Stars

Uskoro počinje 18. sezona Uvoda u anatomiju, gdje su danas omiljeni liječnici koji su napustili seriju?

  • ABC -ova serija "Uvod u anatomiju" držala je gledatelje prikovane za ekrane još od 2005., danas je došla do svoje 18. sezone
  • Premda su postojale glasine o tome kako je serija ispričala priču koju je željela, te da će 17. sezona biti ona posljednja, medicinska drama ponovno se vraća 
  • Gdje je danas originalna glumačka ekipa Uvoda u anatomiju i čime se bave od odlaska iz popularne serije?

U posljednjih nekoliko sezona medicinska drama imala je dosta glumačkih lica koja su dolazila i odlazila, pri čemu su neki glumci ostali u seriji, a drugi su odlazili baviti se drugim projektima. Nakon 15 godina, evo gdje su danas oni najdraži i najupečatljiviji glumci glumačke ekipe Uvoda u anatomiju.

Sandra Oh

 | Autor: imdb imdb Sandra Oh

Glumica je glumila kirurginju Cristinu Yang 10 sezona, a iz serije je otišla 2014. godine. Do vremena kada je napustila seriju, njezin je lik iz kirurškog pripravnika narastao do ravnatelja kardiotorakalne kirurgije. 

Sandra je imala sjajan nastup izvan serije. Trenutno ima glavnu ulogu u špijunskoj drami Killing Eve u kojoj glumi britansku obavještajnu agenticu. Osim toga, Oh je postavila nove rekorde kao prva glumica azijskog podrijetla koja je dobila nominaciju za "Izvanrednu glavnu glumicu u dramskoj seriji" Emmy te kao prva azijska glumica koja je osvojila dva Zlatna globusa.

Katherine Heigl

 | Autor: Katherine Heigl

Heigl je prvih 6 sezona medicinske drame glumila kiruršku onkologinju Izzie Stevens. Uloga joj je dodijelila Emmyja za "Izvanrednu sporednu glumicu u dramskoj seriji". 

Nakon njezina odlaska iz serije, Heigl je glumila u brojnim romantičnim komedijama. Zatim je dobila glavnu ulogu u pravnoj drami Suits gdje je igrala novu partnericu u odvjetničkom uredu Samanthu Wheeler. Također ima glavnu ulogu u novoj Netflixovoj seriji Ulica krijesnica. Osim toga, glumit će prvu žensku kandidatkinju za predsjednicu SAD-a u seriji Woodhull

Uvod u anaomiju' ulazi u 18.sezonu prikazivanja Možda vas zanima Fanove serije ‘Uvod u Anatomiju’ oduševila je jedna vijest uoči prikazivanja nove 18. sezone! Rubrika Life&style Life&style

Eric Dane

 | Autor: imdb imdb Eric Dane

Dane se najbolje pamti po tome što je prikazan kao playboy medicinske drame Mark Sloan zvanog McSteamy. Nažalost, omiljeni lik obožavatelja podlegao je ozljedama koje je zadobio tijekom zloglasne zrakoplovne nesreće. Eric Dane napustio je glumačku postavu kako bi glumio u televizijskoj seriji Posljednji brod, koja je završila nakon pet sezona u studenom 2018. Trenutno Dane ima glavnu ulogu u HBO-ovoj tinejdžerskoj drami Euphoria gdje glumi strogog oca koji vodi dvostruki život. 

Kate Walsh

 | Autor: imdb imdb Kate Walsh

Prvih osam sezona Walsh je imala ponavljajuću ulogu kao Addison Montgomery, koja se specijalizirala za fetalnu kirurgiju. Ona je također prikazala isti lik u seriji Privatna praksa. Glumila je otuđenusuprugu Dereka Shepherda. Njena početna uloga u seriji bila je da posluži kao dio ljubavnog trokuta između Dereka i Meredith.

Nakon što je napustila seriju, Walsh je nastavila glumiti u Netflixovoj hit seriji 13 razloga zašto, kao roditelj djeteta koje je počinilo samoubojstvo. Trenutno ima i ponavljajuću ulogu u Netflixovoj hit seriji, The Umbrella Academy. I slavi Netflixa tu nije kraj. Ona je također glumila u Netflixovoj seriji Emily u Parizu 2020. godine. 

Sjećaš li se Očajnih kućanica? Pogledaj gdje su glavni glumci danas

Patrick Dempsey

 | Autor: imdb imdb Patrick Dempsey

Dempseyjev lik Derek Shepherd zvani McDreamy imao je "darovite ruke". On je bio jedini liječnik koji bi rado prihvatio najteže slučajeve. Njegova je romansa s Meredith također bila ono što je gledatelje držalo prikovanim za ekrane. U 17. sezoni pojavio se u Meredithinim vizijama nakon što joj je dijagnosticiran Covid-19.

Patrick Dempsey rekao je da je napustio seriju jer je "bilo teško držati priču intrigantnom" te je želio imati više vremena za svoju obitelj i zatražio da mu se ranije otkaže ugovor. Nakon toga nastupio je u Drugo stanje Bridget Jones, a osim u seriji trilera Đavoli, Dempsey u posljednje vrijeme nije bio dio neke veće produkcije. Međutim, aktivno sudjeluje u nekoliko drugih područja, uključujući utrke. Pojavljuje se u reklamama, a vlasnik je Dempsey Racing Team-a. Zgodni glumac se bavi i oglašavanjem za robne marke poput L'Oreala i Versacea.

Justin Chambers

 | Autor: imdb imdb Justin Chambers

Chambers je bio jedan od rijetkih koji je u showu ostao 16 sezona, no nakon toliko godina glumac objavio da je završio s glumom Alexa Kareva. Napustio je seriju kako bi nastavio s drugim projektima. Godinu i pol nakon iznenadnog odlaska iz serije, Justin Chambers vraća se glumi ikonskom ulogom na ekranu. Chambers će prikazati Marlona Branda u Paramount-ovoj seriji Ponuda, temeljenoj na iskustvu producenta Al Ruddyja u stvaranju klasika Kum.

Ellen Pompeo

 | Autor: imdb imdb Ellen Pompeo

Ellen Pompeo je kultnu ulogu Meredith Grey učinila svojom. Pompeo je napredovala s ulogom- pokrenula je vlastitu produkcijsku kuću i krenula u producentsku karijeru, režirala više epizoda "Uvoda u anatomiju". Dok se Meredith udala za svog "McDreamyja" i s njim dobila troje djece, Pompeo je pronašla ljubav u svom osobnom životu, sa suprugom Chrisom Iveryjem. Tijekom prikazivanja emisije osnovala je vlastitu obitelj. Zarađujući otprilike 20 milijuna dolara godišnje, Pompeo je postala najplaćenija televizijska glumica.

T.R. Knight 

 | Autor: imdb imdb T.R. Knight

Nakon završetka pete sezone, potvrđeno je da se Knight neće vraćati u šestu sezonu serije. Glumac je izjavio da je razlog njegovog odlaska bio nedostatak njegova lika na ekranu, kao i njegova odluka da javno istupi kao homoseksualac. Nakon nekoliko burnih sezona iza kulisa, TR Knight se borio sa scenarijem serije i činjenicom da se George jedva pojavio na početku pete sezone, te je zatražio otpuštanje iz svog ugovora. Knight se između ostalih pojavio u serijama Dobra žena i Genije. Godine 2019. pojavio se u seriji Najhrabriji vitez, a 2020. u seriji HBO-a Stjuardesa s Kaley Cuoco. 

Možda vas zanima Bliži se kraj Uvoda u anatomiju: "Planiram završnu epizodu koja će možda biti i kraj serije..." Rubrika Stars Stars

Chyler Leigh

 | Autor: imdb imdb Chyler Leigh

Lexie Gray, Meredithina živahna polusestra, još je jedan od likova koji je umro u jednoj od najrazornijih priča koje je serija ikad imala: pad aviona. Nikad se živa nije vratila u bolnicu (koja se tada zvala Seattle Grace), jer je umrla tamo u šumi nakon što ju je srušio dio aviona, a ljubav njezina života, Mark Sloan, plakala je nad njom. Ona i Mark vratili su se kako bi se ponovno sastali s Meredith tijekom njene kome u 17 sezoni i natuknuli da se par ponovno našao u zagrobnom životu. Chyler Leigh glumila je u seriji Taxi Brooklyn prije nego što je na američkoj televizijskoj seriji Supergirl preuzela ulogu zlice Alexandre Danvers.

Isaiah Washington

 | Autor: imdb imdb Isaiah Washington

Washingtonov lik Preston Burke zauvijek će ostati zapamćen kao čovjek koji je ostavio Cristinu pred oltarom. Iako se kardiotorakalni kirurg iskupio, nemoguće je zaboraviti incident. Washington je napustio seriju nakon treće sezone.

Glumac je imao nekoliko ključnih uloga nakon što je napustio Uvod u anatomiju. Njegov najznačajniji glumački pothvat je onaj kancelara Jahe u postapokaliptičnoj drami 100. U novije vrijeme bio je gradonačelnik Tydell Ruffin u seriji P-Valley. Washington također vodi putopisnu i kuharsku emisiju pod nazivom Isaiah Washington: Kuhinjski razgovori.

Photo: imdb

Komentari 0