Native sadržaj

Vitamin života: Nije ni A, C ni E, ali ovaj vitamin radi čuda za kožu, evo u kojoj ga kozmetici možeš pronaći

  • Vitamini i minerali se sve češće nalaze u proizvodima za njegu kože i osiguravaju odlične rezultate
  • Odabir pravog sastojka za efekt koji želimo postići je ključan, a uvijek smo spremni isprobati nešto novo
  • Novitet u svijetu proizvoda za njegu kože je folna kiselina koja ima snažan anti-age učinak, ali i potpuno novi oblik hijaluronske kiseline koji prodire duboko u kožu 

 

Kupovina proizvoda za njegu lica u zadnje vrijeme se malo razlikuje od kupovine dodataka prehrani. Baš kao što biramo multivitamine i suplemente koji će nahraniti naš organizam iznutra, sada znamo da nam većina tih sastojaka može pomoći stvoriti blistavi ten. Pa tako nije rijetkost pronaći proizvod za njegu lica s vitaminom C koji pomaže u borbi s hiperpigmentacijom ili vitamine A ili E koji su snažni antioksidansi i bore se s oštećenjem koje izaziva sunčevo zračenje. Tu je primjerice i cink koji jača naš imunitet kada ga unosimo hranom i suplementima, a kada ga nanesemo na kožu smanjuje stvaranje sebuma. 

Svi ovi sastojci su iznimno korisni, no jedan vitamin rijetko se nalazi u proizvodima za njegu lica iako ima fantastična svojstva. Radi se o folnoj kiselini, odnosno obliku vitamina B9 koji je ključan za formiranje crvenih krvnih stanica te za zdrav rast i funkciju svih ostalih stanica u tijelu. Najčešće folnu kiselinu vežemo uz trudnoću budući da optimalne doze folne kiseline osiguravaju pravilan razvoj mozga djeteta, no benefiti folne kiseline isto tako nisu samo dubinski, ona je iznimno korisna i kada se nanosi direktno na kožu kao sastojak krema, seruma ili tonera.

Folna kiselina snažno djeluje na svaku stanicu kože

Jedna od ključnih prednosti folne kiseline za kožu je njezina sposobnost poticanja proizvodnje kolagena. Kolagen je protein koji čini osnovni gradivni element kože, odgovoran za njezinu čvrstoću i elastičnost. Kroz poticanje sinteze kolagena, folna kiselina može doprinijeti zatezanju kože i smanjenju vidljivosti bora i finih linija, pružajući tako koži glatki i mladenački izgled.

Osim toga, folna kiselina ima izražena antioksidativna svojstva. Antioksidansi su važni jer pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala, molekula odgovornih za oksidativni stres i oštećenje stanica kože. Štoviše, folna kiselina svojim snažnim antioksidativnim djelovanjem može pomoći u zaštiti kože od štetnih učinaka UV zračenja i drugih vanjskih faktora, čime pruža dodatnu zaštitu od preranog starenja. Uz sve navedeno, folna kiselina može doprinijeti i općem zdravlju kože kroz svoje karakteristično svojstvo da potiče proces obnove stanica.

 | Autor: Pexels Pexels

Folna kiselina je poznata i po svojim hidratantnim svojstvima jer može pomoći u održavanju optimalne razine hidratacije u koži, čineći ju mekom, glatkom i elastičnom. Tako održava jaku zaštitnu barijeru kože, a također ima umirujuć učinak te može pomoći u smirivanju iritacija, crvenila i upala, što je posebno korisno za osjetljivu ili problematičnu kožu.

Maksimalna hidracija u mikro molekuli

Iako folna kiselina sama po sebi ima hidratantna svojstva, njezina snaga još više dolazi do izražaja u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom. Hijaluronska kiselina je već dobro poznata molekula koja na sebe veže vodu i tako osigurava maksimalnu hidraciju. Njezina moć vezanja vode je toliko snažna da samo jedan gram hijaluronske kiseline može na sebe primiti čak šest litara vode! No nisu svi oblici hijaluronske kiseline jednako efektivni u svakom sloju kože.

Veći oblici molekule hijaluronske kiseline, poznati kao makro hijaluronska kiselina, zadržavaju se na površini kože i održavaju ga podatnim i dobro hidriranim. S druge strane, manji oblici molekule hijalurona prodiru dublje u kožu i hidriraju je duboko iznutra te tako imaju moć zaglađivanja bora. Također potiču zadržavanje vlage u koži što potiče zacjeljivanje nepravilnosti i oštećenja.

Iskoristi moć folne kiseline u borbi sa znakovima starenja

Koliko je kombinacija hijaluronske i folne kiselina iznimno korisna za kožu i koliko je jak njihov anti-age učinak prepoznala je NIVEA te je tako nastala nova kolekcija NIVEA FACE CELLULAR EXPERT FILLER u kojoj možeš pronaći sve što je tvojoj koži potrebno da ostane mladolika i snažna. Folna kiselina, poznata i kao vitamin života, koja se nalazi u NIVEA FACE CELLULAR EXPERT FILLER asortimanu pomaže obnoviti oštećenja DNK stanica kože koja nastaju pod djelovanjem UV zračenja čime štiti mladolikost kože te stimulira i ubrzava proces regeneracije. Efektivna je za sve tipove i tonove kože te osigurava čvršću i puniju kožu. 

Uz revolucionarno dobru folnu kiselinu, NIVEA FACE CELLULAR EXPERT FILLER proizvodi sadrže druge snažne, a nježne sastojke među kojima se posebno izdvajaju čak dva oblika hijaluronske kiseline. Mikro i makro hijaluronska kiselina su dva nezaobilazna anti-age sastojka te učinkovito popunjavaju bore, zaglađuju i intenzivno hidratiziraju kožu. Dok će makro hijaluronska kiselina brinuti o površinskom sloju kože, mikro hijaluronska kiselina je 40 puta manja i prodire duboko u kožu kako bi djelovala i na najdublje bore. Kako bi koža bila meka i podatna, NIVEA FACE CELLULAR EXPERT FILLER proizvodi sadrže visoku dozu glicerina. 

 | Autor:

Za instantan osjećaj zategnutije kože odaberi NIVEA Cellular Expert Filler hijaluronski serum. Ovaj serum lagane i neljepljive teksture je učinkovito rješenje koje obnavlja zalihe vlage te vidljivo zaglađuje površinu kože. Uz čistu mikro hijaluronsku kiselinu sadrži glicerin koji omekšava kožu te ju čini mekom na dodir. U samo tjedan dana korištenja seruma koža je zategnutija i glađa, a sitne linije manje su vidljive dok je nakon dva tjedna ten poboljšan, ujednačeniji i hidratiziran, što sprječava pojavu novih bora.

 | Autor:

Prve borice obično se javljaju oko očiju ili usana, a kako bi ih se riješila stvorena je NIVEA Hyaluron Cellular Filler krema za njegu područja oko očiju i usana, formulirana s najvećom koncentracijom hijaluronske kiseline u NIVEA proizvodima za njegu područja oko očiju. Napredna formula kombinira snažne anti-age aktivne sastojke koji popunjavaju bore u 24 sata.

 | Autor:

U ovoj moćnoj kolekciji pronaći ćeš i NIVEA Hyaluron Cellular Filler dnevnu kremu koja uz sve ove aktivne sastojke sadrži i SPF 15 kao dodatnu zaštitu od sunčevog zračenja. Dok ćeš u dnevnoj kremi uživati tijekom cijelog dana, za večernju rutinu njege kože odaberi NIVEA Hyaluron Cellular Filler noćnu kremu s naprednom formulom koja podupire prirodni proces regeneracije kože kako bi koži dala svjež i odmoran izgled. Njegujuća krema je završni korak svake rutine njege kože. 

 | Autor:

Photo: Unsplash

Komentari 0