Life&style

Beauty savjeti legendarne Linde Evangeliste

Devedesetih godina prošlog stoljeća bila je jedna od najljepših žena svijeta. No, i danas bi mnoge pozavidjele

Linda Evangelista otkrila je tajne svog savršenog izgleda. 

- Ja sam navučena na proizvode za ljepotu. Koristim sve - od Hi-Tech pripravka do organske kozmetike. Kao model, naučila sam da je čišćenje lica najvažniji korak njege lica. Trenutno koristim maramice za čišćenje lica svaki dan - kaže. 

Nokti uvijek moraju biti uredni

"Počela sam raditi manikuru kad mi je bilo 12. Uvijek sam bila ženstvena djevojka pa sam naučila sama napraviti gel za nokte, kao i one od akrila. Prilično sam dobra u tome!"

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus Našminkajte se za fotografiranje

"Možete izgledate super pa da ispadnete loše na fotografijama. Trik je u mat koži koju ja postižem s malo mineralnog pudera u prahu."

Kad pretjerate s hranom, napravite zdravi shake

"Svi imamo dane kad se osjećamo debelo. Kad pretjeram sa zabranjenom hranom, to kompenziram zdravim shakeom i probioticima, magnezijem i ribljim uljem."

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Nije važno koliko imate godina, dokle god izgledate zdravo

- Najvažnija stvar je briga o sebi. Ja živim punim plućima. Obožavam planinarenje čak i kad je toplo, i skijanje kad je hladno- ističe, pa dodaje da u New Yorku vježba jogu i ima trenera koji joj dolazi u kuću.

- Radimo kardio vježbe, spinning, boks, dižemo utege... 

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0