Stars

Britanci Meghan neće oprostiti! Zahtijevaju da se paru oduzmu titule, ističu da laže kako je Archiju oduzeta titula

  • Ne stišavaju se reakcije na intervju koji su vojvode od Sussexa dali legendarnoj voditeljici Oprah Winfrey, no odgovor koji svi željno iščekuju možda će i izostati
  • Naime, poznavaoci prilika na kraljevskom dvoru navode kako je mala šansa da će se kraljica Elizabeta II. uopće osvrnuti na tvrdnje iznesene u ovom razgovoru
  • Ipak, Britanci su na društvenim mrežama imali što za reći, a Meghan i Harryju posebno zamjeraju raskošno vjenčanje te traže da im se oduzmu titule

Što će na sve ovo reći kraljica? Upitali su se mnogi nakon što je emitiran intervju vojvoda od Sussexa u kojem otvoreno pričaju životu na britanskom dvoru. No, ako je vjerovati kraljevskim ekspertima, Elizabeta II. neće javno komentirati navode njezinog unuka Harryja i njegove supruge Meghan. A navodno se o istima neće oglasiti ni preostali članovi uže obitelji. Preciznije rečeno, članovi britanske kraljevske obitelji mahom se vode onom kako je "šutnja uistinu zlato" pa mnogi vjeruju kako će se ove poslovice držati i u ovoj situaciji.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Možda vas zanima Šokantan intervju: Meghan otkrila kako se htjela ubiti, a palača se oglušila i poslala je na event Rubrika Stars Stars

Tiha misa

Ipak, o šokantnom intervjuu spremno su progovorili kraljevski eksperti, kao i komentatori na društvenim mrežama. "Oboje su iznijeli ozbiljne optužbe znajući kako Monarhija ne može odgovoriti. Napali su instituciju. To nije showbiznis. Ovo je uvreda svim Britancima", ustvrdio je kraljevski ekspert Robert Jobson za DailyMail.

"Ovo će pogoditi kraljicu. Okomili su se gotovo na svakog člana obitelji. Kazali su kako dužnosti ne znače, to je nečuveno. U vrijeme globalne pandemije njihov nedostatak razumijevanja je zapanjujuć", dodao je urednik  Russell Meyers, dok je njegova kolegica  Angela Levin ustvrdila:

"Meghan je napravila sve kako bi se stekao dojam da je bila zatvorenica. To je bio njezin narativ. Kazala je kako nitko nije bio uz nju, osim Harryja. Ali povjeren joj je jedan od najpovjerljivijih kraljičinih asistenata pa je teško potvrditi njezine  izjave o samoći". Kraljevski eksperti koji su kontaktirani od strane DailyMaila složni su u jednoj stvari - reakcija palače bit će minimalna!

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Možda vas zanima Harry i Meghan u problemu: Zbog prikazivanja njihovog intervjua sprema se pravi diplomatski skandal? Rubrika Stars Stars

Društvene mreže ne šute

S druge strane, britanska javnost je itekako imala što za reći! Premda postoje oni koji podupiru par u njihovom istupu, komentatori na društvenim mrežama su većim dijelom revoltirani ovim istupom vojvoda od Sussexa. Štoviše, neki su otišli toliko daleko pa javno zahtijevaju da se paru oduzmu kraljevske titule. U ovom apelu sudjeluje i poznati britanski voditelj Piers Morgan koji je intervju nazvao "izdajom kraljice i kraljevske obitelji". Također, priznao je kako je ovakav istup očekivao od Meghan, ali ne i od Harryja.

Voditelj nije usamljen u svom razmišljanju kako je sve ovo Meghanino maslo. Brojni joj komentatori na društvenim mrežama zamjeraju to što je "znala u kakvu obitelj dolazi", a sada glumi žrtvu. Iako mnogi vjeruju kako joj  na dvoru nisu uvijek tekli med i mlijeko, ovaj istup smatraju samo dobro izrežiranom farsom koja će joj omogućiti toliko željenu pažnju javnosti.

"Očajno se pokušava predstaviti kao nova princeza Diana", "Meghan, shvaćaš li ti da ne dijele Oscare za performans u intervjuima?", "Wallis Simpson 2.0", "Narcisoidnost, manipulacija, toksičnost, to su tri riječi koje savršeno opisuju Meghan", "Ona od kraljevske obitelji radi nove Kardashiane", samo su neki od komentara koji nisu "štedjeli" vojvotkinju od Sussexa.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Možda vas zanima U iščekivanju velikog intervjua: Meghan optužila kraljevsku obitelj, dok palača protiv nje provodi istragu Rubrika Stars Stars

Zahtjeva drugačiji tretman

Ipak, dvije su tvrdnje iznesene u spomenutom intervjuu posebno razbjesnile britansku javnost. Prva se odnosi na optužbe kako je obitelj namjerno spriječila da njihov sin Archie dobije titulu princa, aludirajući na to kako je ova odluka donesena na temelju njihovih bojazni da će dijete biti "pretamno".

Britanci su Meghan poručili kako je ova odluka donesena na temelju zakona koji predviđa da samo djeca i unuci kraljice nose prinčevske titule. Budući da je mali Archie kraljičin praunuk, on po rođenju nije ni trebao steći tu titulu. Kraljica je napravila iznimku samo u slučaju djece vojvoda od Cambridgea jer će u nekom trenutku jedan od njih preuzeti britanski tron.

Nadalje, Meghan se požalila kao njezinom sinu nije ponuđena odgovarajuća sigurnosna zaštita, no komentatori su je uputili kako je dobio isti tretman kao i djeca Zare i Marka Phillipsa, djece princeze Anne, koji kao kraljičina praunučad također ne uživaju određene beneficije. Tvrdnje bivše glumice nazivaju neosnovanima, budući da ih temelji ne svojim stavovima, a ne na stvarnim podatcima.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Možda vas zanima Kao vojvotkinja je na odjeću potrošila više od 8 milijuna kn - ovo su najskuplje kreacije Rubrika Moda Moda

U šoldima je ipak sve

Ipak, glavni kamen spoticaja je priznanje para kako su se vjenčali tri dana prije vjenčanja. "To nitko ni ne zna, ali nazvali smo nadbiskupa i zamolili za intimnu ceremoniju. Spektakl je bio za cijeli svijet, a to je bilo samo za nas", kazala je Meghan u intervjuu.

"Možete li nam vratiti onda 32 milijuna koji su utrošeni u vaše vjenčanje", "Wow, ono su dopustili da se na cirkus od njihovog vjenčanja potroši 30 milijuna javnog novca. Nevjerojatno", "Zašto onda niste imali privatnu ceremoniju i poštedjeli nas svih onih izdataka?", samo su neki od ogorčenih komentara. sudeći prema rečenom, izgleda kako u 'šoldima' ipak jest sve.

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirala je Antonija Blaće

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

 

Photo: Pixsell/Sanjin Strukic

Komentari 0