Stars

Stoljetna vila Helen Mirren oduzima dah svojom ljepotom i jednim od najljepših pogleda u LA-u

  • Helen Mirren i Taylor Hackford vlasnici su nevjerojatnog povijesnog holivudskog imanja još od 80-ih, a sada ga prodaju po nešto nižoj cijeni od one koju su prvotno tražili
  • Luksuzna vila s pet spavaćih soba, kućicom za goste, garažom za 5 automobila sa stanom iznad i bazenom okružena je predivnim stogodišnjim palmama i jacarandama
  • Vila je smještena na imanju veličine impozantnih 65 000 kvadratnih metara, točno na rubu kanjona Runyon, poznatog planinarskog područja prikazanog u bezbrojnim filmovima i serijama, koji nudi jedan on najspektakularnijih pogleda na obronke Los Angelesa

Predivno povijesno holivudsko zdanje u vlasništvu dvoje Oskarovaca, glumice Helen Mirren i redatelja Taylora Hackforda, prodaje se već neko vrijeme, a nakon prvotne cijene od 18,5 milijuna dolara koju su tražili još prije dvije godine, sada su je spustili na nešto manje od 17 milijuna. Dakako, postoji i opcija da se bajkovito imanje unajmi, a cijena je prava sitnica - tek 39,995 dolara mjesečno.

Iznosi su to o kojima velika većina nas može samo sanjati, no sigurni smo da će se svi oni koji si ju doista mogu priuštiti naći u iskušenju da ju još barem jednom pogledaju izbliza sada kada joj je cijena snižena i pretvore je u svoju novu rezidenciju.

 | Autor: MLS.com MLS.com  | Autor: MLS.com MLS.com

“Ovo je nevjerojatna prilika da dobijete imanje od 6,5 hektara (65 000 kvadratnih metara) u nevjerojatnoj blizini Hollywood Hillsa, koje pruža ultimativnu privatnost i udobnost kao nijedno drugo,” poručio je Joyce Rey koji sa zajedno sa Stephenom Apelianom pokušava prodati nekretninu, dodavši kako niti jedno drugo imanje ne nudi prekrasno okruženje, sofisticirani stil, izniman pogled i vrhunsku privatnost u samom srcu Hollywooda.

Harry i Meghan Možda vas zanima Prodaje se predivna vila u kojoj su Harry i Meghan snimali dokumentarac, zavirili smo u taj luksuz i raskoš Rubrika Life&style Life&style

U pitanju je uistinu kultna nekretnina na kultnoj lokaciji koja se nalazi točno na rubu kanjona Runyon, planinarskog područja prikazanog u bezbrojnim filmovima i serijama, a koja nudi spektakularan pogled na predivne obronke Los Angelesa.

 | Autor: MLS.com MLS.com  | Autor: MLS.com MLS.com

U ovoj se luksuznoj vili od gotovo 1000 kvadratnih metara smjestilo pet spavaćih soba, uz još dodatne tri u kućici za goste, jedanaest  kupaonica, a uz nju se nalazi i garaža za pet automobila s uredom i stanom u potkrovlju iznad nje koji se također mogu unajmiti.

 | Autor: MLS.com MLS.com  | Autor: MLS.com MLS.com

Vila je to uređena klasičnim stilom, a elegantno imanje okruženo je gracioznim stogodišnjim palmama i jacarandama. Šarmantna crvena ulazna vrata mame u glavnu kuću diljem koje se nalazi više kamina; vrata u njoj su francuska, podovi, stolarija i zidne obloge od drveta, a sobe su obojane nijansama dragog kamenja i ukrašene otkačenim starinskim tapetama s orhidejama i ružičastim flamingosima.

Možda vas zanima Zavirili smo u impresivno luksuzno zdanje iz Netflixovog hita 'Nož u leđa: Glass Onion' i ostali bez teksta Rubrika Life&style Life&style

Vrt je uređen elegantnim terasama od opeke, bazenom, prostorima za odmaranje i stazama za šetnju koje vode kroz autohtono kalifornijsko stoljetno raslinje, a da je u pitanju imanje po ukusu i onih najzahtjevnijih najbolje potvrđuje lista prethodnih vlasnika.  U povijesti ih je bilo samo četvero i svi su bili holivudske zvijezde.

Ovo je luksuzno izdanje izgrađeno 1911. za Dustina Farnuma, jednu od najranijih filmskih zvijezda, a nakon njega je tu živio novinar, kolumnist i filmski producent Mark Hellinger iz čije je kratke priče nastao film 'Lude dvadesete' s Humphreyjem Bogartom i Jamesom Cagneyjem u glavnim ulogama. Mark Hellinger ga je prodao Gail Patrick, glumici i izvršnoj producentici serije 'Perry Mason' i jednoj od prvih i najuspješnijih producentica u Hollywoodu, a ona ga je prodala Helen i Tayloru još tijekom 80-ih. 

 | Autor: MLS.com MLS.com  | Autor: MLS.com MLS.com

Okruženo bujnim i prirodnim parkovima, ovo je uistinu jedinstveno imanje koje, osim lokacije i pogleda koji je teško nadmašiti nudi apsolutnu osamu, sigurnost i privatnost i sigurni smo da će, tko god bude njegov idući vlasnik, biti pravi sretnik. 

Photo: MLS.com

Komentari 0