Život

Kreni! Ovdje su svi detalji dočeka naših heroja!

Idemo svi! Naše nogometaše treba dočekati onako kako zaslužuju - najsrdačnije, najljepše, najluđe. Posljednjih tjedana dali su nam nade, euforije i lijepih sjećanja te u sjenu bacili sve negativnosti naše svakodnevnice. Zaslužili su jedno golemo ''hvala'', a danas je prilika da im to kažemo

Vatreni nam se danas vraćaju kući sa srebrnom medaljom zlatnog sjaja, a Hrvatska ih čeka raširenih ruku. Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Udruga "Budi ponosan". Čast da bude redatelj ovog događaja pripala je Krešimiru Dolenčiću, jednom od najuspješnijih hrvatskih kazališnih redatelja. 

Možda vas zanima Što kaže horoskop - koji su najjači aduti naših reprezentativaca Rubrika Love&Sex Love&Sex

Još od petka, brojni gradovi omogućili su svojim građanima besplatne autobuse koji će ih odvesti na doček nogometaša. Autobusi kreću sa svih strana, a Zagreb se pobrinuo za parking. Osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkog velesajma (pored zgrade Ine). Svoj doprinos dao je i ZET. Već od 8 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora. Ni Hrvatske željeznice nisu zaostale. Daju, naime, 50 posto popusta na jednosmjerne ili povratne karte do Zagreba. 

 

A post shared by Marčela Ovčarić (@movcaric) on

Posebno brendirani zrakoplov Croatia Airlinesa, Airbus 319, iz Moskve polijeće u 11 sati. Nogometaši bi trebali sletjeti danas, 16. srpnja, oko 14 sati, otkrili su iz Croatia Airlinesa. 

 

A post shared by Croatia Airlines (@croatia.airlines) on

Nakon slijetanja, reprezentacija će krenuti na vožnju Zagrebom, a objavljena je i ruta kojom će se kretati: Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića. Milan Bandić, zagrebački gradonačelnika pozvao je sve ljubitelje nogometa da "Vatrene" dočekaju već na ruti kretanja povorke od aerodroma do Trga bana Jelačića.  Krešo Dolenčić, redatelj dočeka, podsjetio je na logističke probleme na trgu. Tamo se, naime, nalazi šator i velika pozornica. Samim time, trg neće moći primiti sve navijače pa je i on savjetovao da se oni rasporede duž cijele trase. 

 

A post shared by Dario Macri (@d_macri_) on

Na trgu će Vatrene dočekati Zaprešić Boysi i brojni građani. Dolenčić je za Tportal izjavio da druge zvijezde neće nastupiti kako nitko ne bi bacio na sjenu na protagoniste ovog događaja te da će se glazba puštati na matricu. Izvodit će se navijačke pjesme te Moja domovina, a u nebo će se pustiti tisuće crveno-bijelih balona. 

 

A post shared by FP (@fputak) on

Očekuje se dolazak brojnih građana, a premijer Andrej Plenković odgovorio je na pitanje hoće li biti radni dan. On je pozvao poduzetnike u privatnom sektoru da budu "malo fleksibilniji" prema svojim radnicima. Fleksibilan će biti i državni sektor, barem nakon 14 sati.  ''Ovo je jedanput u životu, budimo sada malo veseli, svi koji mogu neka puste svoje zaposlenike na doček reprezentacije. To će biti uspomena za sve nas dok smo živi" - zaključio je, a mi se naprosto moramo složiti s njim. 

Prema portalu Zagreb info, u čast našim nogometašima, uoči utakmice s Francuskom, zagrebačke fontane bit će osvjetljene u crveno-bijelim kockicama. Obojen će biti i kultni hotel Esplanade, a prekrasan je čin i pripadnika vojne pukovnije Kravat. Oni će kao kravate vezati navijačke šalove. 

HGSS Gospić je na području Zira, otprilike na pola puta autoceste između Zagreba i Splita, spustio natpis “Hrvatska” sa crveno-bijelim kvadratićima. Natpis je dugačak 27 metara, a širok je 4 metra.

Možda vas zanima Fotke naših nogometaša iz djetinjstva - zar nisu preslatki? Rubrika Stars Stars

Pohvaljujemo i sve trgovačke lance koji su nedjeljnu utakmicu skratili svoje radno vrijeme. Hrvatska, bez sumnje, kuca istim ritmom, a prevladale su emocije za koje smo i zaboravili da ih imamo. Ne preostaje nam drugo nego da im pozovemo na dostojanstven doček naših zvijezda. Budimo ponosni!

 

 

 

 

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0