Moda

Pitali smo dizajnere tko bolje nosi blagdanski look: Kate ili Meghan?

Šetnjom prema crkvi na božićno jutro, Kate i meghan su potvrdile da nema mjesta glasinama o svađi. Poštujući protokol pokrivala za glavu, obje su zablistale u prikladnim outfitima

Nadamo se da će okršaji između dviju najzgodnijih dama britanske kraljevske obitelji odsada biti samo modni u smislu "koja je odabrala bolji šešir" i da će napisi kako se supruge princa Williama i princa Harryja ne slažu ostati iza nas. Slike kraljevske obitelji snimljene na božićno jutro dokazuju to. Fotografije upućuju da se radi o skladnoj obitelji gdje svi uživaju uz svoje najmilije. Iako su najbolji modni dodtak iskreni osmijesi, ni outfiti lijepih dama nam nisu prošli ispod radara.

Možda vas zanima Crveno donje rublje u novogodišnjoj noći? Žene pričaju što im je donijelo... Rubrika Love&Sex Love&Sex

Kate Middleton se odlučila za dizajn omiljene joj dizajnerice Catherine Walker - tamnocrveni kaput u stilu 40-ih, strukiran s naglašenim ramenima te baršunastim gumbima i džepovima. Lijepi kaput je kombinirala s Gianvito Rossi tamnocrvenim salonkama tanke pete, te Mulberry bordo pismo torbicom. Cijeli je outfit začinila pokrivalom s potpisom Jane Taylor. Definitivno, Kate je blistala u pravoj božićnoj boji, pokazala je kako poštuje protokol - odabrala je pristojnu visinu potpetice, zanimljivo pokrivalo za glavu koje ipak nije previše ekscentrično, ta kaput na kojem bi joj pozavidjela i sama Grace Kelly!

Možda vas zanima Božićni ugođaj: Pogledaj kako 17-godišnja Meghan Markle pjeva "Santa Baby" Rubrika Stars Stars

S druge strane, Meghan Markle je prava američka djevojka. Za njezin znatno robusniji stil zaslužna je Victoria Beckham, koja joj je dizajnirala kaput, torbicu i crne kožne čizme. Njezin tamnoplavi kaput je bio raskopčan, a ispod njega se nazirala crna vunena haljina V izreza. Za razliku od Kate, Meghan je odabrala raskošnije pokrivalo za glavu. Njezin izbor je tokica većih dimenzija s nacifranim ombre perom, uz koju joj je odlično pristajala prepoznatljiva niska punđa.

Modna pravila i poštivanje protokola najbolje poznaju sami dizajneri, pa smo za mišljenje upitali naše modne dizajnere:

Ivan Alduk

"Stava sam da su doista lijepo i primjereno odjeveni svi. Naravno da je ovdje riječ o klasici i očuvanju tradicije, vrijednostima koje kraljevska obitelj i predstavlja. Nikakvo poigravanje s modnim ili kakvim drugim eksperimentima nije dobrodošlo u dvore kraljice Elizabete, stoga vjerujem da su i njihovi stajlinzi pomno isplanirani. Na kraljevskim dvorima očito nema prostora za pogreške stoga su i modni izbori Kate i Meghan doista besprijekorni. Kate je odabrala klasični izgled sa zvonoliko krojenim kaputom od struka u tamno crvenom tonu s kojim je uparila vrtoglave i elegantne štikle, ukras za kosu i malenu torbicu pismo. Detalj broša i naušnica je dodatno naglasio njezin status i eleganciju, a sličan je model već i nosila, samo u zelenom tonu. Meghan ipak odabrala malo moderniji stajling koji mi se osobno više sviđa. Pomalo ležernije krojena haljina, širi kaput i visoke čizme daju moderan prizvuk, a šešir i mala torbica pismo ipak odaju dojam prikladnosti i suzdržanosti u modnom izdanju. Doista mislim da izvrsno izgledaju obje bez obzira što ovdje nije riječ o modi i modnim novotarijama već o lijepoj, kvalitetnoj klasici odijevanja koja nikad ne izlazi iz mode. Uz kraljevsku obitelj to izvrsno pristaje."

 

A post shared by ALDUK (@ivan_alduk) on

Zoran Aragović

"Obje su odabrale stajlinge prikladne za tradicionalnu jutarnju misu. Vrlo su usklađene pa ostavljaju dojam osim što su super chic, i da su se dogovarale oko outfita. Kate se odlučila za crvenu boju i to od glave do pete. Posebno se ističe savršeno iskrojen kaput u stilu 40-ih dizajniran od strane njezine omiljene dizajnerice Catherine Walker. Meghan se odlučila za monokromatsku kombinaciju u nijansama plave (navy blue), a njezin outfit je u potpunosti, osim haljine, potpis Victorije Beckham - kaput, torba i čizme. I naravno obje na glavi nose fascinatore gdje bih izdvojio ovaj Meghanin s detaljima perja u ombre nijansama plave. Ono što je najvažnije da su unatoč glasinama o neslaganju na fotografijama nasmijane i zaista svečano i modno vrlo usklađene."

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Antun Tin Brišar

"Ove godine primijetio sam da su i Kate i Meghan klasično odjevene, za razliku od prošle godine, za istu prigodu. Kod Kate mi se jako dopada odabir boje jer smatram da joj dobro pristaje uz njezin ten i boju kose. Kaput sa dvorednim kopčanjem jako lijepo naglašava njezinu figuru. Odabirom cipela, rukavica, torbice i šešira koji su također iste boje elegantno je zaokružila cijelu priču. Meghan se odlučila za tamno plavu boju. Sama haljina, kaput i čizme su mi na prvi pogled malo dosadni, ali vrlo dobrim odabirom šešira i torbice podignula je cijelu kombinaciju. Valja napomenuti kako je Meghan trudna, ali je ta činjenica ne sprječava da uvijek dobro izgleda. Iz oba stajlinga može se zaključiti kako su obje članice kraljevske obitelji igrale na sigurno i u skladu sa protokolom."

 

A post shared by Antun Tin Brišar (@antuntinbrisar) on

Marko Šabarić (brend Klisab)

"Svako pojavljivanje Meghan Markle i Kate Middleton pod posebnim je povećalom javnosti, pa tako ni ono na Božićnoj misi u Norfolku nije bilo iznimka. Iako pomalo ziheraški odabir, stajling princeza bio je prikladan funkciji i prigodi. Elegantna Kate Middleton, koja na svim pojavljivanjima njeguje klasični stil, divno je izgledala u strukiranom kaputu bordo boje dizajnerice Catherine Walker (čiji je dizajn bio česti odabir i princeze Diane) koji je ukrasila zanimljivim decentnim brošem. Svoj styling zaokružila je jednostavnim šeširom, salonkama te torbicom i rukavicama iste boje. Meghan Markle stilski je zanimljivija od svoje šogorice i s užitkom pratim svako njezino pojavljivanje. Zasjala je odjevena od glave do pete u stajlingu navy nijanse plave boje. Jednostavnu haljinu kombinirala je s kaputom dizajnerice Victorie Beckham, koji je upotpunila čizmama i genijalnom torbicom iste dizajnerice. Šešir ukrašen s perjem odlično je zaokružio cijelu kombinaciju." 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0