Stars

Sutra izlazi 'Air', evo liste striktnih zahtjeva koje je Michael Jordan postavio Benu Afflecku prije snimanja

  • Ben Affleck režirao je film 'Air' kako bi ispričao priču o tome kako je Michael Jordan potpisao legendarni ugovor s Nikeom i zauvijek promjenio povijest brenda
  • Prije no što je počeo raditi na filmu, tražio je Michaelov blagoslov, a uz njega je dobio i cijelu listu zahtjeva koje je morao ispuniti 
  • Film u kina (prvo američka) stiže sutra, a evo i zahtjeva na kojima je inzistirao Michael Jordan, "najcool i najviše zastrašujući tip na svijetu", kako ga je Affleck opisao 

U kina sutra napokon stiže jedan od najiščekivanijih filmova godine - 'Air', kojeg je režirao Ben Affleck te u kojem glumi uz svog najboljeg prijatelja Matta Damona, a koji donosi priču o jednoj od najvećih suradnji u povijesti Nikea, onoj s košarkaškom ikonom Michaelom Jordanom. Ben je možda jedan od najvećih glumaca na svijetu i ponosni vlasnik dva Oscara, ali svejedno nije počeo raditi na filmu prije no što je dobio blagoslov Michaela Jordana.

Prije no što se primio redateljske palice i krenuo pričati priču o mladom Michaelu i ugovoru koji je zauvijek promijenio povijest jednog od najvećih sportskih brendova na svijetu, Ben je otišao na ručak s NBA legendom. "Michael Jordan, koji je najcool, i najviše zastrašujući tip na svijetu, došao je i rekao: 'Sjest ću s tobom'", rekao je Affleck publici nakon svečane projekcije filma u New Yorku. "Otišao sam, sjeo i ručao s njim i rekao mu: 'Kao prvo, za početak, neću raditi ovaj film ako ti ne želiš da ga radim, iz poštovanja prema tebi. Moram promijeniti neke detalje i neke stvari, ali mislim da priča skriva puno više od ovoga", rekao mu je dodavši da ne želi učiniti ništa što se njemu čini fundamentalno pogrešnim.

Možda vas zanima Veliki prijatelji Ben Affleck i Matt Damon dijelili su ne samo zajednički stan nego i nešto mnogo delikatnije Rubrika Stars Stars

Michael očito nije imao ništa protiv, no Benu je tada predao kratak, ali vrlo detaljan popis svega onoga što je želio da se u filmu ispoštuje, a George Raveling našao se na vrhu liste. Bivši sveučilišni košarkaš koji je bio pomoćni trener momčadi SAD-a s kojom je Michael osvojio zlato na Olimpijskim igrama 1984. u Los Angelesu, bio je toliko presudan za njegovu odluku da je Michael rekao Benu da bez njega ne bi bio u Nikeu.

Slično mišljenje imao je i o Howardu Whiteu, izborniku NBA drafta koji je započeo karijeru u Nikeu nakon što su ozljede koljena dovele do kraja njegove profesionalne karijere. Bivši igrač Maryland Terrapinsa razvio je poseban odnos s Michaelom dok je vagao ugovore koje su mu razni brendovi poput adidasa, Conversea i Nikea nudili, a na kraju je postao potpredsjednik Jordan Branda.

U tom je trenutku Ben pomislio kako bi bilo zgodno da uspije dobiti Chrisa Tuckera s kojim je oduvijek želio surađivati da glumi Whitea, a Michael mu je samo rekao: "Poznam Chrisa". I to je bilo to.

 | Autor: Pr Pr

Jedna od bitnijih stavki koje je Michael uvjetovao bio je i odabir glumaca za ulogu njegovih roditelja. Kada je NBA-ov peterostruki Najkorisniji igrač rekao Benu da je njegov otac, James, imao najbolju osobnost od svih ljudi koje je ikada poznavao, Ben ga je krenuo uvjeravati da je već pronašao savršenog glumca za njegovu ulogu - Juliusa Tennona. Očigledno i više nego odličan izbor jer je Julius, prikladno, u stvarnom životu oženjen Violom Davis, jedinom glumicom koju je Michael izričito zatijevao da glumi njegovu majku Deloris. "Najbolja glumica na svijetu?! Nema problema!", Affleck se prisjetio svog sarkastičnog odgovora.

 | Autor: IMDB IMDB

Naučivši od Michaela koliko je značajnu i važnu ulogu njegova majka imala za početak carstva robne marke njezina sina, Ben je shvatio kakav bi ovo film trebao biti i o čemu se točno u njemu radi te je krenuo s radom - ne samo stvaranjem priče koja bi vjerno  svjedočila o Michaelovim sjećanjima, već i o nastanku povijesnog partnerstva, te s osmišljavanjem uloge dostojne glumice poput Viole Davis.

Nike tenisice Možda vas zanima 50 najpopularnijih Nike tenisica svih vremena, za njih postoje liste čekanja, a kolekcionari ih papreno plaćaju Rubrika Moda Moda

Kada se napokon našao s Violom, Ben joj je rekao: "Gledaj, ti vjerojatno ne želiš ovo učiniti, ali Michael Jordan te želi." Ove su riječi očigledno i bile više nego uvjerljive jej Viola ne samo da je pristala, već je postala krunski dragulj u zvjezdanoj postavi kakvu samo legenda poput Michaela Jordana može okupiti.

 | Autor: IMDB IMDB

Ben Affleck glumi osnivača i izvršnog direktora Nikea Phila Knighta, njegov prijatelj Matt Damon glumi Sonnyja Vaccara, košarkaškog gurua u središtu Nikeove potrage za Jordanom, Viola Davis i Julius Tennon glume Michaelove roditelje, a Chris Tucker je preuzeo ulogu Howarda Whitea. Dobitnik Zlatnog globusa, Emmyja i SAG nagrade Jason Bateman glumi Nikeovog ondašnjeg direktora marketinga Roba Strassera, a Marlon Wayans ranije spomenutog Ravelinga. Odlična filmska ekipa i nevjerojatna priča koju donosi pod provjereno čvrstom i odlučnom redateljskom palicom Bena Afflecka nama miriše na vrhunski odrađen posao i jedvačekanje! 

Photo: Pr

Komentari 0