Stars

Anne Heche izgubila je bitku za život, a mi ćemo je se sjećati po ovih 7 filmova

  • Američka glumica Anne Heche preminula je prošlog petka nakon što je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći
  • Aparati za održavanje glumice na životu isključeni su ovog ponedjeljka kada je pronađen primatelj njenih organa
  • Anne Heche izgubila je bitku, no mi ćemo je se sjećati po ovih 7 najdražih nam filmova

Svijet je šokirala vijest o strašnoj prometnoj nesreći u kojoj je prije deset dana stradala Anne Heche (53). Poznata hollywoodska glumica preminula je prošlog petka, tjedan dana nakon što je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći u kojoj se zabila automobilom u kuću u Los Angelesu. Vatrogasci su je izvadili iz gorućeg automobila, međutim glumica je vrlo brzo pala u komu te je od početka bilo jasno da su šanse za preživljavanje nikakve. Prema izvještavanjima stranih medija, aparati za održavanje glumice na životu isključeni su jučer, 15. kolovoza, kada je pronađen primatelj njenih organa. 

Next 365 Days Možda vas zanima Pozor! 'Sljedećih 365 dana' stiže na Netflix i, uobičajeno, obiluje vrućim scenama Rubrika Life&style Life&style

Predstavnik ožalošćene obitelji kazao je kako je Annein izbor oduvijek bio da donira organe u slučaju smrti. Glumica je iza sebe ostavila dvojicu sinova, ali i brojne filmove po kojima ćemo je se zauvijek sjećati. U spomen na prerano preminulu glumicu, izdvajamo njenih 7 najdražih nam filmova. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anne Heche (@anneheche)

Hodanje i razgovor, 1996.

Hodanje i razgovor (Walking and Talking) prvi je od brojnih filmova scenaristice i redateljice Nicole Holofcener o pametnim, svojeglavim, nevjerojatno nekooperativnim ženama. Prema mnogim kritičarima, ovo je ujedno najbolja Hecheina uloga. Kao Laura, novo angažirana terapeutkinja koja sama sebe opisuje kao "potpuni j**** nered", Heche je vrhunska, čak prototip Holofcener. Ona žudi za klijentom, koketira s konobarom i prigovara svom zaručniku na njihov dosadan seksualni život. Ispušta plinove dok isprobava vjenčanicu. Ona je ženska uloga s kojom se američki glumci, osobito žene, prerijetko susreću izvan neovisnog filma. 

Donnie Brasco, 1997.

Anne Heche bila je posebno živopisna uz Johnnyja Deppa u mafijaškoj drami "Donnie Brasco", unoseći neobičnu emocionalnu moć u inače standardnu ulogu napaćene supruge i majke. Na temelju istinitih događaja, u filmu „Donnie Brasco“ Johnny Depp igra glavnu ulogu tajnog agenta FBI-a Joea Pistonea koji napusti svoju ženu (Anne Heche) i obitelj kako bi se infiltrirao u mafiju kao „stručnjak za dragulje“ Donnie Brasco. 

Znam što si radila prošlog ljeta, 1997.

Anne Heche glumila je i u hororu Znam što si radila prošlog ljeta (I Know What You Did Last Summer) uz top zvijezde filmova  90ih godina, Sarah Michelle Gellar, Jennifer Love Hewitt, Freddie Prinze Jr. i Ryan Phillippea. I Know What You Did Last Summer franšiza je horor filmova koja se sastoji od tri slasher filma i jedne televizijske serije, djelomično temeljena na istoimenom romanu Lois Duncan. Svi se sjećamo kultnog horora gdje se četiri prijatelja povezana tragičnom nesrećom ponovno ujedinjuju kada ih uhodi manijak s udicama u njihovom malom primorskom gradu.

Predsjedničke laži, 1997.

U ovoj pametnoj političkoj drami, predsjednik Sjedinjenih Država (Michael Belson) uhvaćen je u seksualnom skandalu nekoliko dana prije nadolazećih izbora. U nastojanju da zadrži predsjednika na vlasti, njegova PR menadžerica Winifred Ames (Heche) održava tajni sastanak s političkim spin-whichom Conradom Breanom (Robert De Niro). Predlaže stvaranje umjetnog rata za televiziju između SAD-a i Albanije kako bi se američka javnost odvratila od skandala. Njih dvoje lete u Hollywood kako bi unajmili producenta Stanleyja Motssa (Dustin Hoffman) da im pomogne iskonstruirati nepostojeći rat.

Šest dana, sedam noći, 1998.

Godine 1998., Heche je imala glavnu ulogu u svom prvom velikom studijskom filmu, "Six Days Seven Nights", u kojem je s Harrisonom Fordom morala spustiti avion, napadati pirate i preživljavati u divljini. Režirao ga je Ivan Reitman (koji je i sam umro ranije ove godine), a film iako nije naišao na hvale kritičara je pokupio velike simpatije gledatelja i lansirao Heche među samu poznatija lica Hollywooda.

Psycho, 1998.

Remake kultnog klasika Alfreda Hitchcocka iz 1960-ih, redatelja Gusa Van Santa primio je mnoštvo kritika i definitivno ne predstavlja ono najbolje od Anne Heche. Međutim, pamtit ćemo je po kultnoj sceni ispod tuša.

Adele otkrila velike stvari: "Nikada nisam bila ovako zaljubljena. Opsjednuta sam njim, želim još djece"

Moj prijatelj Dahmer, 2017.

Iako je većinu zapaženijih uloga imala u 90-ima, film Moj prijatelj Dahmer (My Friend Dahmer) iz 2017. godine bio je kritički dobro prihvaćen. Film prati zloglasnog Jeffreya Dahmera (Ross Lynch) tijekom njegovih srednjoškolskih godina u Bathu, Ohio, počevši od prve godine 1974. Film nudi uvid u Dahmerov razvoj od opsesivnog školarca do serijskog ubojice. Iako je Lynch ovdje glavna zvijezda,  Heche je donio ulogu Joyce Dahmer, Jeffreyjeve majke, koja se bori s njegovim ocem i kroničnom mentalnom bolešću.

 

 

 

 

Photo: Instagram @anneheche
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Rip anne heche