Native sadržaj
Uskoro planiraš na more? Evo što bi obavezno trebala spakirati

Uskoro planiraš na more? Evo što bi obavezno trebala spakirati

  • Jesi li i ti jedna od onih koja na ljetovanje nosi previše prtljage sa sobom od čega većinu stvari ni ne izvadiš iz kofera?
  • Priznajemo, mi spadamo u ovu skupinu! Kako bismo olakšali pakiranje osmislili smo super vodič koji donosi popis stvari koje je mudro ponijeti sa sobom
  • Od odjeće i obuće, preko preparativne kozmetike, sve do osobnih dokumenata - pogledaj stavke koje su se našle na našem popisu

Napokon je stigao lipanj i donio toliko priželjkivane vedre dane, a s njima i planiranje godišnjih odmora. Mnoge od nas s nestrpljenjem iščekuju odlazak na ljetovanje, ipak, odlazak na put nosi sa sobom i jedan izazov - pakiranje. Koliko nam se samo puta dogodilo da smo ponijeli nešto što nismo ni koristili, a izostavili stvari koje su nam zapravo bile potrebne? Odlučili smo ti priskočiti u pomoć te smo osmislili super vodič za ljetno pakiranje koji donosi popis stvari koje je mudro ponijeti sa sobom. Pa krenimo redom! 

Nemoj pakirati cijeli ormar

Dio koji nam zadaje najviše muke zasigurno su odjeća i obuća. Količina odjeće nerijetko nam zna stvoriti probleme pa je osnovno pravilo: "Nemoj pretjerivati, ionako nećeš sve nositi". Većinu vremena sigurno ćeš provesti na plaži pa ti predlažemo da u svoj kofer ubaciš svega nekoliko ljetnih haljinica i majica, kratke hlače, japanke i eventualno sandale na petu, ukoliko se odlučiš dotjerati za večeru. Pri odabiru prednost daj odjeći koja se previše ne gužva i bojama koje ćeš moći uskladiti u više kombinacija.

Uskoro planiraš na more? Evo što bi obavezno trebala spakirati | Autor: Shutterstock Shutterstock Ilustrativna fotografije žene nastala pri pakiranju

Mjesto u koferu možeš uštedjeti tako da dodatke poput sunčanih naočala, kape i šešira odmah staviš na glavu, a kada je donji veš u pitanju načelna je praksa ponijeti onoliko komada koliko si dana na putu - plus dva rezervna. Isto pravilo vrijedi i kad su majice u pitanju, no u ljetnim mjesecima praktično je uzeti i 2-3 rezervna komada.
 

Umjesto šminke radije spremi kremice

Kozmetička torbica, odnosno njezin sadržaj, za velik je broj žena vrlo važna stavka u pakiranju. U ovom slučaju valja se voditi poznatom uzrečicom "Manje je više". Preparativna kozmetika pritom bi trebala imati prednost u odnosu na dekorativnu kozmetiku. Ljeto je ionako stvoreno za blagi make up pa će omiljeni puder lagane teksture ili BB krema te maskara, rumenilo i ruž biti sasvim dovoljni za postizanje idealnog tena. Ipak, šminku je u ljetnim mjesecima bolje izbjegavati - jednostavno dopusti da i tvoja koža uživa na odmoru. 

Međutim, to ne znači da trebaš zanemariti njegu kože. Potpuno suprotno - koži je u ljetnim mjesecima zbog oštećenja i isušivanja uslijed visokih temperatura, opeklina, crvenila i pigmentacijskih mrlja potrebna dodatna njega. Dva su proizvoda neizostavna u tvojoj kozmetičkoj torbici: riječ je o kremi s visokim zaštitnim faktorom te hidratantnoj kremi koja će nahraniti kožu nakon izlaganja suncu! Naš odabir u ovom slučaju je Toleriane Sensitive, prebiotička hidratantna njega za osjetljivu kožu.

Uskoro planiraš na more? Evo što bi obavezno trebala spakirati | Autor: Instagram@lejla.fili Instagram@lejla.fili Toleriane Sensitive Creme

Kad je koža osjetljiva, posebice nakon duljeg izlaganja sunčevim zrakama, nužno je ne samo obnavljanje vanjske barijere, nego i očuvanje njene nevidljive barijere koja prirodno štiti kožu kako bi smanjila njenu osjetljivost. Upravo ovdje Toleriane Sensitive pristiže u pomoć! Ova krema ima izraženo protuupalno djelovanje i uspješno smanjuje znakove nelagode poput svrbeža, bockanja i zatezanja.

Uz ceramide koji pomažu u obnovi barijere kože te glicerina koji pruža 48 satnu zaštitu, Toleriane Sensitive krema sadrži i termalnu vodu La Roche-Posay koja umiruje i smanjuje iritacije kože. Ova krema je toliko sigurna da je mogu koristiti i bebe, a zbog svih navedenih svojstava definitivno bi trebala pronaći svoje mjesto u tvojoj kozmetičkoj torbici.

Ne zaboravi da je dnevnu kremu uvijek poželjno kombinirati sa serumom za lice, prvenstveno zbog toga što serum sadrži više aktivnih sastojaka, dok krema koži osigurava dnevnu dozu hidratacije. Slično je to kao kad popijemo tabletu u kombinaciji s vodom - jedno bez drugog nema smisla. Toleriane Ultra Dermallergo serum odličan je umirujući serum za ljeto koji sadrži visoku koncentraciju sastojka Neurosensine. Ukoliko imaš osjetljivu kožu sklonu alergijama, ovaj će serum biti tvoja svakodnevna doza snage kojom ćeš umiriti osjećaj nelagode kože i pomoći obnoviti kožnu barijeru u koncentraciji optimalne tolerancije kako bi se smanjio rizik od reakcija kože (crvenilo, peckanje, osjećaj topline).

 | Autor: PR/La Roche Posay PR/La Roche Posay

Sigurno si dosad već naučila da neskidanjem šminke dolazi do začepljenja pora i pojave akni, stoga u svoju kozmetičku torbicu nipošto nemoj zaboraviti ubaciti i proizvod za čišćenje i uklanjanje šminke. Predlažemo ti Toleriane losion za čišćenje i uklanjanje šminke ili Toleriane njegujući gel za pranje lica - šampion u borbi protiv nelagodnog zatezanja i suhoće kože.
 

I za svaki slučaj...

Osim odjeće, obuće i kozmetike, na putovanje je izuzetno važno ponijeti i lijekove koje ti je prepisao liječnik. U tvojoj putnoj ljekarni trebalo bi se pronaći mjesta i za tablete za bolove i temperaturu te tablete za regulaciju probave, flastere za iznenadne slučajeve, zaštitni sprej za komarce i tablete za alergiju, osipe i ugrize.

Uskoro planiraš na more? Evo što bi obavezno trebala spakirati | Autor: shutterstock shutterstock Ilustrativna fotografije žene nastala pri pakiranju

Sada kad si već spakirala većinu stvari ne zaboravi na potrepštine koje najčešće uvijek zaboravimo, a to su dokumenti - osobna iskaznica (ili putovnica), vozačka dozvola i zdravstvena iskaznica. Prije polaska obavezno provjeri jesi li ponijela dovoljnu količinu novaca ili odgovarajuća platežna sredstva (poput bankovnih kartica). I mobiteli i laptopi su postali naši životi suputnici, a ako ih nosiš na ljetovanje obavezno provjeri jesi li spakirala i odgovarajući punjač. S druge strane, vrijedan nakit i osobne stvari valja ostaviti kod kuće ili na sigurnom mjestu. Sretan put!

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0