Stars 09. ožujka 2020.

Četiri snažne žene i vrsne glazbenice predvode nastavak projekta Femme nouvelle

Vladimira Spindler.
  • Nakon iznimno uspješnog prvog dijela, glazbeni pokret "Femme nouvelle" dobiva svoj zasluženi nastavk
  • Projekt je zamišljen kao platforma za promociju domaćih kantautorica i svojevrsnog ženskog glazbenog pokreta
  • Novu ediciju najavljuje mlada glazbenica Nika Turković, a tu su još i Ida Prester, Anja Papa i Barbara Munjas
     

Projekt Femme nouvelle, koji je prošle godine okupio jedanaest domaćih kantautorica, dobiva svoje drugo izdanje. Cilj projekta je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici te ih potaknuti na suradnju. "Novost ove godine je što smo osim direktnog poziva imali i natječaj, pa su se glazbenice mogle same prijaviti s pjesmama. Odaziv je bio zaista velik, te smo dobili zaista kvalitetnu glazbu. Uskoro ćemo objaviti čitav popis glazbenica koje sudjeluju u projektu, a s obzirom na novi koncept rezultat je zaista šarolika i posebna ekipa." - objasnila je autorica koncepta Lana Čulig iz Aquarius recordsa.

 | Autor: Vladimira Spindler Vladimira Spindler

Možda vas zanima... Natali Dizdar objavila fotke svog stana nakon preuređenja - i baš ima ono nešto! Rubrika Stars Stars

Tko su protagonisticenove sezone projekta?

Za sada su poznate četiri nove akterice pa tako Femme nouvelle vol. 2 najavljuje hit singl mlade autorice Nike Turković, a među prvim potvrđenim imenima ovog jedinstvenog projekta našle su se i Ida Prester, Anja Papa (pocket palma) i Barbara Munjas. Mlada pjevačica Nika Turković prošle godine vratila se na domaću glazbenu scenu sjajnim singlom "U mraku" kojim je izašla van ustaljenih okvira, a prema reakcijama publike i kritike, takva promjena bila je i više nego dobrodošla. Njezin nedavno objavljeni drugi singl "Raj", ujedno je i najavni singl kompilacije "Femme nouvelle vol.2".

 | Autor: Petra Mikšik Petra Mikšik

"Mislim da je bolje pitanje kako se ne bih pridružila ovakvom projektu - okuplja snažne žene, kantautorice, koje imaju jasnu viziju kako i zašto stvaraju glazbu koju stvaraju. Mislim da sam se jako pronašla u tome, jer kao žena i kantautorica u Hrvatskoj, smatram da bi ovakvih projekata trebalo biti i mnogo više. Osjećam se kao dio jedne važne zajednice, one koja mijenja pravila, a žene s kojima dijelim ovaj projekt su jednostavno fantastične. " - otkrila je Nika razloge zbog kojih se priključila projektu.

Oduševljenje zbog sudjelovanja u projektu

Projektu se ove godine rado odazvala i glazbenica Ida Prester koju je na sudjelovanje potaknula njezina prijateljica i nekadašnja kolegica iz Lollobrigide SUN U. "Ženska autorska scena stvarno buja u Hrvatskoj, oduševljena sam curkama koje su predstavljene na ovoj kompilaciji. Koja muzika, koje ideje.. kompliment je biti tu, drago mi je da su me izabrali." - otkrila je Ida.

 | Autor: Vladimira Spindler Vladimira Spindler

Možda vas zanima... Je li moguće da je Ida Prester objavila golišavi video? Rubrika Život Život

Napomenula je kako se osobito raduje sudjelovanju u ovom projektu istaknuvši sljedeće: "Glazbenice-autorice sebe ne doživljavaju kao konkurenciju, već smo si sve podrška, surađujemo jedna s drugom, gostujemo na izdanjima, promoviramo se. Poseban je to žanr. Sve smo prošle puno toga, uspona i padova, dugih vožnji u kombijima, neizvjesnosti, dana provedenih u studiju, ali i radosti pred publikom. Nema tu glamura ni ega, sve smo velike radnice i sestre po strasti prema onom sto radimo."

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.
 

Komentari 0