Native sadržaj

Na plažu se bez ovog ne može: 5 stvari bez kojih je dan uz more nezamisliv

  • Veselimo se danima na plaži pred nama, ali u torbi za plažu ništa nam ne smije nedostajati
  • Pet je krucijalnih stvari koje nosimo na plažu, bez obzira idemo li na sat, dva ili ćemo na njoj provesti cijeli dan (hladni, osvježavajući koktel ćemo nabaviti na licu mjesta)
  • Možda bi netko ponešto dodao na naš popis, a ponešto izostavio, no dobre japanke ili natikače su predmet bez kojeg se ne može

Neki skoče nakratko u more pa pobjegnu u hlad, neki uživaju u sunčevim zrakama i beskrajno se sunčaju; nekima plaža zauzima samo manji dio ispunjenog dana, drugi na njoj vole biti od jutra do večeri pa uz kupanac na plaži uživaju i u čitanju, kartanju, koktelima, tamo i ručaju... 

 | Autor: Unsplash / Craig Cameron Unsplash / Craig Cameron

Kako bilo, jednom kad se otisnemo iz kuće na plažu, najbolje je da sa sobom ponesemo sve što bi nam moglo tamo zatrebati, a ovih pet stvari su nezaobilazne...

1. Obuća koja može sve!

Japanke ili gumene papučice koje glavu čuvaju, da parafraziramo onu zimsku o čizmama, nezamijenjiva su ljetna obuća. Ljeti, kad idemo na plažu treba nam obuća koja je ugodna za hodanje, koja dobro podnosi vodu tako da u njoj možemo zakoračiti i u more, koja se pritom ne kliže, u kojoj nam se noga neće znojiti... No, i obuća koja pritom dobro izgleda - nije sve samo u funkcionalnosti!

 | Autor: Ipanema Ipanema Foto: Ipanema Japanke zbog toga obožavamo kao idealnu odjeću već godinama, ali nikako nismo isključivi. Posljednjih godina u modu se vraćaju i udobne, meke natikače, a sve su popularnije i sandale s dva remena i kopčom. Naravno, u verziji za plažu, gumene, a ne od kože.

 | Autor: Ipanema Ipanema Foto: Ipanema Jesmo li rekli što još želimo od ove obuće za plažu? Da dobro izgleda. Tako dobro da nakon plaže možemo nastaviti s njom i u večernji izlazak!

 | Autor: Ipanema Ipanema Foto: Ipanema

2. Dobra knjiga

Sve je više onih koji svoj ljetni odmor vole provoditi aktivno, veslaju u kajaku ili na SUP-u, bicikliraju po obali, penju se na obližnje planine, jedre, rone... I čestitamo! Ali dobru knjigu u ruci (u drugoj je hladno piće?) ništa ne može zamijeniti. Složio bi se čak i dobar dio ovih predanih sportaša - i oni moraju katkad odmoriti u dubokom hladu. Ljeto je idealno vrijeme za nadoknaditi uživanje u svim onim knjigama koje smo željeli, ali nismo stigli pročitati tijekom godine. Pravom knjigoljupcu kofer će otežati od knjiga, a kad ide na plažu ima barem jednu u torbi...

 | Autor: Unsplash / Link Hoang Unsplash / Link Hoang Foto: Unsplash / Link Hoang

3. Krema za sunčanje

Ne, nije dovoljno namazati se samo prije izlaska iz kuće. Kremu za sunčanje, obavezno sa zaštitnim faktorom treba nanositi više puta tijekom dana, čak i ako nismo na plaži, a posebno ako jesmo. UVA i UVB sunčeve zrake u ovo su doba godine najjače zbog kuta pod kojim padaju, a ne pomaže ni činjenica što je Zemljin ozonski omotač sve tanji. Dakle, krema za sunčanje je must-have. I treba ju nanositi više puta čak i kad je vodootporna, posebno ako smo se brisali ručnikom. Jer, sigurno ne želiš da ti opekline pokvare toliko čekani godišnji odmor.

 | Autor: Unsplash / Leandro Crespi Unsplash / Leandro Crespi Foto; Unsplash / Leandro Crespi

4. Stylish šešir

Iako se često dijelimo na one koji nikud ne idu bez šešira (naše mame ili bake) i one koji ignoriraju pokrivala za glavu, čini se da posljednjih godina ima sve više onih koji shvaćaju u čemu je čar dobrog šešira. On ne štiti samo glavu od opakog sunca na plaži već je i modni dodatak koji može biti pravi statement komad. A šeširi su svake godine sve ljepši, raskošniji, elegantniji, sa zabavnim natpisima, dramatični i tako veeeliki da ti gotovo ni ne treba suncobran... Ukratko, šešir je danas dodatak koji bi bila šteta ignorirati. A jako je i koristan ako kriomice, ispod njega, uživaš u pogledu na nekog zgodnog spasioca na plaži. 

 | Autor: Unsplash / Coco Tafoya Unsplash / Coco Tafoya Unsplash / Coco Tafoya

5. Dobar ceker, u kojem ćemo sve to donijeti

Platnena, mrežasta, heklana ili slamnata, kad razmišljamo o torbi za plažu glavna karakteristika koja mora biti zadovoljna jest da je velika. I da u nju stane sve što nam treba za ugodne sate na plaži, i debeli ručnik, i knjiga, i boca vode, i krema za sunčanje, i slušalice, i još jedan badić za presvlačenje, i novčanik, i još jedna haljina, duža, ako nakon kupanja produžimo na after koji se pretvori u večernji izlazak. A od svih torbi za plažu, najbolji su izbor slamnati cekeri koji su ove godine u trgovine stigli u najraznovrsnijim oblicima do sad i elegantniji nego ikad, odlični i za grad, i za plažu.

 | Autor: Ipanema Ipanema Foto: Ipanema

 | Autor:

Photo: Ipanema

Komentari 0