Stars

Kraljevsko vjenčanje kakvo svijet nije vidio već 235 godina - engleska princeza udala se daleko od očiju javnosti zbog očevih grijeha?

  • Britanska princeza Beatrice udala se u petak 17. srpnja na tajnoj ceremoniji za talijanskog poduzetnika Edoarda Mapellija Mozzija
  • Vjenčanju je prisustvovalo samo 15 uzvanika, među kojima je bila i kraljica Elizabeta II. koja je iskazala oduševljenje odabranikom svoje unuke
  • Budući da njezin suprug ima sina iz prvog braka, Beatrice je udajom postala prva "princeza po krvi" koja je i pomajka

U petak, 17. srpnja britanska princeza Beatrice rekla je sudbonosno 'da' svom odabraniku, talijanskom poduzetniku Edoardu Mapelliju Mozziju. No, za razliku od ostalih kraljevskih vjenčanja koja su bila javno popraćena, ovo je održano u tajnosti i to pred samo 15 uzvanika. Posljednje vjenčanje članova britanske kraljevske obitelji koje je održano podalje od javnosti zbilo se prije 235 godina.

Možda vas zanima Zara ima 3 bijele haljine koje su toliko lijepe da ih možeš nositi na vjenčanje - vlastito Rubrika Moda Moda

Koronavirus ili očev skandal?

Ipak, princeza i njezin odabranik su isprva krajem svibnja namjeravali pripremiti veliku ceremoniju za 150 uzvanika, no ovo je slavlje pripremano u vrtu Buckinghamske palače odgođeno zbog pandemije koronavirusa. Vjenčanje je na kraju održano u crkvi Svih Svetih koja je smještena na kraljičinom imanju u Windsoru. Među odabranim uzvanicima našli su se i kraljica Elizabeta II. te princ Phillip koji nisu željeli propustiti vjenčanje svoje unuke. Mladenku je do oltara odveo njezin otac princ Andrew, a ceremoniji su prisustvovale i njezina majka Sarah te mlađa sestra Eugenie.

Premda službeni izvori navode kako je vjenčanje otkazano zbog pandemije, u kuloarima se šuška kako se obitelj odlučila na privatan obred budući da je princ Andrew trenutačno pod istragom zbog svojih veza s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom. Ured za medije Buckinghamske palače je izričito odbio takve insinuacije te napomenuo kako je privatna ceremonija rezultat trenutačne epidemiološke situacije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’m sure by now you’ve all heard the news that Prince Andrew will be stepping down from his role and royal duties for the ‘foreseeable future’. I really did see this news coming and I’m glad they’ve taken these steps to protect the York family, especially Beatrice and Eugenie. At the same time it would be useless for me to pretend that I’m not deeply upset by this news, despite what others may think. I just wanted to take this as a chance to thank Andrew for his hard work and dedication to the Royal Family. I will, under no circumstances, tolerate ANY nastiness on this account. I don’t care what your opinion is on Andrew, because you are aloud to have an opinion but if you’ve got nothing nice to say then please don’t say it. All hate will be blocked. That’s final. Thank you for all your support on this account! I’ll resume to normal posting next week once all this has calmed down. ❤️

Objavu dijeli Maria (@beatrice.of.york)

Možda vas zanima Govorili su im da nisu dovoljno dobre, a pogledaj što su one učinile Rubrika Life&style Life&style

Vjenčanje za kraljevske anale

Što se jučerašnjeg vjenčanja tiče, Daily Mail prenosi kako su ga 31-godišnja princeza i njezina majka organizirale u roku dva tjedna sukladno propisanim vladinim mjerama koje zahtijevaju da se na slavljima okupi do 30 uzvanika. Za tu priliku Beatrice je odjenula haljinu koju je izvorno planirala nositi još u svibnju.

Nakon vjenčanja za 37-godišnjeg poduzetnika Beatrice je postala i pomajka budući da njezin odabranik iz prvog braka ima četverogodišnjeg sina Wolfieja kojem je na svečanosti udijeljena uloga počasnog kuma. Ovime je još jednom ušla u anale britanske kraljevske obitelji budući da je prva "princeza po krvi" koja je to postala udajom.

Photo: Instagam

Komentari 0