Život

Novi zagrebački mural s kojim se lako poistovjetiti - posebno nedjeljom

  • U blizini zagrebačkog Studentskog centra osvanuo je novi mural
  • Njegovo ime je Sunday Havoc, što su prijevodu znači nedjeljna pustoš
  • Tri street art umjetnika prikazali su amosferu nedjelje - pustoš, odmor, ali i kaos te mamurluk

Svi put kada u Zagrebu osvane novi mural, ugodno se iznenadimo. Osvježenja na ulicama kojima svakodnevno prolazimo definitivno nam izvuku osmijeh na lice. S muralima se poistovjećujemo, komentiramo ih i puštamo da razbiju monotoniju naših dana i naših ulica. Tako je bilo i s velikim muralom koji se prije nekoliko dana smjestio u neposrednu blizinu Studentskog centra u Zagrebu. Street art umjetnici Chez 186, Lonac i Sarme kreirali su mural imena Sunday havoc, što u prijevodu znači nedjeljna pustoš.  | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL

Mural prikazuje tipičnu nedjeljnu atmosferu. Na glomaznom muralu dominiraju pustoš, prikaz odmora, ali i kaos te mamurluk koji vučemo još od večeri prije. Iako su na muralu radila tri umjetnika, svi djelovi su povezani tematski, ali i estetski te je prikaz prilično harmoničan. Slikom prevladavaju nijanse plave i neutralne boje koje se savršeno oponiraju tipičnom gradskom sivilu. 

Možda vas zanima Preslatko: mural Malog princa koji u Dubravi razbija sivilo betona Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL

S onim što ovaj mural  prikazuje moći će se poistovjetiti mnogi pa nema sumnje da će nam i on, baš kao i brojni drugi predivni zagrebački grafiti, izmamiti osmijeh na lice dok jurimo ulicom. 

Možda vas zanima Najvažnija stvar koju snažne, samopouzdane žene imaju (i znaju sačuvati) Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL

 

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Komentari 0