Život

"Bila sam ovisnica o hrani, samo razmišljala što ću sljedeće pojesti. Danas sam 100 kilograma lakša"

  • Već sa 5 godina Adrianna je težila gotovo 50 kilograma; s 23 težila je koliko dva prosječna muškarca zajedno
  • "Uvijek sam mislila samo na svoj sljedeći obrok i jela sve dok više nisam mogla disati od sitosti", kaže. Izračunala je da je jela između 4000 i 5000 kalorija dnevno. A dečko je bojkotirao njezinu dijetu
  • Sad je posve druga osoba, ne samo lakša nego i sretnija

Adrianna Styer (23), službenica u banci u Orlandu na Floridi, 'spala' je na 75 kilograma sa 170. Prijelomni trenutak dogodio se nakon što je jednom stala na vagu i iznenada shvatila da teži koliko dva prosječna muškarca zajedno. Tada je, za početak, odlučila iz prehrane izbaciti slatka pića i brzu hranu. Nakon što se dogodio "klik" u glavi, počela je gubiti tako puno i tako brzo da ju je prijateljica optužila da obroke povrati nakon jela. Ali nije. Adrianna nije samo pronašla način da skine višak kilograma već i da zavoli sebe i svoje tijelo te sretno  živi. Danas svoje iskustvo kao i savjete svima koji imaju sličan problem rado dijeli na svojim društvenim mrežama. Njezinu priči prenio je britanski Daily Mail, kao i mnogi svjetski mediji - doista je inspirativna.

Gadila sam se sama sebi

"Bila sam aspolutno šokirana i sama sam se sebi zgadila toliko da to više nisam mogla podnijeti kad sam shvatila da sam teška kao dva prosječna muškarca zajedno - objasnila je Adrianna Styer kojoj je jako smetalo i to što se mora odijevati u staromodnu odjeću kakvu je jedino pronalazila u veličinama za pretile i ne može obući ništa od onoga što joj se sviđa. Adrianna se s gojaznošću borila čitav svoj život. Kao dijete od pet godina imala je gotovo 50 kilograma. 

"Bila sam ovisnica o hrani i hrana mi je uvijek bila na pameti. Uvijek sam sanjala svoj sljedeći obrok, što ću sljedeće jesti", sjeća se Adrianna. Iako joj je otac pokušavao ograničiti količine hrane koju bi dnevno gutala, mama je bila popustljiva i dopuštala je da se doslovno natrpava 'smećem'.

U školi su roktali kad bih prošla

- Sjećam se kako sam kao djevojčica jedva čekala da tata izađe iz kuće da se mogu baciti na kekse. Svaku večeru pojela sam prije ostalih i sjedila buljeći u hranu na tuđim tanjurima. Molila sam se u sebi da im nešto ostane da se onda ja na to bacim u sebe - priča Adrianna. U školi su je zadirkivali, neki od učenika čak su i roktali poput svinje kad je prolazila hodnikom. Morala se truditi da bude razredni zabavljač da bi opstala.

Kad se odselila od kuće, težina joj je krenula u nebo jer se oslobodila i ono malo kontrole nad onim što jede. Konačno je, priča, mogla jesti sve što joj padne na pamet i procjenjuje da to nije bilo manje od 4000 do 5000 kalorija dnevno. Jela je neprestano, dok ne bi bila toliko sita da nije mogla disati. Jela je čak i hranu koju ne voli.

Doručak: 2 porcije u McDonald'su

Za doručak bi otišla u McDonald's i pojela dva sendviča i dvije porcije pomfrita. Za ručak bi odjurila u neki drugi lanac brze hrane i uzela ekstraveliku porciju. Uvijek je birala jela kojih se dobije najviše, bilo da je išla na stejk ili na meksičku hranu s pomfritom. Također, kad je napustila školu, posve je prestala s fizičkom aktivnošću - prije toga je u školi bila prisiljena barem malo sudjelovati u košarkaškim utakmicama. 

Možda vas zanima U prvom krugu Priprema, uredi, sad! preuredili smo dječju sobu - pogledaj kako sada izgleda! Rubrika Life&style Life&style

Prije zdravstvenog pregleda koji je morala obaviti za posao, natjerala je samu sebe da stane na vagu i kad je otkrila da ima gotovo 170 kilograma, samo se slomila i završila na podu u suzama. No to je bio prijelomni trenutak koji joj je u konačnici pomogao. Dijetu je započela malim promjenama, što svakome preporučuje. U njezinom slučaju izbacivanjem slatkih pića i ograničavanjem porcija. Već prvi mjesec dijete izgubila je više od 20 kilograma.

U početku nisam vježbala

Potom je počela jesti izrazito zdrave stvari i fast food zamijenila jajima, slaninom od nemasne puretine i gomilom povrća da ispuni prazninu u želucu. U početku nije išla u teretanu i nije uopće vježbala jer je uvjerena, a to je i samoj sebi dokazala, da 90 posto mršavljenja započinje od tanjura, onoga što jedemo - Adrianna danas jede najviše 1200 kalorija dnevno.

Kad je izgubila podosta kilograma, počela je vježbati 4 puta tjedno - dizala je utege i radila kardio vježbe. Iako su gotovo svi oko nje bili nevjerojatno odlučni da joj pomognu, bilo je i onih koji joj nisu vjerovali da gubi toliko kilograma samo zahvaljujući dijeti. Jedna prijateljica optužila ju je da svaki obrok povrati i nije joj vjerovala da težinu gubi na zdrav način. 

Možda vas zanima Bivši kandidati 'Života na vagi' pokazali svoje nove linije u kupaćim kostimima i izgledaju sjajno Rubrika Stars Stars
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today is such a special day to me!!! Exactly 1 year ago TODAY, I started my healthy journey. And as of today I am down 185 pounds in ONE year with diet and exercise!! In just this last year, I have gained so much will-power and strength that I thought I never had. If you would’ve asked me this time last year if I would’ve lost even 50 pounds in a year, I would’ve told you that you were crazy! As clichè as it sounds, I now know I can do anything I set my mind to. So not only did I gain a new healthy lifestyle and probably saved my own life ... (because who is healthy at over 300 pounds??) I also gained a healthy mindset. And now it’s incorporated into my daily life and it’s a lifestyle I will live forever. I am sooooo thankful to have such an amazing support system; my friends, my family, and all of you guys. Your encouraging and sweet comments make my days even better 💕 I have some verrrrrry exciting news that I hope to share with you all next week, so look out for an awesome post 💕💪🏼 • • • • • • • • • #cardio #diet #girlswholift #exercise #weightlifting #dietfood #weightloss #weightlosstransformation #run #beforeandafter #fit #fitness #fitfam #cleaneating #health #healthy #lifestyle #adriannaslimsdown

A post shared by Adrianna Styer (@adriannaslimsdown) on

Adrianna je započela vezu s dečkom u času kad je bila najdeblja - on joj nije bio podrška u mršavljenju, dapače. Bojao se da će postati privlačna drugim muškarce kad smršavi. Svašta joj je govorio, uglavnom laži o tome kako je postala slaba i sva nikakva, a zapravo je želio spriječiti da postigne lijepu figuru. Ipak ga nije ostavila. Ostala je s njim jer prije njega nikad nije imala nikoga. Danas je u puno zdravijoj i sretnijoj vezi s dečkom po imenu James koji je podržava u nastojanjima da nastavi mršaviti. 

Krenite s malim promjenama

Danas može kupovati normalnu odjeću koja joj se sviđa, ne mora se brinuti hoće li se pod njom neki stolac skršiti, hoće li imati dovoljno mjesta u autobusu. "Vratilo mi se zdravlje, spustila sam krvni tlak, mogu se penjati po stepenicama. Ništa me više ne sprječava da živim aktivan život jer osjećam da sam najednom puna energije - kaže konačno sretna Adrianna.

Možda vas zanima Nevjerojatna je! Nina Martina iz 'Života na vagi' svladala još jedan golemi izazov Rubrika Stars Stars

Svima koji žele smršaviti poručuje da započnu prvo s malim koracima jer 'male promjene kroz duže razdoblje donose velike rezultate'.  Uvjerena je da se u pothvatu poput njezinog može uspjeti samo ako to radiš za sebe, a ne za nekog drugog. Najvažnije je znati da je život toliko ljepši kad živiš zdravo i aktivno.

Adriannina promjena prehrane

Nekad : Doručak: dva sendviča iz McDonald'sa i dvije velike porcije pomfrita

Ručak: Ekstravelika porcija u restoranu s brzom hranom

Večera: Najveća porcija stejka ili meksičke hrane s pomfritom i umakom

Sad: Doručak: jaja

Ručak: slanina od nemasne puretine s povrćem i žitaricama punog zrna

Večera: Piletina i povrće

Photo: Instagram@newfoodsuk

Komentari 0