Stars

Ryan Gosling zarađuje kao glumac, glazenik i poduzetnik, a evo na što troši svoje zarađene milijune...

  • Ryan Gosling planetarni je uspjeh postigao tek u ranim tridesetima i to dobivši ulogu samo zato što nije bio - previše zgodan
  • Bila je to uloga u filmu The Notebook, a iako je već dotad ostvario niz većih uloga, tek nakon te zaredale su se posebno velike uspješnice
  • Osim što se bavi glumom, Gosling je i pjevač, poduzetnik i predstavnik raznih brendova, a kad je riječ o privatnom životu javnost zna jako malo - tek da obožava vintage aute i slobodno vrijeme provodi sa svojom obitelji, partnericom Evom Mendes i njihove dvije djevojčice

Mnogima najdraži glumac, Ryan Gosling, imao je samo 13 godina kad je postao dio Disneyjeve emisije The Mickey Mouse Club. Otad je postao svjetska zvijezda koja u svojoj karijeri ima velik broj uloga, a ona koja ga je najviše proslavila i postavila temelje daljnjim uspješnicama bila je ona glavna u filmu The Notebook iz 2004. godine.

Otvorilo mu je to put prema više komercijalnim filmovima, ali i zahtjevnijim ulogama. No, osim što je uspješan glumac, Ryan je i pjevač, ali i poduzetnik. Iako svoje milijune zna potrošiti i na poneku luksuznu sitnicu, izuzetno je aktivan kad je potrebno pomoći drugima.

Dotad relativno nepoznat glumac, Gosling je prvi veliki uspjeh postigao planetarno popularnim filmom The Notebook, a tada, u ranim tridesetim godinama, ulogu je dobio jer je redatelj Nick Cassavetes smatrao da nije dovoljno - zgodan. "Kad sam došao tamo, stajao je u svom stražnjem dvorištu, pogledao me i rekao: "Želim da dobiješ ovu ulogu jer nisi kao drugi mladi glumci u Hollywoodu. Nisi zgodan, nisi cool, samo si običan dečko koji izgleda malo ludo", prisjetio se glumac za britanski magazin Company. A Cassavetes je potpuno pogodio, i, osim toga, zna se da "obični dečki" najbolje zarobe srca... Gosling sigurno!

Prepričavajući pak svoje prve korake u industriji zabave, spomenuo je glumac i svoje traumatično iskustvo. "Mladi plesači mogu biti prilično zlobni, zar ne?", upitao ga je Graham Norton u svojoj emisiji The Graham Norton Show. "Industrija je to u kojoj ti lako odsjeku glavu", našalio se Gosling. "Morao sam izaći", dodao je sa smiješkom.

Možda vas zanima Ryan Gosling na crvenom tepihu: Sviđa li ti se ovo njegovo izdanje? Rubrika Stars Stars

Unatoč tome, ples nije zaboravio, a posebno nam je to drago zbog uloge koju je ostvario u modernome filmskom klasiku La La Land. Pa osim što ima talenta za glumu, pjevanje i plesanje, a vidjeti ga možemo u romantičnim i akcijskim filmovima i komedijama, Ryan je postao i uspješan investitor. Sve to kreiralo je i način na koji zarađuje, a zatim i troši svoje bogatstvo.

Kako Ryan Gosling zarađuje?

Zahvaljujući širokom spektru uloga, i to u različitim filmskim žanrovima, koje mu savršeno leže, za jedan film zaradi u prosjeku, navodno, i oko dva milijuna dolara, još i više ako je riječ o skupljim produkcijama. Tako je za predivan i zabavan film Crazy, Stupid, Love i omiljeni nam La La Land zaradio do osam milijuna dolara, a za genijalni SF Blade Runner 2049 još i više, kako je sam rekao u jednom skeču: "Ma honorar je bio ludo dobar, bilo je oko devet milijardi". Ipak, izgleda da će najveći prihod ostvariti od filma The Gray Man koji izlazi ove godine, a možda je također riječ o "ludim milijardama".

Osim u navedenima, pravi fanovi ( count me in) sjećaju ga se i prije probitačne uloge po filmovima kao što su Ubojstvo po brojevima, gdje je glumio uz Sandru Bullock, ali i filma Remember the Titans u kojem je bio uz Denzela Washingtona. Nakon fatalne uloge uslijedili su filmovi kao Half Nelson za koji je dobio i prvu nominaciju za Oscara, zatim Fracture, u kojem je glumio uz bok Anthonyju Hopkinsu, Lars and the Real Girl, Blue Valentine, All Good Things, Drive, The Ides of March uz Georgea Clooneyja zatim The Place Beyond the Pines u kojem glumi s Evom Mendes, Gangster Squad, genijalna komedija The Nice Guys u kojoj glumi i Russel Crowe, Only God Forgives, The Big Short, Song to Song, The First Man... Za fanove nema kraja.

Osim toga, Ryan je zarađivao i kao glazbenik, a da mu ta uloga savršeno leži dokazuje i osvojeni Zlatni globus i nominacija za Oscara za izvedbu u La La Landu. Bio je i ostao dio rock dueta Dead Man's Bones, a on i kolega Zach Shields izdali su jedan album u 2009. godini s kojim su čak bili i na turneji u 12 gradova SAD-a. Karijeru su započeli 2007. godine, a aktivni su i danas.

A koji to pravi fan ne obožava i njegovu izvedbu u filmu La La Land u kojem je s Emmom Stone otpjevao pjesmu City of Stars?

I kao poduzetnik pronašao je recept za uspjeh kupivši marokanski restoran Tagine na Beverly Hillsu. Čak je godina dana bila potrebna kako bi se prostor preuredio, a Ryan je u to uložio svoju životnu ušteđevinu. Suvlasnik je sa chefom Abdessamadom  Benameurom, ali je Ryan taj koji je zaslužan za kreiranje menija. Restoran je kasnije postao redovito i omiljeno mjesto mnogima  slavnim kolegicama i kolegama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TAG Heuer (@tagheuer)

Uz to, Ryan je i ambasador brendovima, tako i za švicarski luksuzni brend satova Tag Heuer. Odabran je na temelju, kako kažu, nježne, no samouvjerene energije koja definira novu generaciju muževnosti. Apsolutni pogodak, ako se nas pita, iako nitko ne pita. Ali pogledaj sama u nastavku.

A kako Ryan Gosling troši svoj novac? 

Iako nije naše mjesto znati kako ga troši, uvijek je to, htjeli mi ili ne priznati, zanimljivo pročitati. Osobito kad je riječ o plemenitim i korisnim gestama. Kao aktivni filantrop, Ryan podržava brojne dobrotvorne ustanove i pomaže pri skupljanju novca za razne potrebe. Surađivao je tako s organizacijom PETA kako bi potaknuo lance brze prehrane da poboljšaju metode načina ubijanja pilića za potrebe proizvodnje mesa. Osim toga pomagao je potrebitima i za vrijeme uragana Katrina 2006. godine, a posjećivao je i izbjegličke kampove kako bi pomagao ljudima.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Iako se svojim autima ne razmeće ni hvali, često vozi svoje vintage modele, Toyotu Prius i Chevrolet Chevelle Malibu iz 1973. godine.

Možda vas zanima Ryan Gosling je otkrio rijedak uvid u obiteljski život s Evom Mendes i njihovom djecom Rubrika Stars Stars

Slobodno vrijeme provodi sa svojom obitelji, partnericom Evom Mendes i njihovim dvjema djevojčicama. Par posjeduje kuću sjeverno od LA-u uređenu u boemskom stilu, s velikim vrtom u kojem je dio rezerviran za poljoprivredne djelatnosti - uzgoj kokoši i proizvodnju domaćeg voća i povrća.

Ryan i Eva u LA-u su posjedovali i još jednu kuću, s nekoliko spavaćih soba i kupaonica koju su nedavno, pisalo se krajem prošle godine, prodali s namjerom da sa svojim djevojčicama, sedmogodišnjom Esmeraldom i petogodišnjom Amadom presele na mirnije mjesto i lokaciju što dalju od LA-a. Pričalo se čak i da bi njihovo odredište mogla biti Kanada, gdje je glumac rođen i odrastao. 

Možda vas zanima Rijetko ih se vidi: Jesu li kćerkice Ryana Goslinga i Eve Mendes više nalik mami ili tati? Rubrika Stars Stars

Osim toga svoje omiljene djevojke glumac obožava voditi na izlete i putovanja pa zajedničko vrijeme predivna obitelj često provodi u prirodi.

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0