Stars
Linda Evangelista

Linda Evangelista, bivši top model više ne izlazi iz kuće zbog estetskog zahvata koji ju je izobličio

  • Linda Evangelista jedan od najpoznatiji modela 90-ih otvorila je svoju dušu te odala iskreno priznanje zašto se već nekoliko godina skriva od očiju javnosti
  • Naime, uslijed tretmana CoolSculpting izgled joj je trajno unakažen te se manekenka bori s ogromnim samoprijezirom i depresijom
  • Mnoge slavne kolegice uputile su joj riječi podrške te izrazile divljenje na hrabrosti da progovara o teškim trenutcima

Linda Evangelista bila je jedna od najistaknutijih manekenki devedesetih uz Kate Moss i Naomi Campbell, te se smatra jednim od najuspješnijih supermodela ikad, kraseći naslovnice preko 700 naslovnica časopisa. Bila je poznata po svom, često pogrešno citiranom, komentaru u intervjuu za Vogue iz 1990. godine u kojem je rekla: 'Imamo tu izreku, Christy Turlington i ja ... da se ne budimo za manje od 10.000 dolara dnevno.'

Možda vas zanima Gdje su i što danas rade slavni supermodeli Rubrika Moda Moda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli LE FASHIN (@lefashin_)

No, bivši 56-godišnji model danas se nalazi u teškom razdoblju života te odaje tužno priznanje povjerivši se kako je trajno deformirana te da joj je dosta ovakvog života i samoprijezira. Tvrdi kako je unakažena nakon rijetkih nuspojava kozmetičkog zahvata i otkriva da će tuži liječnike nakon što su joj u potpunosti uništili izgled. Naime, uslijed popularnog postupka CoolSculpting, razvila je paradoksalnu hiperplaziju masnog tkiva odnosno rijetku nuspojavu tog zahvata. Postupak je dizajniran za smanjenje masnih stanica, ali umjesto toga napravio je kontraefekt te je došlo do povećavanja broja masnih stanica, što je uzrokovalo debljanje.

PAH ima učestalost incidencije od 0,0051% od 1,5 m CoolSculpting postupaka provedenih u cijelom svijetu, međutim Linda tvrdi da nije bila upozorena na rizike prije podvrgavanja tretmanu. S ovim stanjem, tretirano područje postaje veće, a ne manje, u tjednima nakon zahvata, a može ostaviti "bezbolnu, vidljivo povećanu, čvrstu masu" ispod kože. 'Ovom tužbom krećem naprijed kako bih se oslobodila srama i izlazim u javnost sa svojom pričom. Umorna sam od ovakvog života. Htjela bih izaći visoko uzdignute glave, unatoč tome što više ne ličim na sebe', otkrila je Linda.

Možda vas zanima Beauty savjeti legendarne Linde Evangeliste Rubrika Life&style Life&style

"Danas sam napravila veliki korak k ispravljanju pogreške koju sam pretrpjela i čuvala za sebe više od pet godina. Za sve moje pratitelje koji su se pitali zašto nisam radila dok su karijere mojih vršnjakinja napredovale, razlog je taj što sam trajno unakažena Zeltiq CoolSculpting metodom čiji su rezultati suprotni od onoga što mi je bilo obećano. Povećale su se, a ne smanjile masne stanice i ostavile trajnu deformaciju, čak i nakon dvije bolne, neuspješne operativne korekcije. Postala sam, kako su mediji opisali, 'neprepoznatljiva'. Razvila sam Paradoxical Adipose Hyperplasiu, što je bio jedan od rizika kojih nisam bila svjesna prije nego što sam se podvrgnula estetskom zahvatu. PAH me nije koštao samo sredstava za život, već me gurnuo u krug duboke depresije, duboke tuge i najdubljeg samoprijezira", napisala je manekenka otvorivši dušu.

Njezino priznanje rastužilo je brojne obožavatelje i pratitelje na društvenim mrežama, a slavne kolegice odmah su joj uputile riječi podrške i ljubavi. "Aplaudiram ti na hrabrosti i snazi da podijeliš svoje iskustvo i što nisi više taoc toga. Znaš da te volim. Mi te svi volimo. I uvijek ćemo biti tu za tebe. Ne mogu zamisliti bol kroz koju si mentalno prolazila ovih pet godina. Sada si slobodna. Sjeti se i uvijek znaj tko si, što si postigla i svog utjecaja koji si imala na ljude i njihove živote. I dalje to radiš, do današnjeg dana kada si podijelila svoju priču. Ponosna sam na tebe, i podržavam te u svakom koraku do kraja", poručila joj je kolegica Naomi Campbell.

"Potrebna je ogromna hrabrost i snaga da se napišu ove riječi. Slomila sam se kada sam ovo pročitala i ostala u suzama. Ne samo zato što sam u svom srcu znala da si tiho prolazila kroz nešto osobno duboko i uznemirujuće, već zato što sam mislila da je to zbog ožiljaka koje život ostavi na svima nama, bilo fizičkim, bilo emotivnim, i koliko patimo uglavnom sami i u tišini. Važno je i prelijepo kada netko napravi korak, izađe iz svoje tišine i bude brutalno iskren i stvaran. Hvala ti što si lijepa i izvana i iznutra", poručila joj je Helena Christensen.

"Hvala ti što si podijelila ovo s nama i uvijek i zauvijek ćeš biti ikona, bez obzira na sve. Toliko te volimo", poručila je Tatjana Patitz, a javila se i slavna Cindy Crawford: "Linda, tvoja snaga i životna esencija su zauvijek prepoznati i uvijek ćeš biti ikona."

Možda vas zanima Linda Evangelista zaštitno lice Chanela Miss7 miss7
Photo: PA Images/PIXSELL
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    ono kad tražiš kruha nad pogačom........