Native sadržaj

5 serija koje dolaze do kraja godine i koje jedva čekamo pogledati

  • Kad je riječ o ponudi serija koje dolaze do kraja ove godine, očekuje nas vrlo uzbudljiva jesen 
  • Na najpoznatije streaming platforme dolazi pregršt zanimljivih naslova, a mi smo izdvojili 5 serija koje jedva čekamo 
  • Odabrali smo neke nove dugoočekivane naslove, ali i neke nove nastavke omiljenih serija te novi, originalni reality show

Nema jesenskog bluesa na televizorima! Nadolazeće prohladne večeri pozivaju te da se zabaviš na kauču uz dobru seriju ispod tople deke, uz kokice i osvježavajuće piće. Streaming platforme nude brojne nove naslove, ali i neke toliko očekivane nastavke popularnih serija. Izdvojili smo 5 serija koje nas jako raduju: nove sezone serija 'Kruna', 'Virgin River' i 'Gilded Age' ('Pozlaćeno doba'), novu seriju 'All The Lights We Cannot See' te 'Love Like a K-Drama', reality show. Evo što sve znamo o njima…

'Kruna', 6. sezona

Svaka sezona 'Krune' kronološkim redom prati novu eru kraljevske obitelji, a posljednja, 6. sezona, gledatelje vodi u kasne 1990-e. Prvi dio pratit će romantičnu vezu između princeze Diane i Dodija Fayeda, koja je dovela do njihove prerane smrti. 

Uz istraživanje njihove veze i tragične prometne nesreće, u 6. sezoni, nažalost posljednjoj, ćemo, prema sinopsisu, vidjeti sljedeće: 'Princ William pokušava se ponovno integrirati u život na Etonu nakon majčine smrti dok monarhija mora balansirati na valu javnog mnijenja. Dok doseže svoj zlatni jubilej, kraljica razmišlja o budućnosti monarhije s brakom Charlesa i Camille te počecima nove kraljevske bajke u Williamu i Kate.'

Sa 6. sezonom, koja prikazuje živote princa Williama i princa Harryja kako odrastaju, dva glumca će glumiti svaki lik kao mlađu i stariju verziju. Rufus Kampa glumi princa Williama u 1. dijelu, a Ed McVey u 2. dijelu; Flyn Edwards glumi princa Harryja u prvom dijelu, a Luther Ford ga tumači u drugom dijelu. Meg Bellamy glumit će Kate Middleton. Elizabeth Debicki ponavlja svoju ulogu princeze Diane

Dodatna glumačka ekipa uključuje Imeldu Staunton kao kraljicu Elizabetu II, Jonathana Prycea kao princa Philipa, Lesley Manville kao princezu Margaret, Dominica Westa kao princa Charlesa, Claudiu Harrison kao princezu Anne, Oliviju Williams kao Camillu Parker Bowles, Bertieja Carvela kao Tonyja Blaira, Salima Dawa kao Mohameda Al Fayeda i Khalida Abdalla kao Dodi Fayeda. Seriju 'Kruna' kreirao je i napisao Peter Morgan. Izvršni producenti su Morgan, Suzanne Mackie, Andy Harries, Stephen Daldry, Matthew Byam Shaw i Robert Fox.

Posljednja, 6. sezona, sastoji se od 10 epizoda, s četiri jednosatne epizode koje čine prvi dio i šest za drugi dio. Serija će se premijerno prikazati na Netflixu 16. studenog, a premijera drugog dijela je 14. prosinca.

'Virgin River', drugi dio 5. sezone

Četvrta sezona serije 'Virgin River' otvorila je neka pitanja i prikazala zaplete koji će se bez sumnje istražiti u petoj sezoni. Naime, 5. sezona podijeljena je u dva dijela, a prvi dio se prikazao 7. rujna, a dvije posebne blagdanske epizode prikazat će se kasnije ove godine, točnije 30. studenog. Baš na vrijeme za Božić!

Najnoviji nastavci serije sastoje će se od 12 epizoda punih drame. Alexandra Breckenridge, Martin Henderson, Tim Matheson, Annette O’Toole, Colin Lawrence, Benjamin Hollingsworth, Zibby Allen, Sarah Dugdale, Marco Grazzini, Mark Ghanimé i Kai Bradbury spremni su se vratiti, zajedno s nekim novim likovima. 

'Peta sezona Virgin Rivera sadrži iznenađujuće nove veze, šokantan prekid, teško suđenje, srcedrapajući rastanak i šumski požar koji prijeti gradu, spajajući neke ljude iz Virgin Rivera, dok druge razdvaja”, stoji u najavi serije. 

Sinopsis za petu sezonu glasi: 'Problemi majčinstva tjeraju Mel da donese veliku odluku o svojoj budućnosti na klinici, dok njezina trudnoća neočekivano izaziva emocionalnu vezu s njezinom prošlošću. Kako bi se dodatno dokazao Melu, Jack se suočava s nekim davno započetim sukobima - s vlastitim demonima i, naravno, Charmaine. I dok problemi Doca i Hope dovode u pitanje njihov identitet, liječnik i gradonačelnica moraju pronaći utjehu u svojoj zajednici, u svojoj mladoj novoj obitelji i jedno u drugome.'

'Pozlaćeno doba', 2. sezona

Nova sezona serije 'Pozlaćeno doba' ('The Gilded Age') imat će premijeru 30. listopada. Serija donosi priču o američkom pozlaćenom dobu, razdoblju golemih ekonomskih promjena, stečenih i izgubljenih bogatstava te porasta nejednakosti između starih i novih bogataša.

Druga sezona serije 'Pozlaćeno doba' počinje na Uskrsno jutro 1883. godine, s viješću da je ponuda Berthe Russell za ložu na Glazbenoj akademiji odbijena. Kroz osam epizoda druge sezone gledamo kako Bertha izaziva gospođu Astor i stari sustav i radi na tome da stekne uporište u društvu, ali i da potencijalno preuzme vodeću ulogu u njemu. George Russell vodi vlastitu bitku s rastućim sindikatom u svojoj čeličani u Pittsburghu. U kući Brook Marian nastavlja svoje putovanje kako bi pronašla svoje mjesto u svijetu tajno predajući u ženskoj školi, dok Ada, na veliko iznenađenje svih, započinje s novim udvaranjem. Naravno, Agnes ništa od toga ne odobrava. U Brooklynu se obitelj Scott počinje oporavljati od šokantnog otkrića, a Peggy istražuje svoj aktivistički duh kroz rad s T. Thomasom Fortuneom u NY Globeu.'

U glavnim ulogama su Carrie Coon, Christine Baranski, Cynthia Nixon, Morgan Spector, Louisa Jacobson, Denée Benton, Ben Ahlers, Michael Cerveris, Kelley Curran, Taissa Farmiga, Jack Gilpin, Simon Jones, Sullivan Jones i dr. 

'All The Lights We Cannot See'

Nakon što je prodan u više od 15 milijuna primjeraka diljem svijeta, roman 'All the Light We Cannot See' Anthonyja Doerra dobit će ekranizaciju. Producent megapopularne serije 'Stranger Things', Shawn Levy, preuzeo je projekt te za Netflix snimio ograničenu seriju. Ekranizacija Pulitzerom nagrađenog romana s tematikom iz Drugog svjetskog rata prikazat će se 3. listopada na Netflixu, a uključuje hollywoodske veterane kao što su Mark Ruffalo i Hugh Laurie. 

Sinopsis za seriju glasi: 'Utemeljena na romanu nagrađenom Pulitzerovom nagradom, 'All The Lights We Cannot See' revolucionarna je ograničena serija koja prati priču o Marie-Laure, slijepoj Francuskinji i njezinom ocu, Danielu LeBlancu, koji bježe iz njemačkog okupiranog Pariza s legendarnim dijamantom, a kako bi ga spriječili da padne u ruke nacista. Nemilosrdno progonjeni od strane okrutnog časnika Gestapa koji želi posjedovati dragi kamen iz vlastitih sebičnih poriva, Marie-Laure i Daniel uskoro pronalaze utočište u St. Malou, gdje se nastanjuju s povučenim ujakom koji prenosi tajne radio emisije kao dio pokreta otpora. Ipak, ovdje, u ovom nekoć idiličnom primorskom gradu, put Marie-Laure susreće se s nevjerojatnim srodnim dušama: Wernerom, briljantnim tinejdžerom kojeg je Hitlerov režim angažirao da prati ilegalne emisije, a koji umjesto toga dijeli tajnu vezu s Marie-Laure kao i njezinu vjeru i nadu u čovječanstvo.'

U seriji glume Aria Mia Loberti, Nell Sutton, Mark Ruffalo, Hugh Laurie, Louis Hofmann, Lars Eidinger, Andrea Deck, Marion Bailey i dr. 

'Love Like a K-Drama'

Mogu li se ljudi doista zaljubiti ako glume u romantičnoj 'K-drami' sa scenama ljubljenja? Ovo je novi  reality show koji se fokusira na osam glumaca i glumica iz Koreje i Japana dok žive zajedno i 'uparuju se' kako bi pokušali preuzeti glavne uloge u šest mini K-drama — i trebaju još vidjeti hoće li se zaljubiti. 

Hoće li uspjeti pobijediti na audiciji zajedno s osobom koju vole ili će morati svjedočiti kako se osoba koju vole ljubi s njihovim suparnicima? Snovi, romantika i prijateljstvo isprepliću se izvan granica Koreje i Japana, stvarajući slomljeno srce i tugu korejske drame na vrlo realističan način. Za sada je poznato da u showu nastupaju Haruna Kondo, Hayato Komori, Shusuke Fukutoku, Maria Tani, Yuujin A. 

Ovaj novi reality show prikazat će se na Netflixu 28. studenog 2023. godine. 

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix

Jedva čekamo pogledati ove serije, ali jedno upozorenje - možda ipak bingeanje i nije tako dobro za nas (iako je veliki gušt). Naime, veliki dio svog dana provodimo pred ekranima, a gledanje videa i serija satima ima utjecaja na naše oči. Još ako nam se bliži četrdeseta i vid nam slabi...
Ipak, imamo sreće što živimo u svijetu visokorazvijenih tehnologija, a jedna nam može pomoći da vidimo kao u dvadesetima i bez napora uživamo u serijama. Naime, postoji jedinstveni laser, Presbyond, koji uklanja starosnu dalekovidnost, a upotrebljava se samo u najprestižnijim oftalmološkim centrima u svijetu. Presbyond laser Blended Vision je puno napredniji tretman i predstavlja napredak u odnosu na klasični monovision. Zbog procesa starenja na oku, metoda Presbyonda je revolucionarna jer može omogućiti dobar vid na blizinu do kraja života, a također nema potrebe za ugradnjom leća u oko kada je naša prirodna leća još bistra (RLE). Zvuči odlično, a još bolje je to što je stigao i u Hrvatsku u Polikliniku Bilić Vision

 | Autor: Uz slabiji vid, i suho oko je jedna od tegoba koje se mogu javiti kao posljedica previše gledanja u ekrane. Simptomi suhog oka su pojačano treptanje, osjećaj stranog tijela u oku, peckanje ili osjećaj žarenja oka, crvenkaste, iritirane oči, osjetljivost na svjetlo, ponekad zamagljen vid, suzenje, a ponekad i nemogućnost nošenja kontaktnih leća. 
Čak i ako naučite živjeti s ovim tegobama, potrebno je tretirati suho oko jer se mogu razviti dodatne komplikacije poput infekcije oka, oštećenje površine rožnice i spojnice oka, ali postoji odlično rješenje. Naime, ako je kronična upala Meibomovih žlijezda uzrok pojave suhog oka, preporuka je u liječenju koristiti pulsni laser, kao najnoviju metodu modernog liječenja suhog oka. Postupak je jednostavan, siguran i bezbolan, a izvode se tri tretmana kroz 45 dana.

 | Autor: Poliklinika Bilić Vision Poliklinika Bilić Vision
U Poliklinici Bilić Vision već nekoliko godina koriste pulsni laser u liječenju suhog oka, s odličnim rezultatima. Nekoliko nezavisnih studija pokazalo je poboljšanje simptoma u 83% slučajeva, a preko 55% tretiranih izjavilo je da više nema potrebu za korištenjem umjetnih suza. 95% pacijenata preporučilo bi metodu prijateljima kao uspješnu! Trajnost postupka je 6 mjeseci do 3 godine.

Photo: Unsplash

Komentari 0