Život

Ako se oko ovih stvari 8 nisi posvađala sa sestrom, skoro da niste sestre

  • Među sestrama često postoji rivalstvo, nerazumijevanje i zamjeranje
  • No, bez obzira na napetost i svađe, posebno u dječjoj dobi, postoji privrženost i podrška, a postoje i sestrinske veze, koje su mnogo više od krvnog srodstva
  • Mnoge sestre su jedna drugoj najbolje prijateljice među kojima vlada potpuno povjerenje i bezuvjetna ljubav

Imati brata ili sestru pravi je zgoditak - uvijek imaš  partnera u zločinu! No, kada je taj partner sestra, dosadna, natjecateljski raspoložena, inatljiva... (ti nastavi niz) stvari se znaju malo zakomplicirati jer sestre imaju poseban odnos prepun ljubavi, ali i sukoba. Možda su spremne umrijeti jedna za drugu, a istodobno mogu mrziti jedna drugu. Ne znamo kako je to uopće moguće, ali ako imaš sestru zasigurno ti je poznat osjećaj sestrinske nesebične "ljubavi".

Tvoja sestra će biti pored tebe do kraja života, ali to ne znači da s njom ponekad nećeš voditi sitne borbe. Ali na kraju dana, bez obzira koliko vaša veza bila neshvatljiva i neobična, ona će ti uvijek biti najvjernija prijateljica. Evo nekoliko borbi koje smo sve vodile sa sestrama - starijima ili mlađima.

via GIPHY

1. To je moje!

Hrana je uvijek pravi razlog za svađu. Sestre ili ne, nema šanse da budemo spremne podijeliti hranu. Bila to posljednja kriška pizze ili veći komad torte, ne možete se ne potući zbog nje! I ne daj Bože da vam je sestra ukrala hranu ...

2. Jesi li ti to posudila moju suknju?!

Možda ćeš bez problema podijeliti odjeću s najboljim prijateljem, ali ako se tvoja sestra usudi posuditi (čitaj ukrasti) tvoju odjeću, nastat će se kaos! Iako ti nije problem dijeliti stvari, kada ti sestra uzme stvari bez pitanja - jednostavno izgubiš kontrolu i nema šanse da to više dopustiš.

Možda vas zanima Imaš li brata ili sestru? Znanstvenici su izračunali tko je od vas inteligentniji... Rubrika Life&style Life&style

3. Ne mijenjaj program!

Bilo da se radi o seriji koju si upravo počela pratiti ili pjesmi u kojoj si uživala - ima li što gore nego kada sestra uzme daljinski i promijeni to? Vjerujemo da nema! Vaši ukusi možda se poprilično razlikuju i zato se svađa brzo pretvori u pravi hrvački meč oko upravljača.

via GIPHY

4. Kako se usuđuješ uzeti moj ruž?

Sve smo uistinu posesivne prema svojim omiljenim stvarima, a posebice prema najdražem ružu. Dijeljenje je bezbrižno sve dok ne moramo dijeliti svoje proizvode za šminkanje. Zato - sestro, volim te, ali da se nisi usudila dirati moj ruž!

5. Tko je najdraža kćer?

Tvoj te je brat možda zadirkivao da su te pronašli u kanti za smeće ili da su zapravo usvojena, ali tvoja će ti sestra uvijek nabijati na nos da je ONA mamina i tatina miljenica. Iako znaš da vas roditelji obje vole jednako, ne želiš joj dopustiti da odnese pobjedu u ovoj bitci!

via GIPHY

6. Ja idem prva!

Uvijek se borite koja će prva u kupaonicu jer njoj treba stotinu godina, a ti radi nje svugdje zakasniš? Ništa čudno, nisi jedina, nema ti druge nego ju preduhitriti - to je sigurna pobjeda!

Sestre Možda vas zanima 10 razloga zašto je tvoja starija sestra najbitnija žena u tvom životu Rubrika Life&style Life&style

7. To je moja strana!

Sve imamo stranu kreveta u kojoj se osjećamo najudobnije i ne bi je mijenjale ni za što. No, problem nastaje kada i tvoja sestra želi istu stranu kreveta. Već znamo da ovaj okršaj završava borbom tko će dobiti lijevu, a tko desnu stranu kreveta.

8. Ona je razbila, nisam ja!

Bila to čaša ili vaza ili prozor... jednom se svakome desilo da se nešto razbilo. No, pitanje je veće tko će koga okriviti ili priznati istinu? Sigurno se sada prisjećaš koliko puta si ispaštala radi sestrine krivice, no vjerujemo da si joj to i pošteno i naplatila!

Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?

Photo: Unsplash/Genessa Panainte

Komentari 0