Moda

Kao vojvotkinja je na odjeću potrošila više od 8 milijuna kn - ovo su najskuplje kreacije

  • Meghan Marke službeno je odstupila s kraljevskih dužnosti te je formalno prestala obnašati funkciju više članice kraljevske obitelji
  • U vremenu koje je provela kao aktivna članica kraljevske obitelji svojim je izgledom uspješno plijenila pažnju javnosti te se premetnula u modnu ikonu
  • Prema izračunima, Meghan je od udaje za princa Harryja na odjeću potrošila više od 8 milijuna kuna, a mi smo se prisjetili nekih od njezinih najskupljih izdanja

Od jučer, 31. ožujka, Meghan i Harry službeno su odstupili kao aktivni članovi britanske kraljevske obitelji, a prema procjenama modnih stručnjaka, bivša glumica je u svojoj 22-mjesečnoj vojvodskoj karijeri nosila odjeću u vrijednosti više od 8 milijuna kuna! Naime, odjeća koju je nosila u javnim pojavljivanjima smatrala se "radnom" te je njezine izdatke putem posebnog proračuna financirao princ Charles.

Proračuni su rađeni na temelju pune cijene pojedinih odjevnih predmeta, no ostaje nepoznanica da li je Meghan na pojedine komade uspjela iskamčiti popust. U računicu je ubrojana i cijena njezine dvije vjenčanice, koje su same dosegle iznos od tri milijuna kuna, odnosno nešto više od 1/3 potrošenih novaca.

Možda vas zanima Divne i nisu ludo skupe: omiljene sunčane naočale Meghan Markle ponovno su u prodaji Rubrika Moda Moda

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Ljubiteljica velikih kreatorskih imena

Dizajn njezine vjenčanice potpisuje modna kuća Givenchy, a upravo je bež haljinu midi kroja s potpisom ovog brenda odabrala u lipnju 2018. godine za prvi službeni radni zadatak s kraljicom Elizabetom II. Procjenjuje se kako je vrijednost ove haljine iznosila nešto manje od 125 tisuća kuna. U prvim mjesecima svog djelovanja kao članica kraljevske obitelji Meghan se redovito pojavljivala u kreacijama koje su potpisivali slavni kreatori, među kojima je preferirala dizajnerice Stellu McCartney, Victoriju Beckham i Carolinu Herreru. Upravo se u traper haljini ove potonje pojavila na humanitarnoj polo utakmici u srpnju 2018. te pokazala kako i jednostavni traper komadi mogu dostići cijene od 15.000 kuna.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Dok si kod kuće, isprobaj dvije uradi-sama maske za lice koje koristi Meghan Markle Rubrika Beauty Beauty

Instant modna ikona

Nije bilo potrebno dugo da se Meghan svojim rafiniranim stilom premetne u modnu ikonu. Britanska javnost tada je oduševljeno klicala njezinim pročišćenim modnim kombinacijama među kojima su prevladavale monokromne haljine ravnih linija, povremeno ukrašene plaštevima ili asimetričnim krojevima. Žuta haljina Brandona Maxwella, vrijedna 10.000 kuna, do danas se smatra jednim od njezinih najboljih modnih istupa.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Nedugo nakon vjenčanja, Harry i Meghan zaputili su se i na svoju prvu zajedničku turneju, odnosno službeni posjet Australiji i Fidžiju. Britanski list Daily Mail izračunao je kako je vojvotkinja za petnaestodnevni posjet pripremila 44 različite odjevne kombinacije čija je cijena dostigla preko milijun kuna. Ove cifre nisu se nimalo svidjele britanskim poreznim obveznicima, a posebnu je reakciju izazvala raskošna crno-bijela toaleta s potpisom modne kuće Oscar de la Renta koja je procijenjena na 80.000 kuna. Bila je to uistinu haljina vrijedna oskarovskog crvenog tepiha.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Tko tu koga kopira? Kate i Meghan nose neke slične komade, pogledaj što obje vole nositi Rubrika Moda Moda

S dolaskom hladnijeg vremena mnogi su se ponadali kako će vojvotkinja umanjiti troškove vezane uz odjeću, no umjesto haljina Meghan je svoje afinitete okrenula prema kaputima. Ubrzo se u njezinoj kolekciji našlo nekoliko vrijednih primjeraka čiji dizajn potpisuje Victoria Beckham. Najskuplji među njima procijenjen je na 25.000 kuna, a Meghan se u njemu pojavila na božićnoj misi. Pokazat će se kako je ovo bio prvi, ali ujedno i posljednji Božić koji je proslavila u društvu kraljevske obitelji.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Nevolje u modnom raju

Nova godina, stare navike - tako bi se mogla opisati "modna situacija" u kojoj se Meghan našla budući da joj je javnost spočitala to što je u samo sedam mjeseci od udaje uspjela potrošiti nekoliko milijuna isključivo na odjeću. No, ni uznapredovala trudnoća nije spriječila vojvotkinju da se pojavi u raskošnim toaletama pa je tako u siječnju 2019. zasjala u 50.000 kuna vrijednoj plavoj haljini Rolanda Moureta.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Kap koja je prelila čašu bio je njezin odabir Diorove haljine s plaštom koju je odjenula za službeni posjet britanskom ambasadoru u Rabatu. Društvene mreže preplavili su komentari kako je cijena haljine od 700.000 kuna ipak pretjerana.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Pogledaj kako ludo savršen rukopis Meghan Markle ima! Ne možemo se nagledati Rubrika Stars Stars

Modnim kombinacijama slala je poruku

Nakon rođenja sina Archieja, Meghan je promijenila ploču te smo je u javnosti sve više viđali u cjenovno skromnijim izdanjima, ponovljenim kombinacijama te komadima iz high street brendova. Novim pristupom odijevanju kao da je željela omekšati dio britanske javnosti. Ipak, u tome nije uspjela te je razdor bio sve veći. S druge strane, haljine na preklop koje je u ovoj fazi učestalo nosila postale su traženi komad diljem svijeta.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Odlazak za pamćenje!

Nepomirljive razlike dovele su i do finalnog razlaza te odluke da se vojvode od Sussexa povuku s kraljevskih dužnosti. Za svoje posljednje javno pojavljivanje, koji su britanski mediji prozvali "Megxit turneja", Meghan je potrošila 220.000 kuna. Najzapaženija je zasigurno bila zelena midi haljina dizajnerice Emilije Wickstead u kojoj se zadnji puta pojavila u javnosti kao viša dužnosnica.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    ima pravo dok drugi plaćaju