Native sadržaj

Viralni Maybelline Skin Tint s vitaminom C koji traje do 24 sata stigao je i na naše tržište - morala sam ga isprobati

  • Ako si na društvenim mrežama, sigurno si naletjela na pohvale novog Maybelline skin tinta
  • Riječ je o podlozi s vitaminom C koja ujednačuje ten, pruža mu lijepi sjaj i traje, traje...
  • Odmah smo ga poželjeli testirati 

Devedesete su se vratile - ponovno nosimo cargo hlače i kardigane, kopče i rajfovi za kosu su hit, baš kao i prozirne haljine, choker ogrlice  i dokoljenke i veselim se svakom povratničkom trendu, noseći ono što su nosile i junakinje mojih omijenih sitcoma iz 1990-ih. Jedino... nadam se da se utjecaj te dekade neće preliti i na make up - barem što se tiče previše iščupanih obrva i pogotovo preteških pudera, gotovo uvijek za nijansu svjetlijih od potrebne. Nasreću, make up trendovi i dalje su skloni clean-girl estetici (hvala, Sophia Richie!), a ten ostaje što bliže prirodnom, s ipak prikrivenim malim nesavršenostima i zdravog, lijepog sjaja.
I kako je baš to ono što želim, imati ujednačen, blistav ten, ali bez teškog pudera koji se uvlači u pore i moje prve bore, morala sam testirati novitet iz Maybellinea - Super Stay Up to 24HR Skin Tint s vitaminom C* koji beauty influencerice naveliko hvale i koji je već postao viralan. 

 | Autor:
Najviše me je privukla činjenica da ova podloga sadrži vitamin C jer već svi dobro znamo za njegov zaštitni i njegujući utjecaj na kožu koji rezultira blistavim tenom. Uostalom, volim make up formule koje multitaskaju te osim što prekrivaju, usput i štite i njeguju kožu. I još jedan plus prije nego sam uopće testirala proizvod - dolazi u staklenoj bočici s pipetom tako da uopće ne mora doći do kontakta prstiju sa sadržajem bočice što je više higijenski, ali i lakše je izmjeriti potrebnu količinu proizvoda (ne volim biti rasipna). 

Kako se nanosi? 

Puder sam odlučila testirati na radni, još uvijek ljetni vruć i sunčan dan jer ništa bolje ne razotkriva tragove loše podloge od sunčeve svjetlosti. Na očišćeno lice nanijela sam hidratantnu kremu sa SPF-om i pričekala 15 minuta da se upije. Zatim sam, kako piše u uputama, dobro protresla bočicu (odabrala sam nijansu br. 03 od ukupno 18 ponuđenih jer mi se činila najbliža nijansi mog tena). U uputama također piše da se ovaj tint nanosi prstima ili spužvicom - a kako uvijek tekući puder nanosim prstima, tako sam i ovaj put. Pipetom sam istisnula količinu proizvoda veličine zrna graška i nanijela točkice pudera na sredinu lica - čelo, nos, bradu te dvije točkice na obraze - i zatim razmazala prema van i na kraju prstima utapkala proizvod u kožu. 

 | Autor:
Moram priznati da se puder lako nanosi, lijepo se razmazuje i ravnomjerno klizi na koži. Pošto je riječ o laganoj formuli, lagane do srednje prekrivnosti, uzela sam još malu količnu (trećinu zrna graška) i nanijela još  jedan tanki sloj kistom na sredinu lica - ispod unutarnjih kutova očiju, oko nosnica te u sredinu brade i zatim dobro utapkala kistom. 
 | Autor:

Kako izgleda? 

Stala sam uz prozor kako bih provjerila učinak na dnevnom svjetlu i svidjelo mi se što vidim u zrcalu - moj ten bio je ujednačen, nesavršenosti (podočnjaci, crvenilo uz nosnice i sitni ožiljci od prištića na bradi) prekrivene i uopće nije bilo teškog traga podloge na mom licu, a nijansa je bila dobro odabrana. Činilo se kao da nemam šminku na sebi, samo - moja koža je tako lijepo, zdravo sjajila. Zatim sam se približila zrcalu kako bih vidjela skuplja li se skin tint u pregibima mojih borica i oko nosnica. Ništa. Nikakav izdajnički trag make upa, nema onih pudrastih grudica koje se znaju uvući u pregibe kože i naglasiti bore. Super Stay Up to 24HR Skin Tint prošao je prva dva testa - jednostavnost nanošenja i efekt lijepe kože, ali sada je na red došlo najvažnije - hoće li taj efekt izdržati i koliko će potrajati?      
 | Autor:

Koliko traje? 

Sam naziv proizvoda govori o njegovoj dugotrajnosti, piše da traje do 24 sata**, ali treba to testirati. Mislim ne baš 24 sata, ali 12 će biti dovoljno. Nebrojeno puta mi se dogodilo da iz kuće izađem savršenog tena, a već popodne puder ili promijeni boju, ili samo nestane s dijelova lica. Kako ljeti ne koristim puder u prahu, nisam ga stavila ni ovaj put. Uostalom, proizvođač piše da je ovaj skin tint otporan na vlagu i znoj pa bi trebao izdržati bez podrške pudera, a to ću lako provjeriti - naime, na posao putujem javnim prijevozom u špici, kada u vozilima vlada neopisiva gužva i ma kako klime radile, vruće je. Nanijela sam ostatak svog ljetnog make upa - maskaru, malo bronzera na obraze i ruž boje mesa - i zaputila se na posao. Čekala me je i kava s curama na terasi kafića i odlazak na intervju u grad što će svakako podići ljestvicu mog testiranja, ali tako i treba jer je ipak riječ o proizvodu u čijem nazivu stoji Super Stay i 24 sata. 
Provjerila sam puder nakon što sam se oko 14 sati vratila u redakciju s intervjua. Sve je na svom mjestu. Zatim sam morala isporučiti članak i bacila se na posao i, iskreno, zaboravila da testiram proizvod do dolaska kući.
Doma sam stala pred zrcalo i pored prozora kroz koji sada dolazi svjetlo sa zapada. Moj ten još uvijek lijepo blista, još je ujednačen i boja je nepromijenjena, ni svjetlija ni tamnija. Izgledam svježe, zdravo i odmorno, kao da sam se upravo probudila, a ne kao da je iza mene prilično naporan (i vruć) radni dan. 
Make up sam skinula navečer, oko 22 sata, i do tada je moj ten izgledao svježe - da sam imala volje izaći na piće, umjesto zavaliti se uz seriju, trebala bih samo popraviti ruž i - spremna! 

Kakav je osjećaj? 

Cijelo vrijeme nošenja nisam osjećala proizvod na koži, prozračan je i omogućavao je mojoj koži da normalno diše. Nisam osjetila da se koža isušuje, baš naprotiv, niti sam osjetila zategnutost lica. Formula je toliko lagana da je ni ne osjećaš.    
 

Zaključak

Ako si pobornica clean-girl make upa, želiš ujednačen ten koji blista i djeluje prirodno, voljet ćeš Maybelline Super Stay Up to 24HR Skin Tint. Njegov efekt sjajnog, ujednačenog tena zaista traje i odolijeva svim izazovima užurbane svakodnevice. A veliki plus je i vitamin C u njegovom sastavu koji ne samo da pruža divan sjaj, već i štiti i njeguje kožu iz dana u dan, čineći je sve više i više blistavom.  

 | Autor:

*Vitamin C derivat.

**Potrošački test, 110 žena.

Photo: Atelier by Kika

Komentari 0