Stars

Ida Prester objavila razgovor sa sinom o pohađanju vjeronauka u školi i izazvala brojne reakcije

  • Ida Prester beogradsku adresu zamijenila je zagrebačkom, a svoje pratitelje na društvenim mrežama nerijetko izvještava o svojim zgodama u metropoli
  • Međutim, njezina posljednja objava o pohađanju vjeronauka u školi njezinog starijeg sina Roka izazvala je o poneke burne reakcije
  • Argumentacije o ovom osjetljivom pitanju Idu su potaknule na dodatno objašnjavanje svog stava


Ida Prester nakon života u Beogradu sa suprugom Ivanom Peševskim te sinovima Rokom i Riom preselila se u Zagreb, a nove obiteljske zgode i simpatične trenutke u metropoli rado podijeli i  na društvenim mrežama. Pratitelje su tako mogle oraspoložiti brojne aktivnosti pjevačice i njezine obitelji, a Ida je i posebno obilježila trenutke polaska u školu njezinog starijeg sina Roka. Ipak, posljednje objava u kojoj je Ida prepričala svoj razgovor sa sinom Rokom o pohađanju vjeronauka u školi, nije baš pridobila naklonost svih pratitelja. 

Možda vas zanima Ida Prester je objavila sliku sa svojom mamom te još jednom potvrdila koliko su si nalik Rubrika Stars Stars

Kada je Roko rekao mami da bi htio ići na vjeronauk u školu, Ida je potvrdno odgovorila te ga upitala zašto je donio takvu odluku. ‘’Oni stalno gledaju crtiće o Bogu’’, odgovorio je Roko. ‘’A to te zanima?’’, upitala je Ida na što je Roko odgovorio: ''Pa bolje crtići o Bogu, nego nikakvi crtići!''.

Roko: mama, ja bi htio da idem na vjeronauk u skoli! ⛪️ Ja: o! Pa dobro. A zasto? Roko: oni stalno gledaju crtiche o Bogu. Ja: a to te zanima? Roko: pa bolje crtici o Bogu, nego nikakvi crtici! 😆😆😆

Objavljuje Ida PresterNedjelja, 4. listopada 2020.

Anegdotom koju je ispričala na Facebooku, Ida je nehotično pokrenula lavinu reakcija. Iako je nekima Rokova dosjetka bila smiješna, drugima nije baš najbolje sjela. A neki nisu imali najbolje riječi za one koji ne njeguju vjersku tradiciju. 

‘’ Ne razumijem post ni vaše komentare, a još više ne razumijem što vi očekujete od djeteta u 1. razredu koji ima 7 godina da vam odgovori na pitanje zašto želi ići na vjeronauk?! On 'doživljava' vjeronauk kao i sve ostale predmete u školi, zaigran je i želi biti tamo gdje su mu prijatelji. A ne znam sad jeste li zaboravili ili se vi niste igrali pod vjeronaukom, tjelesnim, satom razrednika, likovnim....a isto tako gledali crtiće pod hrvatskim jezikom, jer je to sve dio medijske kulture. Znam koja je bila poanta posta, ali je nepotrebna, jer nije neki "materijal", jedan je od komentara. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@ants_t.shirts Hvala na divnim majicama 🐜🐜🐜 #ants #kidsfashion #tshirt #blonds

A post shared by Idaprester (@ida_prester) on

Potaknuta mnogim komentarima, Ida je imala potrebu naknadno objasniti svoj stav navevši kao joj je krivo što se izvukla tako teška artiljerija. 

''Nisam za vjeronauk u školi generalno, ali konkretno o ovom se nisam raspitivala. Možda su gospodin ili gospođa koji to vode skroz ok, to sto se puštaju crtici ne mora značiti ništa loše, niti da uče da su ateisti svinje i ove sve druge grozote koje ste naveli. Meni je samo zabavna Rokova argumentacija’’, navela je Ida. 

Možda vas zanima Bez šminke, frizure, cipela i grudnjaka… Ida Prester izgleda glamurozno šik i na plaži Rubrika Moda Moda

Dodala je da će Roko, ukoliko bude inzistirao, ići na vjeronauk.  ''Ja sam prošla godine vjeronauka i sve svete sakramente, glumila majku Božju vise puta u crkvi za Božić, pa sam izrasla u jednu finu, osebujnu i prilično liberalnu ateisticu’’, dodala je Ida. 

Upozorila je kako po ovom pitanju ne trebamo biti tvrdi, već je potreban opušten i tolerantan pristup svemu. 

Pojasnila bih malo svoj prethodni post o vjeronauku. Vidim da se izvukla teska artiljerija, a to mi je krivo. Nisam za...

Objavljuje Ida PresterPonedjeljak, 5. listopada 2020.

Idinom stavu podršku su dali i neki od njezinih pratitelja. 

‘’Moje dijete, kćer ateista bez sakramenata, krenulo je na vjeronauk..po njenoj želji, a i zato da ne bude izolirana, jer smo tada živjeli u malo konzervativnijoj sredini. U 4. razredu smo je, također po njenoj želji, ispisali. Sljedeće 4 godine tu "rupu" provela je u knjižnici, sto isto nije loše’’, bio je jedan od komentara na ovu prilično osjetljivu temu. 

Ida i Ivan odluku o preseljenju u Zagreb donijeli su još početkom godine, kada još nisu ni slutili što će se sve događati u narednim mjesecima. Njihov dogovor je od početka zajedničkog života bio da će se njihov život izmjenjivati između njegovog Beograda i njezina Zagreba, pa su sada sve to i proveli u djelo.

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0