Life&style

Novi film Bena Afflecka i Matta Damona oduševit će sve ljubitelje knjige 'Shoe Dog', evo kad ga gledamo

  • 'Air' je prvi film nove tvrtke dugogodišnjih prijatelja Bena Afflecka i Matta Damona, 'Artists Equity'
  • Film 'Air' prikazuje odnos između Michaela Jordana i Nikea te predanost i naporan rad uložen u stvaranje kultne robne marke Air Jordan
  • Film se oslanja na hit knjige 'Sole Confidence' i 'Shoe Dog', koje detaljno pričaju priču o ljudima koji stoje iza brenda i žrtvama koje su podnijeli kako bi postigli uspjeh

'Air', dugo očekivani film o rođenju legendarnog brenda Air Jordan i partnerstvu između Nikea i Michaela Jordana, konačno je dobio datum izlaska. Film će se u svjetskim kinima pojaviti 5. travnja, prije nego što dođe na Prime Video. 'Air' je prvi projekt producentske kuće Bena Afflecka i Matta Damona, 'Artists Equity', u suradnji s Amazon Studios, Skydance Sports i Mandalay Pictures.

Film 'Kraljica' Možda vas zanima Biografski filmovi su postali veliki hit, ovo je 10 najboljih naslova koji se mogu odmah pogledati Rubrika Life&style Life&style

Inače, Ben Affleck i Matt Damon prijatelji su od ranog djetinjstva. Affleck je prvi put upoznao Damona ranih 1980-ih kada su imali osam, odnosno 10 godina. Živjeli su dva bloka udaljeni jedan od drugoga u Cambridgeu, Massachusetts, voljeli su bejzbol i glumu, a zatim su pohađali srednju školu Cambridge Rindge i Latin. Zajedno su glumili u više filmova, a dobili su i Oscara za film 'Dobri Will Hunting', za kojeg su napisali scenarij te su zajedno glumili.   

 | Autor: Miramax Miramax

Zvjezdana glumačka postava njihovog najnovijeg projekta, filma 'Air' uključuje Afflecka koji glumi suosnivača Nikea Phila Knighta, Damona kao izvršnog direktora Nikea Sonnyja Vaccara, Jasona Batemana kao Roba Strassera, Chrisa Messinu kao Davida Falka i Violu Davis kao Deloris Jordan. Scenarij za 'Air' napisao je Alex Convery, a producirao nevjerojatan tim veterana industrije, uključujući Afflecka, Damona i Davida Ellisona.

Evo sinopsisa:

'Od nagrađivanog redatelja Bena Afflecka, film 'Air' otkriva nevjerojatno partnerstvo koje mijenja igru između tadašnjeg rookija Michaela Jordana i Nikeovog novonastalog košarkaškog odjela koji je revolucionirao svijet sporta i suvremene kulture s brendom Air Jordan. Ova dirljiva priča prati kockanje koje definira karijeru nekonvencionalnog tima sa svime na kocki, beskompromisnu viziju majke koja zna vrijednost neizmjernog talenta svog sina i košarkaškog fenomena koji će postati najveći svih vremena.'

'Air' zadire duboko u odnos između Michaela Jordana i Nikea dok film priča priču o rođenju legendarnog brenda Air Jordan. 'Air' je film koji slavi ljudski duh, želju za uspjehom te odlučnost i upornost dvojice muškaraca koji su bili odlučni ostaviti svoj trag u svijetu. 

Međutim, 'Air' nije samo film o brendu; radi se o ljudima koji stoje iza brenda i žrtvama koje su podnijeli da bi bio uspješan. To je film o snazi sna i odlučnosti da se on ostvari.

Priča o tenisicama i povijesti košarke

Premda, barem na prvi pogled, priča o tenisicama i sportu možda i nije najprivlačnija stvar, ova konkretna priča apsolutno je fascinantna.

Film 'Air' se oslanja na knjige iste tematike, 'Sole Influence' i 'Shoe Dog' , koje pričaju priču o čovjeku po imenu Sonny Vaccaro. John Paul Vincent 'Sonny' Vaccaro bivši je direktor tržišta, a najpoznatiji je po suradnji s Nikeom, pri čemu je potpisao s jednim i jedinim Michaelom Jordanom njegov prvi ugovor za tenisice. Barem je tako naizgled, ali iza svega stoji iznenađujuća količina kontroverzi, jer se ne slažu svi oko toga što se zapravo dogodilo.

Premda se očekuje da će film 'Air' ispričati cijelu priču o nastanku brenda Air Jordan, 'Sole Confidence' i 'Shoe Dog' su intrigantne knjige koje zasigurno sadrže malo više detalja. Osim toga, također imaju različite perspektive o cijeloj stvari. 

Knjiga 'Shoe Dog', autora Phila Knighta, suosnivača Nikea, njegovi su meomari koji su iznenađujući, skromni, nefiltrirani, duhoviti i predivno napisani. Knight donosi svoju životnu priču, s sve je počelo klasičnim trenutkom prekretnice u životu. S dvadeset četiri godine, putujući Azijom, Europom i Afrikom, hrvajući se s životnim pitanjima, Knight odluči da je nekonvencionalni put jedini put za njega. Umjesto da radi za neku veliku korporaciju, on će stvoriti nešto svoje, nešto novo, dinamično, drugačije. Knight detaljno opisuje mnoštvo zastrašujućih rizika s kojima se na svom putu suočio, obeshrabrujuće prepreke, nemilosrdne konkurente, sve one koji nisu vjerovali u njega ili su ga mrzili, neprijateljski nastrojene bankare, ali i mnoštvo svojih senzacionalnih trijumfa i teških pobjeda.

S druge strane, knjiga 'Sole Confidence' ispituje lošu stranu suvremenog sporta: lukavu, iskrivljenu potragu za sljedećim Michaelom Jordanom vrijednu više milijardi dolara. Priča je vrlo uvjerljivo postavljena i daje ironičnu poentu da je fenomen Michaela Jordana toliko promijenio 'biznis' da vjerojatno nikada neće postojati drugi igrač s istom energijom i relativnom nevinošću koji bi se toliko dopao tako širokoj demografiji. 

Dok čekaš film, zasigurno ćeš se dobro zabaviti uz ove dvije knjige.  

Možda vas zanima Ovo su najbolji filmovi i serije koji u veljači stižu na streaming platforme Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pixsell/EXPA

Komentari 0