Native sadržaj

Ovaj čaj je Margot Robbie pila na snimanju filma 'Barbie' za lijepu kožu

  • Marketinška mašinerija iza filma 'Barbie' odradila je fantastičan posao pa je tako mnoštvo zanimljivih detalja i anegdota koje su pustili u javnost na hype oko dolaska filma djelovalo poput steroida
  • Veliki doprinos filmu dale su i dvije Hrvatice - Jasmina Vico i Ivana Primorac, glavne zadužene za beauty, odnosno skincare rutinu glumica te njihov makeup
  • U službi ljepote na set su donijele i običaj ispijanja jednog dragocjenog čaja za koji nismo sigurni potječe li iz Hrvatske, ali se zato u našim krajevima za njega jako dobro zna

Što god netko mislio o filmu 'Barbie', jedno mu se mora priznati - baš svatko tko je na njemu radio, odradio je vraški dobar posao, a rezultat je film koji, svidio nam se ili ne, izgleda spektakularno i o kojem se zna više nego o mnogim jednako željno iščekivanim filmovima zajedno. Marketinška mašinerija koja stoji iza filma tjednima je ususret premijeri puštala zanimljivosti o glavnim glumcima, anegdotama sa seta i svemu ostalome što je na hype oko dolaska filma djelovalo poput steroida.

Doznali smo tako da je u jednom trenu zbog potreba izgradnje potpuno ružičastog Barbie svijeta onom našem svijetu doslovno ponestalo ružičaste boje, da je Margot Robbie tijekom snimanja uvela ružičasti dan za kojeg su baš svi morali nositi nešto u ovoj boji te da je novčano kažnjavala svakoga tko je njezino pravilo ignorirao, a novac je na kraju donirala u dobrotvorne svrhe, a doznali smo i što je sve podrazumijevala beauty i skincare rutina, kako same Margot, tako i ostalih barbika.

Zanimljivo je da su i Ivana Primorac, vodeća vizažistica na filmu, i Jasmina Vico, stručnjakinja za njegu kože kojoj je beauty svijet nadjenuo nadimak 'game changer', i više no jasno aludirajući na njezinu ekspertizu, obje Hrvatice pa su tako na set najpoznatijeg filma na svijetu donijele i neke hrvatske običaje, sve u službi ljepote. 

 | Autor: Unsplash/Matt Seymour Unsplash/Matt Seymour

Ok, nećemo biti zločesti i svojatati određene recepte i znanja, ali da smo silno ponosni što su čak dvije Hrvatice i velike stručnjakinje dale ogoroman doprinos filmu, jesmo! A propos spomenutog običaja za koji ne znamo potječe li iz naših krajeva, ali smo zato milijun posto sigurni da se u našim krajevima za njega jako dobro zna - riječ je o blagodatima čaja od sikavice koji je Jasmina glumicama uvela kao dio skincare rutine. 

Biljka poznata i kao gospin trn već je stoljećima poznata po svojim pozitivnim učincima na naš organizam, a u srednjem je vijeku bila najtraženija biljka kojom su se liječile jetra, slezena, krvavi kašalj, žutica i kamenci. 

Zahvaljujući spojevima flavanolignanima, poznatima i pod krovnim imenom silimarin, flavonoidima poput kvercetola i taksifolina te  biljnom ulju bogatom linolnom kiselinom i sterolima koje sadrži, sikavica ima ljekovito djelovanje na cijeli naš organizam i jačanje imuniteta, zdravlje očiju, zglobova i mišića, a posebno je korisna za regeneraciju jetre i njezinu zaštitu od raznih oštećenja. A budući da je jetra sinergijski partner organa našeg probavnog sustava, sikavica odlično djeluje i na zdravlje endokrinog i probavnog sustava stimulirajući enzime za pročišćavanje krvi, otklanjajući kamence, snižavajući nivo šećera u krvi reguliranjem inzulina, sprječavajući  razvoj kancerogenih stanica te djelujući kao antioksidans.

 | Autor: Avene Avene

Upravo zahvaljujući ovom potonjem sikavica štiti kožu od tamnih mrlja, ožiljaka i bora čineći ju sjajnijom i zdravijom, a što je i bio glavni razlog zašto je Jasmina čaj od ove biljke prepoznala kao glavni adut u postizanju besprijekornog tena po kojem je Barbie poznata. 

Ova biljka dobrodošla je u kojem je god obliku koristili, a osim što se koristi kao čaj te se od nje rade veoma ljekovite tinkture, glavnu ulogu zaigrala je i u Avène Cleanance COMEDOMEDU koji se bori protiv nepravilnosti kože. 

Avène Cleanance COMEDOMED razvijen je u suradnji s dermatolozima, a bori protiv otvorenih i zatvorenih komedona, odnosno  mitesera i prištića, te ograničava njihovu ponovnu pojavu, djelujući na stadij početka njihovog nastajanja. Budući da se u istraživanju pokazao učinkovit kod 90% korisnika i to već nakon 7 dana korištenja proizvoda te bez ponovnog pojavljivanja i/ili pogoršanja problema, redovita je dermatološka preporuka svima s kožom sklonom nepravilnostima i aknama. 

 | Autor: Avene Avene

Njegova formula sadrži Comedoclastin™, inovativni i patentirani biljni aktivni sastojak dobiven iz sjemena sikavice koji djeluje na epitelne stanice smanjujući nastanak mikrokomedona i postojećih mrlja i sprječavajući pojavu novih te Avène termalnu izvorsku vodu kao prirodni aktivni sastojak s umirujućim i anti-iritacijskim djelovanjem.

Koristi se ujutro i navečer, obavezno na očišćenom licu, samostalno ili zajedno s drugim proizvodima ili nakon lijekova protiv akni, a mogu ga koristiti i odrasli i tinejdžeri od 12 godina. U potpunosti je nekomedogen, a njegova brzo upijajuća, nemasna tekstura ostavlja kožu mekom, matiranom i hidratiziranom.

Photo: Unsplash/Lidiya Pavlikova

Komentari 0