Life&style

Kraljica Elizabeta lansirala je vlastitu marku kečapa sa sastojcima iz kraljevske rezidencije. Da, kečapa!

  • Nakon džina i piva, kraljica sad ima i vlastitu liniju umaka
  • Kečap i smeđi umak proizvode se od sastojaka s imanja Sandringham
  • Kraljica Elizabeta navodno je velika obožavateljica hamburgera pa izbor proizvodnje ovih umaka ne čudi

Kraljica Elizabeta II. lansirala je vlastitu liniju začina koja uključuje kečap i smeđi umak. Umaci se proizvode na kraljevskom imanju Sandringham u Norfolku od sastojaka koji su također uzgojeni na imanju.

Kečap, koji je opisan kao “idealan za doručak ili u bilo koje dana”, začinjen ne datuljama, sokom od jabuke i raznim začinima, dok je smeđi umak “obogaćen octom i začinima”. Dva umaka također dolaze i s “kraljevskom cijenom”. Za staklenu bocu od 295 grama trebalo bi se izdvojiti više od 9 funti, odnosno gotovo 90 kuna.

Iako se lansiranje ovih proizvoda čini neočekivanim, sama kraljica navodno je veliki obožavatelj hamburgera pa je kuhinja u palači zasigurno dobro opremljena ovakvom vrstom umaka.

Bivši kraljevski kuhar, Darren McGrady rekao je kako kraljica najviše obožava svoj burger jesti bez peciva, s nožem i vilicom i poslužen s umakom od brusnica, radije nego s kečapom.

Možda vas zanima Prije nego što počne raditi za kraljicu, svaka spremačica mora proći "test s mrtvom muhom" Rubrika Life&style Life&style

Također, ovo nije prvi put da se kraljica upušta u industriju hrane i pića. Prije dvije godine, 2020. Buckinghamska palača je proizvela vlastiti džin, a i tada su brojni sastojci dolazili iz londonskog doma kraljice Elizabete.

Nakon toga lansiran je džin proizveden na Sandringhamu i uključivao je voće kaki uzgajano u vrtu Wallen. Sadržavao je i lišće biljke mirte koje je poteklo s buketa kraljice Alexandre koji je nosila na vjenčanju s kraljem Edwardom VII.

Prošle je godine kraljica odobrila i prodaju vrste piva napravljenog od biljaka koje su uzgajane na imanju Sandringham. Pivo dolazi u dvije vrste, tradicionalno englesko “gorko” pivo i jače, zlatno pivo koje je opisano kao “prirodno jedinstveno”.

Kraljica je prošlog tjedna helikopterom odletjela na Sandringham. Obično na imanje dolazi već krajem prosinca, kad se tamo okuplja i ostatak obitelji povodom proslave Božića. Ovoga puta, odlučila je blagdane provesti u dvorcu Windsor, u društvu princa Charlesa i Camille Parker Bowles, zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom.

Kraljica na Sandringhamu tradicionalno ostaje sve do 6. veljače, godišnjice smrti njenog oca i dana kad je postala kraljicom.

Možda vas zanima Što izbor omiljenog pića princa Williama i Kate Middleton otkriva o njihovom braku? Rubrika Stars Stars
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0