Stars

Anne Hathaway priznala je ozbiljan problem s alkoholom, evo koje su još slavne žene progovorile o tome

Iako je glumica uvijek djelovala mirno i prilično povučeno, njezini problemi s alkoholom bili su veoma ozbiljni. Istražili smo koje su još zvijezde bile (ili još uvijek jesu) ovisne o alkoholu...

Glumica Anne Hathaway gostovala je u emisiji popularne komičarke Ellen DeGeneres kojoj se u potpunosti otvorila i priznala da je imala problema s alkoholom. Naime, 36-godišnja glumica i ranije je govorila o svojim problemima s alkoholom, ali nikada ovako otvoreno. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway) on

 

Ispričala je kako nikada nije pila u toj mjeri da to utječe na njezin posao, no ipak je nerijetko prelazila zdrave granice. Da tomu mora stati na kraj, shvatila je zbog jednog događaja sa svojim trogodišnjim sinom Jonathanom:

"Prestala sam piti u listopadu i prestala sam piti na najmanje 18 godina. Zapravo, do kada god moj sin bude sa mnom u kući. Ne volim način na koji to radim, a on dolazi u godine kad me doista treba već od ranog jutra. Jedan dan u listopadu otišla sam po njega u vrtić, nisam vozila, ali bila sam mamurna i to mi je bilo dovoljno. To mi se nije nimalo svidjelo."

Možda vas zanima Je li moguće da posuđe peremo totalno pogrešno Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway) on

Anne Hathaway nije jedina zvijezda koja se borila o ovom ovisnošću. Nekima, nažalost, to nije bila jedina ovisnost, a neke je stajala života. Evo o kojim slavnim osobama je riječ:

Lindsay Lohan

Jedno vrijeme ova je 32-godišnja glumica bila omiljeno lice tinejdžerskih filmova, ali glumački uspjesi nisu dugo potrajali. Lindsay je već prije tridesete godine završila glumačku karijeru i okrenula se lošim porocima. Lindsay je 2013. godine gostovala u emisiji kod Oprah Winfrey, kojoj je u suzama priznala da je ovisnica: "Da. Ovisna sam o alkoholu. Probala sam istodobno i kokain s alkoholom, no ne više od 10 do 15 puta. I nikada se nisam dobro osjećala drugog dana, što me tjeralo da pijem još više. Osim toga, bila je to stvar za tulumarenje. Drugi su uzimali pa sam i ja. Ušmrkavala sam, nikad nisam ubrizgavala u venu. Išlo je ruku pod ruku s alkoholom i partijanjem." Alkoholom i drogama uništila je i svoj fizički izgled

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

Mel B

Popularna pjevačica i bivša članica grupe Spice Girls prošle je godine javno priznala svoju ovisnost o alkoholu i seksu. Tada je objavila i kako odlazi na liječenje u jednu britansku kliniku. Teško razdoblje u njezinom životu počelo je nakon razvoda od bivšeg supruga Stephana Belafontea. "Bilo je vrlo traumatično ponovno proživljavati ono što sam prošla dok sam bila u nasilnoj vezi i ponovno se suočavati sa svim tim problemima," objasnila je razlog svoje ovisnosti te nadodala: "Pila sam alkohol kako bih ublažila bol." Dijagnosticiran joj je posttraumatski stresni poremećaj, a na liječenje je otišla kako bi mogla biti što bolja majka svojoj djeci. 

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

Chrissy Teigen

Manekenka Chrissy Teigen o svojim problemima s alkoholom progovorila je 2017. godine. Tada je šokirala javnost kada je rekla kako ne zna popiti samo jedno piće. "Navikla sam popiti čašu vina svaki put kad sam na šminkanju i frizuri. Onda bi popila još jednu prije odlaska na događaj, a onda bi se to nastavilo. Osjećala bih se loše jer bih pravila budalu od sebe pred ljudima koje cijenim. Osjećala sam se grozno. To nije dobro za mene, za Johna, ni za koga," rekla je Chrissy jednom prilikom. Odlučila se odreći alkohola, ali istaknula je kako će to biti veoma težak proces jer je u Hollywoodu gotovo nemoguće izbjeći čašu alkohola. 

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

Demi Lovato

Pjevačica ima tek 26 godina, a već je proživjela pravi pakao ovisnosti o alkoholu i drogama. Godinama se borila sa svojim porocima, ali uspjela je ostati čista šest godina. "Živjela sam užurbano i sigurno bih umrla mlada. Mislim da ne bih doživjela 21.," rekla je Demi 2016. godine, no nedugo nakon toga vratila se starim navikama. U srpnju prošle godine završila je u bolnici zbog trovanja alkoholom. Nakon toga odlučila se ponovno boriti protiv ovisnosti i pristala je otići na odvikavanje od droge i alkohola. 

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

Lana Del Rey

Ovisnost o alkoholu ove 33-godišnje pjevačice počela je još u tinejdžerskim danima. "Pila sam alkohol kad god sam bila u prilici, često i sama. Tada je sve to djelovalo okej. Već sa 14 godina roditelji su me prvi put poslali u kliniku na triježnjenje, ali ja sam opet nastavila po starom," izjavila je jednom Lana. Također je rekla kako je gotovo svaki dan bila pijana čime je šokirala svije fanove. Ipak, postala je svjesna svoje ovisnosti nakon dugih devet godina i odlučila joj je stati na kraj.  Priznala je da je njezin album "Born To Die" djelomično inspiriran tim periodom njenog života i da je upravo to razlog zašto su njezine pojedine pjesme jako mračne.

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

 Jamie Lee Curtis

Glumica je u prošlosti bolovala od nekoliko ovisnosti - o alkoholu, opijatima i kokainu. "Cijeli moj život gledala sam svoje roditelje koji su bili ovisni o alkoholu. To je nasljedna bolest. Brata sam izgubila kad je imao 20 godina jer je bio ovisan o heroinu. Najveći uspjeh u mom životu bit će ako ostanem trijezna dok ne umrem," otvorila je dušu prije nekoliko godina. Jamie je trijezna već više od 20 godina. "Prekidam začarani krug u mojoj obitelji. Trezvenost je moje najveće postignuće, veće od moga supruga, moje djece i veće od bilo kojeg posla, uspjeha, poraza. Bilo čega," kazala je. 

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

Kristin Davis

Slatkica iz kultne serije "Seks i grad" također je javno progovorila o svojim problemima s alkoholom. Glumica je izjavila kako ju je upravo gluma spasila od alkohola: "Krenula sam na satove glume, što mi je predstavljalo svojevrstan izazov, i tada sam zaključila da moje opijanje jednostavno neće dobro završiti. Visjela sam na rubu i kada sam shvatila da zbog alkohola brljam na glumačkim satovima, odlučila sam – bit će ili jedno ili drugo. Ne mogu imati oboje." Rekla je kako je vjerovala da zbog opijanja u mladosti neće doživjeti ni tridesetu. Priznala je i kako je ovisnost o alkoholu česta bolest u njezinoj obitelji

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

Naomi Campbell

Ona je dugi period bila apsolutna vladarica modnih pista, no Naomi Campbell često je bila akterica brojnih skandala. Jedno je vrijeme punila novinske stupce zbog svoje ovisnosti o alkoholu i drogama. "Mislila sam da nikada neću doživjeti četrdesetu. Bilo je trenutaka kada nisam mogla pogledati samu sebe u ogledalo zato što mi se nije sviđalo to što vidim. Ljutnja nije bila moj jedini problem, imala sam ih uistinu puno," rekla je Naomi za svoj 40. rođendan. Potražila pomoć u liječenju svojih ovisnosti i to nije skrivala: "Ja nisam osoba koja negira svoje probleme, nisam osoba koja će lagati o svojim problemima i ne skrivam svoje probleme."

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

Jada Pinkett Smith

I supruga Will Smitha govorila je javno o svojim problemima s alkoholom. "Sjećam se da sam dotakla samo dno kad sam bila sama kod kuće, popila dvije boce vina i otvorila treću. Onda sam zastala, zaustavila sama sebe i shvatila da sam sama kod kuće i pijem treću bocu vina. Tad sam shvatila da imam problem. Zato sam skroz prestala piti alkohol. To je moj problem, partijanerica sam i lako se predam užicima, porocima, postanem opsjednuta. A ne radi se o tome što radite, nego kako i zašto. Problem je u ponašanju koje prati poroke jer ako želite puno seksa, to je super, ali zašto to želite? To morate shvatiti," ispričala je u svojoj emisiji Red Table Talk (Razgovori za crvenim stolom) suprugu Willu, kćerki Willow i majci Adrienne Banfield-Jones. Jada se riješila svoje ovisnosti i danas uopće ne konzumira alkohol.

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

Amy Winehouse

Ovisnost o alkoholu i drogama za pjevačicu Amy Winehouse završila je tragično. Iako se pjevačica uspjela riješiti ovisnosti o drogama, nije se uspjela izboriti protiv one o alkoholu. No, Amy je vjerovala da su pred njom bolji dani. "Mislim da ću se jednog dana skrasiti i da ću biti dobra mama. Nadam se da hoću. Želim imati puno djece, barem petero, i raditi od kuće. Napravila bih studio u svojoj kući. Zamišljam se kako snimam pjesme u podrumu, a djeca dolaze tražiti mamicu i svi se pretvaraju da pjevaju u mikrofon i izgledaju preslatko," izjavila je 2004. godine. Te dane, nažalost, nije dočekala. Umrla je od trovanja alkoholom 2011. godine. Njezini su roditelji čak tvrdili kako je Amy umrla zato što se naglo odrekla alkohola. Ispričali su medijima kako je apstinencija od alkohola iznenadila njezino krhko tijelo i da je upravo to bio uzrok njezine nagle smrti

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

Možda vas zanima Oh, ne! Razvode se George i Amal Clooney? Rubrika Stars Stars

Whitney Houston

Whitney Houston još je jedna pjevačica koju je ovisnost koštala života. Preminula je u 49. godini života zbog kombinacije lijekova i droga. Ta je kombinacija bila kobna za nju, ali njezini bližnji tvrde kako je ona već ranije predosjećala da joj se bliži kraj: "Jesam, drogirala sam se i to jako puno. Nisam bila sretna i osjećala sam da se gubim." Iako je nekoliko puta bila na rehabilitacijama i pokušala se riješiti ovisnosti, nije uspjela u tome. "Najveće zlo sam ja sama. Ili sam svoj najbolji prijatelj, ili najgori neprijatelj," priznala je medijima. Samo tri godine nakon njezine smrti 2012. godine, umrla je i njezina kći Bobbi Kristina Brown. Imala je samo 22 godine, a život je izgubila također zbog ovisnosti

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

 

Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0