelji na liječenje u Sjedinjene Američke Države i prvo je dijete iz Hrvatske koje je primljeno na takav oblik liječenja. Nedavno je prošla kroz zahvat na oku da se izbjegnu rizici za oštećeni očni živac, a pretrage su zasad pokazale optimistične rezultate.

Photo: Facebook / Kiara želi život

Komentari 0