Life&style

Kraljica Elizabeta napušta Buckingamsku palaču i seli se u dvorac za koji je vežu brojne uspomene

  • Kraljica Elizabeta II. vjerojatno će dvorac Windsor učiniti svojom trajnom rezidencijom
  • Za tu rezidenciju vežu je brojne uspomene s princem Phillipom
  • Razlog selidbe mogla bi biti i velika renovacija Buckinghamske palače

Sve do pandemije Covid-19, dvorac Windsor bio je jedna od najdražih kraljevskih rezidencija koju je kraljica Elizabeta II. posjećivala. Bila je to svojevrsna „vikend“ rezidencija za kraljicu, u kojoj je s obitelji provodila i blagdan Uskrsa.

Buckinghamska palača dom je britanskog monarha od 1870., a kraljica Elizabeta II. iz nje je vladala i u njoj podigla svoju obitelj.

No, s dolaskom pandemije kraljica Elizabeta i princ Phillip sve su više vremena provodili u dvorcu Windsor pa su tako čak i posljednji zajednički Božić tamo proveli skupa. Nakon što je princ Phillip preminuo u travnju 2021., kraljica je ostala u dvorcu Windsor i od tamo obavlja sve poslove, pa tako i posjete i primanja uživo i virtualno.

Poznavatelj kraljevske obitelji i autor Hugo Victor objasnio je za Sunday Times kako je „Windsor mjesto koje ona voli. Tamo su njene uspomene s princem Phillipom, njeni konji, kao i njena obitelj u blizini“. Prema njemu, logično je da kraljica dvorac Windsor učini svojom stalnom rezidencijom.

Možda vas zanima Životni trikovi kraljice Elizabete koji bi ti mogli pomoći da ostvariš dug i sretan život Rubrika Life&style Life&style

Dio razloga zašto bi se kraljica mogla odlučiti na trajnu selidbu u dvorac Windsor je i to što bi tako bila bliže mjestu gdje je pokopan princ Phillip, u Windsor kapeli.

Još jedan veliki razlog selidbe i promjene rezidencije britanskog monarha kao i kraljevskog protokola je taj što će Buckinghamska palača prolaziti kroz 10-godišnji projekt renoviranja vvrijedan 369 milijuna funti kako bi se promijenile razne instalacije koje su postavljene još 1950-ih, navodi Marie Claire. Tijekom tog projekta renovacija, prema kraljevskim izvorima, Buckinghamska palača neće biti idealno mjesto za život.

Sljedeći član kraljevske obitelji koji će vjerojatno živjeti u Buckinghamskoj palači je princ Charles sa svojom suprugom Camillom, kad postane kralj.

No, princ Charles prema određenim navodima, želi da Buckinghamska palača ostane „sjedište mornahije“ kad on preuzme vlast. Tako bi vojvoda i vojvotkinja kad princ Charles postane kralj, ostali živjeti u svojoj trenutnoj rezidenciji, Clarence House ili se čak preselili u dvorac Windsor. Prema Charlesovoj želji, Buckinghamska palača tad bi postala otvorenija za javnost.

Možda vas zanima Kraljica Elizabeta II. šokirala izjavom: želi da Camilla ipak bude sljedeća kraljica?! Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0