Life&style 10. veljače 2020.

Otkrivena je tajna dugovječnosti engleske kraljice Elizabete – i za to je zaslužno čak 6 faktora

Shutterstock/Instagram.
  • Britanska kraljica očito ne treba eliksir za vječni život
  • Izgleda fenomenalno sa svoje 93. godine i čini se da joj niti stotka neće predstavljati problem
  • Kraljica Elizabeta ima sjajne savjete i trikove od kojih sve možemo nešto naučiti i prihvatiti

Dakle, još sedam godina i kraljica Elizabeta će proslaviti svoj 100. rođendan. Usprkos ozbiljnim godinama ne razmišlja o tome da prestane obavljati svoje kraljevske dužnosti te joj ne pada na pamet tron prepustiti nekome drugome. A i izgleda i ponaša se sasvim fit – kako je to moguće, usprkos njenim godinama? Sada imamo odgovore na to…

6 razloga za dugačak život kraljice Elizabete

1. Geni: tko bi to pomislio… Svejedno je li riječ o izgledu, karakternim crtama ili našem općenitom razvoju – geni još uvijek imaju prste u svemu. Kraljica je imala sreće – jer je naslijedila sjajne gene. Njena majka doživjela je 101. godinu. Svi vjeruju kako će je kćer prestići…

2. Stil života: jesi li ikada vidjela kraljicu s cigaretom? To je slika koju si ne možemo ni zamisliti. Pušenje i veliku konzumaciju alkohola kraljica izbjegava cijeloga života.

3. Radoholičarstvo: ma kakva mirovina! Kraljica nikada nije prestala raditi. Državni posjeti, društveni angažman i različite ceremonije stalno su u njenom kalendaru. Znanstvenici su uvjereni da takav način života održava mozak mladim i fit.

4. Zdrava prehrana: kad bismo imale vlastitog kuhara, naše narudžbe često bi bile odrezak i pomfrit te različite slastice. Međutim, to nije slučaj kod kraljice Elizabete – ona uživa u zdravoj i jednostavnoj kuhinji. Za doručak uglavnom jede kukuruzne pahuljice sa sušenim voćem i orašastim plodovima, otkrio je jedan njezin kuhar. Ručak i večera također su lagani: riba i piletina s povrćem najčešće je na njenom meniju. Maksimalno izbjegava krumpir i tjesteninu navečer. Vrlo uzorno.

5. Puno kretanja: o da! Kako bi ostala tjelesno aktivna, kraljica svaki dan dugo šeće.

6. Čaj: kao što je i dio engleske tradicije, kraljica pije redovito čaj. Svako jutro započne šalicom zelenog čaja. Ta je sorta poznata po tome da ima puno antioksidansa koji sprječavaju bolesti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Her Majesty Queen Elizabeth II Her #majesty #queenelizabeth ii

A post shared by M.Q (@moe_.ca) on

anketa | Autor: miss7 miss7

Komentari 0