Beauty

Dok si kod kuće, isprobaj dvije uradi-sama maske za lice koje koristi Meghan Markle

  • Sigurno sada više vremena provodiš kod kuće pa se možda možeš više posvetiti sebi
  • Zato ti donosimo recept za dvije maske za lice koje otkriva kozmetičarka koja je radila s Meghan Markle
  • Jedna je za hidrataciju i posvjetljivanje, druga je namijenjena za piling lica

 

Kad vidimo Meghan Markle, ne možemo ne primijetiti a) njezinu genijalnu odjeću i b) savršen sjaj njezinog lica. I dok je prvo prilično skupo i nedostupno većini nas, izgleda da si Meghanin glow možemo priuštiti, ako je vjerovati Nicholi Joss, kozmetičarki koja je radila s vojvotkinjom koja nikad nije krila kako voli prirodne opcije kad je o kozmetici riječ. Kako sada više vremena svi provodimo kod kuće, možda je trenutak da isprobamo neke stvari za koje inače nemamo vremena, poput DIY maski za lice kakve koristi i Meghan.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Tko tu koga kopira? Kate i Meghan nose neke slične komade, pogledaj što obje vole nositi Rubrika Moda Moda

Nichola je otkrila kako su maske koje 'smućkamo' kući od prirodnih sastojaka iz kuhinje sjajna stvar: "One su učinkovite, jednostavne, nisu skupe i imate punu kontrolu koje ćete sastojke odabrati za svoju kožu, zbog čega ih moji klijenti jako vole". 

Želiš li doznati formule za dvije maske koje lako možeš napraviti u svojoj kuhinji? Joss ih otkriva: 
"Za hidrataciju i posvjetljivanje lica pomiješajte koskosovo ulje s malo kurkume, a za piling pomiješajte zobene pahuljice s malo meda".  Zvuči lako, zar ne?!

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Ipak, prije nego smiješaš svoju masku poput Meghan, kozmetičarka savjetuje da napraviš mali test: na pregib lakta nanesi malo smjese da vidiš kako će ti koža reagirati, a također upozorava da na kožu ne nanosiš sastojke koji su grubi prema koži, mogu poremetiti pH kože ili povećati rizik za iritaciju, a koji se često preporučuju na Instagramu: sodu bikarbonu, limun, zubnu pastu, sol i šećer.   

Možda vas zanima Ove sastojke nikada ne smiješ koristi u maskama za lice jer bi mogla požaliti Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0