Stars

Stručnjak za govor tijela otkrio je suptilne načine Meghan Markle da zaustavi princa Harryja u govoru

  • „Body Language Guy“, stručnjak za čitanje govora tijela otkrio je zanimljive načine kojima se Meghan Markle služi u neverbalnoj komunikaciji s princem Harryjem
  • Njene pokrete uočio je u više navrata, na nekoliko službenih pojavljivanja
  • Primijetio je i da Harry prati Meghanine suptilne znakove i govor tijela, dok ona njegove baš i ne

Meghan Markle ima „tihu naredbu“ koju koristi kako bi ukazala princu Harryju na to da prestane s razgovor da bi mogli otići, tvrdi stručnjak za govor tijela Jesús Enrique Rosas. 

Meghan Markle i princ Harry službeni su odstupili od kraljevskih dužnosti 2020., i iako više nisu viši članovi britanske kraljevske obitelji, tijekom protekle dvije godine nekoliko su se puta pojavili na javnim događanjima.

Jesús Enrique Rosas, poznat i kao “Body Language Guy”, kako se naziva na svojem YouTube kanalu proučio je nekoliko zajedničkih javnih pojavljivanja Meghan Markle i princa Harryja tijekom obavljanja kraljevskih dužnosti i kasnije, nakon što su od njih odstupili.

U svojem pregledavanji njihovog govora tijela, primjetio je signal koji Meghan koristi “da bi prekinula Harryja s pričanjem”. Jesús je rekao: “Meghan i Harry prisustvovali su dodjeli nagrada Wellchils Awards 2019. i razgovarali su s nekim obiteljima koje su također bile tamo."

"Mislim da je ovo bila zadnja obitelj s kojom su pričali jer su sjedili skroz udaljeni uz zid te je to bio i kraj videa. Harry je još uvijek bio u dubokom razgovoru s njima kad je Meghan jednostavno ustala i na suptilan način ukazala Harryju da prekine razgovor i ustane samo uz pomoć svog govora tijela. Ovo nije jedini put kad je na kameri uhvaćena da tako prekida Harryja.”

U nekoliko navrata Meghan je ponovila iste postupke, objasnio je stručnjak dalje. 2019., na Dan Commonwealtha ili u njihovom dolasku na Annual Salute Freedom Galu u New Yorku, u studenom prošle godine. Oba puta Meghan je koristila istu gestu rukom kako bi potaknula Harryja da prestane s pričom.

Možda vas zanima Meghan Markle je najinteligentnija članica kraljevske obitelji, tako tvrdi znanstvena studija Rubrika Life&style Life&style

“Meghanino kontroliranje Harryjevog ponašanja na jako otvoren način, nije ništa novo.” Jesús je to posebno primijetio na dodjeli nagrada Wellchild Awards jer je sve na to i ukazivalo. Kao kad im jedna gospođa preda narukvice. "Možeš li uočiti reakciju na Meghaninom licu? To je klasično stezanje čeljusti. Mislim da nije bilo stvarnog razloga da se u tom trenutku izrazi takvim emocionalnim izrazom.“

Zatim je dodao: „To je jedan od razloga zašto uvijek ponavljam da jedna od prvih vještina koje moraš razviti kod čitanja govora tijela je da pratiš gdje je kretnja i pokret. U situacijama poput ove često se gledaju ruke koje primaju narukvicu, no zapravo sve se vidi na licu. Također,  dok sluša gospođu kako priča, može se vidjeti da su joj ruke nemirne te da stišće meso na prstima odmah do noktiju."

"To je čest signal anksioznosti i nestrpljenja i vrlo ga je lako uočiti. Ni njen osmijeh nije bio iskren u tom trenutku. Naravno, ne možemo imati puni osmijeh stalno, ali spomenuo sam nekoliko puta da kad naša lica govore istinu, rade kao uravnoteženi sistem."

"Nekoliko trenutaka kasnije, radi mnogo bolji posao. Osmijeh još uvijek nije u potpunosti iskren, ali sad su uključeni drugi dijelovi njenog lica i sve zajedno funkcionira puno bolje. U sljedećem trenutku Meghan pokazuje treće ekspresije lica”, napominje Jesús.

“Zato što možemo vidjeti sva tri osmijeha jedan pored drugog, u razmaku od samo nekoliko sekundi, može se vidjeti i razlika u njima. Ima različite ekspresije intenziteta. To je znak da se osoba želi pokazati ljubaznom i angažiranom." Stručnjak napominje kako je Meghanina izvedba toga dosta nespretna i samo podiže sumnju i gubi kredibilitet.”

“Drugi čest signal koji otkriva da osoba ne želi biti tamo gdje je je dugi treptaj, koji koristi i Meghan. Takvo treptanje lako je uočiti i znače da ili dosađuješ toj osobi, ili ti ne pridaje previše pažnje i žele biti negdje drugdje.”

Jesús zatim prelazi na analizu Harryjevog govora tijela i njegovog držanja. “Harry je stvarno sudjelovao u razgovoru, s laktovima na koljenima i obraćao pozornost na to što im je žena pričala. No, Meghan više ne može glumiti zainteresiranost, iako pokušava. Tad koristi signal kao i puno puta prije kako bi završila razgovor – dodir ruke.”

“Istu gestu koristi i s gospođom – dodirne joj ruku, a zatim primi torbicu, što označava da je vrijeme da krenu. Harry iz tog razloga odmah prekida razgovor tako što se nagne unazad. Zatim oboje u isto vrijeme krenu ustati i za trenutak su sinkronizirani. No, Meghan zatim samo stoji, dok je očito da je Harry želio nastaviti razgovor, što je vidljivo iz njegovog govora tijela.”

Ovaj stručnjak naglašava kako je to još jedna fascinantna činjenica o dinamici parova i njihovom govoru tijela. “Svjedočili smo da Harry prati i sluša signale govora tijela koje mu šalje Meghan, dok ona ne radi isto. Ili ih ne razumije, ili ju jednostavno nije briga”, zaključio je Jesús.

Možda vas zanima Tradicije kraljevskih poroda: Evo tko je predvodio nove trendove pri porodima u britanskoj kraljevskoj obitelji Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0