Life&style

Preslatko: mural Malog princa koji u Dubravi razbija sivilo betona

  • Mali princ najpoznatija je novela pisca i pilota Antoinea de Saint-Exupéryja koju vole sve generacije
  • Mural se nalazi u podvožnjaku na Čulinečkoj cesti u Zagrebu

Kad su lijepi, kreativni, inventivni, duhoviti grafiti su nešto što uljepšava ulice grada, a u novije vrijeme i lijepa su pozadina ako se želiš fotkati. Razmišljajući koje zagrebačke najviše pamtimo, prisjetili smo se murala mnogima omiljenog Malog princa. Plava pozadina replika je raznih planeta i asteroida koji su mjesto radnje ovog romantičnog romana, a lik Malog princa je baš onakav kakvog ga pamtimo - u zagrljaju lisice koja mu je objasnila da je njegova ruža posebna i s ružom u rukama. 
 | Autor: Patrik Maček/PIXSELL Patrik Maček/PIXSELL

Prije tri godine, koliko možemo vidjeti iz potpisan na njemu, nastao je ovaj mural koji je svojim bojama i vedrinom razbio sivilo zagrebačkih ulica. Smješten u podvožnjaku u Dubravi, točnije na Čulinečkoj cesti, svakodnevno uveseljava dane stanovnicima tog kvarta kao i prolaznicima.

 | Autor: Patrik Maček/PIXSELL Patrik Maček/PIXSELL

Autor je nepoznat, ali mural je uščuvan kao da je nedavno nastao. Inače 'Mali princ' autora Antoinea de Saint-Exupéryja prvi je put izdann 1943. godine i jedna je od najprodavanijih knjiga na svijetu, prodana u više od 80 milijuna primjeraka i prevedena na više od 290 jezika. Roman je adaptirana i u kazališne predstave, slikovnice i animirane filmove.

Možda vas zanima Novi ljetni trend: Nacrtajte grafite u kosi! Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Patrik Maček/PIXSELL Patrik Maček/PIXSELL

 | Autor: Patrik Maček/PIXSELL Patrik Maček/PIXSELL

Photo: Patrik Maček/PIXSELL

Komentari 0