Stars 16. lipnja 2021.

"Hoću li ja umrijeti?", Morana Mamić emotivnom ispovijesti otkrila je svoju tešku dijagnozu: melanom

instagram@morana_mamic. Morana Mamić u Dubrovniku
  • Dizajnerica i influencerica koju obožavaju Hrvatice - Morana Mamić, na Instagramu je objavila poduži tekst u kojem je svojim pratiteljima priznala da se bori s teškom bolešću s neizvjesnim ishodom
  • Otkrila je kako ima melanom, te da se u jednom trenutku zapitala hoće li umrijeti
  • Morana je bila na operaciji, a ovom ispovijesti prenijela je svima važnu poruku o pregledu

Bivša članica obitelji Mamić, dizajnerica i influencerica Morana Mamić, na društvenim je mrežama objavila podužu emotivnu objavu kakve inače nema naviku objavljivati. Priznala je da se bori s teškom bolešću. Otkrila je naime, da ima melanom. 

"Ova današnja slika najbolji je prikaz površnosti društvenih mreža, pa i života, usudila bih se reći... Prvo kaj vidimo dobro je držeća, napucana plavuša koja pije svoju jutarnju kavu u nekom finom bistrou, i dok joj se topi led u cijeđenoj naranči jedinu nervozu stvara joj pomisao koju pozu da zauzme... Da... to je ono kaj vidimo... a ono kaj se ne vidi, pokušat ću vam ispisati emocijom...", započela je svoju ispovijest Morana.

Simpatična Morana, koja na društvenim mrežama ima 200 tisuća pratitelja, većinom dijeli trenutke iz svog privatnog života. Druženje sa suprugom iz kojih se uvijek iznijedri neka "zezancija", nećakom, mamom. No, ova objava u potpunosti je drugačija od svih prethodnih i zaista bi mogla nekome spasiti život.

Bez ovih proizvoda nemojte izlaziti na sunce

"Iz smijeha trgne me zvuk poruke. Bacim pogled, (vidim moja Tea), glavna sestra u Poliklinici Milojević. U trenutku mi prođe glavom kako sam prošli tjedan izvadila malu crnu točkicu na podlaktici. Poruka kratka. Draga Morana, javite se dr. Bolanči. U toj sekundi u meni se nešto slomilo. Drhtavim rukama šest puta ukucavam broj. Sedmi put začujem zabrinut glas. Gdje ste Morana? U Beču, ili? Došao je nalaz. Imate melanom", napisala je.

"Dalje nisam čula niti riječ, gledala sam tupo u prijateljicu i rastrojeno potvrdila da se vidimo za sat vremena u klinici. U jednoj sekundi stalo je sve. Sve kaj je do tada bilo važno, prestalo je biti. Prva pomisao. Frano će ostati sam. Druga. Imam Jozu, mamu, sestru. Točno tim redom. Treća. Ovi pohanci i mlinci kaj su taman došli na stol dobro ‘zgledaju. Nazvala sam Jozu. Vozimo kroz gradsku gužvu. Sunce sije na najjače, a ja sam potpuno mokra od hladnog znoja. Prva rečenica koju je doktorica izgovorila bila je: Nakon ovog idite na Kamenita vrata zapaliti svijeću. Niti ja, niti moj kolega histopatolog u svojoj praksi nismo vidjeli manji melanom. Odmah sam Vam dogovorila novu operaciju. Da ste došli za šest mjeseci ništa ne bi mogli učiniti." "Nijemo sam je gledala; Hoću li ja umrijeti? izustio je neki glas iz mene", opisala je Morana svoj šok kada je saznala za dijagnozu.

Možda vas zanima... Dva dijela tijela koja uvijek zaboravljaš zaštititi od sunca, a stvarno bi trebala Rubrika Life&style Life&style

Iako i nakon razvoda nosi prezime Mamić, 43-godišnja Morana, jedna od najpraćenijih domaćih javnih osoba na Instagramu već je duže razvedena od Zdenka Mamića, Zoranovog i Zdravkovog bratića koji zajedno s braćom Petrom i Ivicom već godinama ima restoran Zelengaj. Trenutno živi sa sportskim menadžerom Jozom Palcem u Beču, a zajedno putuju po cijelom svijetu.

“‘Ne, ne i ne!!!’, odgovorila je vedrim tonom. Jozo, koji kao da je taj čas ušao s livade kaže; ‘Pilaj to doktorice ako treba, pa nek’ imam jednoruku limited edition ženu, k’o Kapetan Kuka!’ Ne znam kaj si je mislila doktorica, al’ ja sam pomislila, volim te budaletino jedna… Izašli smo na Gundulićevu... Danas je bila operacija. Popila sam kavu prije toga s frendicom koja u jednom trenu veli; ‘Zgledaš top, daj da slikam!’ Predivan doktor napravio je ono kaj najbolje zna, očistio je ‘gada’, duboko, široko, dugačko."

Masaža Možda vas zanima... Nije samo stvar ugode: Evo što masaža može učiniti tvom tijelu Rubrika Life&style Life&style

 

"Sve ovo piše vam ‘bezbrižna’, namontirna, ispozirana plavuša sa slike, jer želi da poslušaš taj unutarnji glas koji je njoj iz dana u dan govorio idi nek’ te doktor pogleda. Bila sam kod dva. Rekli su pratit ćemo. Dođite za 6 mjeseci. Glas kaže, idi dalje. Doktorica ga je izvadila odmah, bez riječi i spasila mi život… Mogla sam sve ovo i ne napisati javno, ali osjećam da moja priča može služiti da nekome pojača vlastiti glas na najjače… I da, drugi put kad vam oko zagrebe površnost, a jezik krene da ne isprati mozak, zaustavite se, nikad ne znate kakvu bitku netko bije iza savršenog osmijeha sa slike", napisala je.

Poruke podrške na objavu Morane Mamić pršte sa svih strana. Žene se u komentarima javljaju sa svojim ispovijestima, a iz svega je proizašla važna poruka - pregledavajte se redovito, prevencija je sve!

Komentari 0