Stars

Kraljica Elizabeta II. danas slavi 96. rođendan, ovo su detalji koje možda nisi znala o njoj

  • Kraljica Elizabeta slavi 96. rođendan, a osim na današnji dan proslavit će ga i po drugi put, u srpnju
  • Povodom njenog rođendana objavljena je njena fotografija s konjima, koje obožava
  • Osim ljubavi prema životinjama, kraljičin život obilježile su i mnoge druge zanimljivosti

Kraljica Elizabeta II. danas slavi 96. rođendan, a proslavit će ga u mirnom okruženju kraljevske rezidencije Sandringham, mjesta koje je obožavao njen pokojni suprug, princ Philip.

U čast njenog rođendana, novi portret najdugovječnijeg britanskog monarha objavio je Royal Windsor Horse Show. 

Fotografija je snimljena prošlog mjeseca na posjedu dvorca Windsor te se na njoj može vidjeti kraljicu kako stoji sa svoja dva konja, Bybeck Katie i Bybeck Nightingale. Odjevena je u tamnozeleni kaput i drži uzde konjima dok stoje ispred velikog drva magnolije.

Kraljica Elizabeta ljubiteljica je životinja, a osim njene poznate privrženosti pasmini pasa corgijima, osobito voli i konje. Prvog je ponija dobila kad je imala samo 4 godine. Sa svojim omiljenim hobijem, jahanjem, morala je prekinuti zbog svojih godina koje su joj uživanje u jahanju sve manje dopuštale.

Osim ljubavi prema životinjama, kraljica je poznata i po nekim neobičnim navikama, a neke od njih zasigurno su joj pomogle doživjeti ove godine, kao i uspješnu 70-godišnju vladavinu. Njenu vladavinu obilježile su i mnoge zanimljive činjenice, a po mnogim je stvarima bila i prvi britanski monarh koji ih je napravio.

Možda vas zanima Kraljica Elizabeta napušta Buckingamsku palaču i seli se u dvorac za koji je vežu brojne uspomene Rubrika Life&style Life&style

Kraljica tako ima i određene prehrambene navike koje prakticira jer smatra da štete njenoj dijeti pa ne jede krumpir ni juhu, a ne podnosi ni kockasti led, već joj uvijek mora biti poslužen u obliku loptica. Kraljica je odobrila lansiranje i nekoliko "kraljevskih" proizvoda koji sadrže sastojke s imanja Sandringham pa je tako od nedavno u prodaji kraljevski kečap, a prije toga i pivo i gin.

Poznata je i po svojem istančanom modnom ukusu, a posebno su uvijek dolazile do izražaja njene jarke modne kombinacije. Svoje outfite nikako ne ponavlja, a u ranije doba svoje vladavine imala je čak i vlastitog modnog dizajnera, Normana Hartnella, koji je kreirao i njenu vjenčanicu.

Za princa Philipa udala se 1947., a supružnici su bili i rodbinski povezani, budući da su oboje pra-pra-praunuci kraljice Viktorije. U sretnom braku bili su do smrti princa Philipa, prošle godine, u 99. godini.

Kraljica nikad nije službeno pohađala školu, već je učena u palači te ne posjeduje putovnicu niti vozačku dozvolu. „Budući da se britanske putovnice izdaju u ime kraljice, nije potrebno da i ona posjeduje jednu“, stoji u objašnjenju na službenoj stranici kraljevske obitelji.

Na britanskom tronu je od 1953., a njena krunidba bila je prva u povijesti koja je televizijski prenesena. Tijekom svoje vladavine, postala je jedna od najvoljenijih britanskih vladara.

Zanimljivo je i da kraljica osim na datum svojeg rođenja, slavi rođendan još jednom, u srpnju, kad je vrijeme ljepše i toplije!

Možda vas zanima Kraljica Elizabeta II. šokirala izjavom: želi da Camilla ipak bude sljedeća kraljica?! Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0