Native sadržaj

Što kada imaš posebno zahtjevnu prijateljicu? Kako joj udovoljiti i ostati u dobrim odnosima

  • Postoji ona jedna prijateljica u našem životu kojoj se uvijek trebamo prilagođavati
  • Druženja su kreirana samo prema njoj i njenim željama
  • Čak i temperatura u prostoru treba biti optimalna specijalno za nju

Svi imamo onu jednu prijateljicu u životu koja je posebno zahtjevna i uvijek sva pažnja mora biti na njoj. Sve se podređuje njenim potrebama i željama, a mi ostali padamo u drugi plan. U svom životu imam jednu takvu koja je ponekad veća kraljica od cijele kraljevske obitelji zajedno. Raspored moram prilagođavati njoj: kada joj se druži, moram se družiti s njom, a kada želi biti sama, moram ju pustiti na miru ili ću nastradati. Moram ju voditi samo na najfinije obroke koje plaćam isključivo ja, a kada ona napravi nered, ja moram čistiti i pospremati za njom.

Njeno visočanstvo mačka

Pogađate da se radi o kome drugome nego o mački. Prije nego što me probudi zvuk budilice u sedam sati, ona je tu već u pet kako bi mi objavila da je gladna. Ne prestaje mijaukati dok ja teturam po mraku da bi joj dala hranu. I to ne bilo koju hranu, jer je gospođica posebno izbirljiva, tako da u dućanu zažmirim dok uzimam njen omiljen brend kako ne bih vidjela cijenu.

 | Autor: Pexels Pexels Zabava i igra - samo kada njoj to paše

Što se tiče zabave, prvo na listi joj je skakanje po meni dok pokušavam gledati film ili spavati. A onda kada sam ja raspoložena za igru, ona nije - tada vrijeme provodi na prozoru pažljivo gledajući nešto u daljini. Nikad neću saznati točno što, ali sigurna sam da je zanimljivije od igre sa mnom.

Mačje vrućine

Ljeti je ova kraljica posebno zahtjevna jer joj visoke temperature očito ne odgovaraju. Budući da sam svjesna da je aristokratske krvi, pokušavam joj osigurati što ugodniji boravak - namještam joj njeno prijestolje (jastuke na krevetu koje je zauzela), provjetravam prostor, umjesto da kockice leda poslužim sebi u piće dajem njoj da se s njima igra...Vidite da sam potpuno ušla u ovaj toksični odnos i izgubila vlastiti karakter.

Ljetna oaza

Tako sam i napravila ljetnu oazu u svom domu, ne zbog sebe, nego zbog nje. Vodu za piće joj mijenjam pet puta dnevno, i najvažnije - klima je uvijek na optimalnoj temperaturi kako bi ona bila zadovoljna. Zato čak i kada odem na posao, prilagodim temperaturu kako bi ona doma bila u ugodnoj atmosferi.

 | Autor: Samsung Samsung

Ono što mi je najbitnije kod klime je da nas hladi, ali da nam ne bude hladno. Zato sam se odlučila na klimu koja ima blagi protok zraka i ravnomjerno raspršuje zrak. Stvara okruženje tzv. „mirnog zraka” s vrlo malom brzinom kruženja zraka, tako da hladi prostoriju, a da ne osjećam hladan propuh na koži. Kraljici mački i meni je također dosta bitno da nam klima ne stvara nepotrebnu buku, pogotovo kada radim od doma, a i jednostavnost održavanja mi je također dosta važan čimbenik.

 | Autor: Samsung Samsung Samsung WindFree klima uređaj

Sve ove značajke pronašla sam u Samsung WindFree klima uređaju koji efikasno i nježno osigurava ugodnu atmosferu za moju macu dok sam na poslu, a jednom kada se približim kući, s pomoću SmartThings aplikacije temperatura se prilagođava njezinim željama. Postavka hlađenja pri dolasku kući kao dio aplikacije SmartThings, otkriva moju lokaciju tako da prati GPS na mom mobitelu. Kada dođem unutar određene udaljenosti, automatski podešava temperaturu prostorije do razine koju želim. Također mogu upravljati temperaturom daljinski ili glasom.

Ova klima mi također omogućuje da provjerim i potrošnju energije jer putem aplikacije SmartThings Energy prati ako količina potrošene energije premaši moj cilj, pa prema tome podešava potrošnju energije za sve pametne uređaje. Najbitnija karakteristika ove klime je da optimalno rashlađuje stan za mene i macu - pomoću WindFree tehnologije ugodno nas hladi, a da nema propuha.  Zbog svega ovoga mislim da sam svojoj zahtjevnoj prijateljici osigurala najudobnije ljeto, ali i dugo te sretno prijateljstvo. 

 

Photo: Pexels

Komentari 0