Native sadržaj

Kako poboljšati život u samo 7 dana

  • Da je teško uvesti nove navike i promjene u život znamo, no postoji način kako si olakšati put
  • Nekada je jednostavno potrebno samo malo motivacije, a nekada je potrebno pronaći pravu pomoć
  • Isprobaj neku od ovih ideja i sigurno ćeš primijetiti pozitivne promjene

 

Prestali smo brojati koliko puta smo si samo rekli "ma počinjem od ponedjeljka" ili "ja nemam vremena za to" kada smo pokušali napraviti neku veliku promjenu u životu. U tome nismo sami, mnogo ljudi ima isti problem, posebno u današnjem užurbanom svijetu u kojem stalno želimo više, brže i bolje. No znaš li da je već sedam dana dovoljno da promijeniš svoj život? Ovu teoriju podržavaju i brojni psiholozi, a zasniva se na ideji da se sedam dana držimo određene aktivnosti bez dana preskakanja, koliko god nam se činilo teško. Pravilo sedam dana možeš primijeniti na gotovo sve u životu, a mi predlažemo sljedeće. 

Započni novi hobi

Za sedam dana možda nećeš postati profesionalna plivačica ili nećeš moći slikati kao Picasso, ali ako kreneš danas, za sedam dana ćeš biti bolja nego što bi bila da nisi ni započela. Mnogo puta nas strah od neuspjeha sprječava da isprobamo nove stvari. U tom slučaju je dobra strategija da odrediš jedan tjedan kada ćeš svaki dan barem malo vremena izdvojiti za novi hobi. Na kraju tjedna vidjet ćeš koliko te zapravo zabavlja i upotpunjava ti život. 

Piši dnevnik

Vođenje dnevnika je odličan alat za poboljšanje mentalnog zdravlja. Kada sjedneš, uzmeš olovku u ruke i kreneš pisati, tvoje se misli preslaguju kao da preslaguješ svoj ormar. Jednom kada si prošla kroz sve što ti je na pameti, lakše će ti biti odrediti prioritete i čemu se trebaš više posvetiti, a što možeš jednostavno otpustiti. Zapisivanje bujice misli mnogo je zahtjevnije nego što misliš i zato je dobra ideja natjerati se da to činiš sedam dana za redom, tada ćeš vidjeti koliko je zapravo korisno voditi dnevnik i koliko ti pomaže. 

 | Autor: Unsplash Unsplash

Prati što jedeš

Čak i ako misliš da se zdravo hraniš, jesi li zapravo svjesna što i koliko jedeš? Najčešći problem s kojim se susrećemo kada pokušavamo uvesti zdrave navike u život je onaj da nismo svjesni koliko su naše trenutne navike zapravo loše. Zapisivanje svakog pojedenog zalogaja na papir nije nešto što se preporučuje dugoročno jer, budimo realni, nije održivo, no sedam dana je dovoljno dug period da stekneš uvid u to kako zapravo izgleda tvoj jelovnik i prema naučenom doneseš zdravije izbore. 

Preuredi svoj dom

Ne govorimo da trebaš kupiti sav novi namještaj i potpuno promijeniti izgled doma, dovoljno je razmjestiti namještaj koji već imaš i detaljno počistiti svaki kutak doma. Zapamti, posložen i čist dom znači i posložen i miran um. Sedam dana je taman vremena da se posvetiš svakom kutku doma jednako, a rezultat će te sigurno oduševiti. 

 | Autor: Pexels Pexels

Pročitaj dobru knjigu

Ako izabereš onu pravu, knjiga ti može potpuno promijeniti život dok još nisi stigla do zadnje stranice. Bilo da imaš određeni problem u životu ili jednostavno želiš malo motivacije, sigurno postoji savršena knjiga za tebe i čeka da ju otvoriš. Najbolje od svega, knjigu bez problema možeš pročitati u sedam dana. 

Poboljšaj izgled kože

Njegovana i blistava koža prirodno nam svima podiže samopouzdanje, a zahvaljujući NIVEA DERMA Skin Clear proizvodima poboljšati izgled svoje kože možemo već u sedam dana. Nova formula NIVEA DERMA Skin Clear proizvoda izuzetno je blaga prema koži, a istovremeno klinički dokazano učinkovita u borbi protiv nečistoća. Aktiviranjem prirodnog procesa obnove s do 8 % AHA/BHA voćnih kiselina (salicilne i glikolne kiseline) kao i niacinamidom pomažu tvojoj koži da prirodno sjaji bez nepravilnosti. Salicilna i glikolna kiselina uklanjaju mrtve stanice i čiste pore, a niacinamid djeluje protuupalno i umirujuće na kožu. 

 | Autor:

Kako iskoristiti svu moć ovih snažnih sastojaka? Ključno je izgraditi dobru dnevnu i noćnu rutinu. Prvi korak jedne i druge je temeljito čišćenje kože NIVEA DERMA Skin Clear gelom za umivanje koji dubinski čisti kožu i pročišćava pore te učinkovito smanjuje i sprječava ponovnu pojavu nepravilnosti. Kombinacijom aktivnih sastojaka smanjuje stvaranje sebuma što pomaže održati pore čistima. Na oprano lice zatim nježno utapkaj NIVEA DERMA Skin Clear toner koji uravnotežuje i hidratizira kožu sklonu nepravilnostima i također smanjuje stvaranje sebuma. 

 | Autor:

Kao nezaobilazni idući korak dnevne rutine je nanošenje NIVEA SUN Derma Skin Clear SPF 50+ fluida kako bi kožu zaštitila od štetnog djelovanja sunčevih zraka te istovremeno hidratizirala. Fluid s kompleksom protiv nepravilnosti i niacinamidom ne začepljuje pore i sprječava nastanak nepravilnosti, ne ostavljajući ljepljiv osjećaj na koži. Zahvaljujući učinkovitom prirodnom antioksidansu, štiti kožu i iznutra, a osigurava 8-satni mat efekt.  

 | Autor:

Noćna rutina njege kože daje nam priliku za dodatnu eksfolijaciju kože zato nakon tonera slijedi NIVEA DERMA Skin Clear noćni eksfolijant koji vidljivo smanjuje nepravilnosti i sprječava njihov ponovni nastanak te podržava prirodan proces obnove kože. Visoko koncentrirana formula s 8 % AHA/BHA i niacinamidom podržava prirodan proces obnove kože uz antibakterijski učinak. 

 | Autor:

Kako bi vratila kontrolu nad svojom kožom, dnevnu i noćnu rutinu upotpuni NIVEA DERMA Skin Clear pilingom koji smanjuje mitesere i prištiće, zaglađuje teksturu kože te čisti pore. Ovaj iznimno učinkovit piling koristi povremeno, najbolje dva do tri puta tjedno, nakon gela za umivanje. Time ćeš zaokružiti učinkovitu rutinu njege kože i osigurati si vidljive rezultate već nakon sedam dana. 

Photo: Unsplash

Komentari 0