Native sadržaj

5 načina kako se borimo protiv toplinskog vala, na većinu nas je inspirirao TikTok, a jedan je pomalo neobičan

  • Predlažemo neke inovativne načine borbe protiv vrućina koje smo pronašli na TikToku
  • Ako nemaš klimu, dovoljni su ti ventilator, led i zamrzivač
  • Najvažnije pravilo ljeta je hidracija, hidracija i još malo hidracije

Neiscrpan izvor zabave i neobičnih savjeta za skoro svaki segment života postao nam je TikTok, pa smo u naletu velikih vrućina išli na ovu popularnu društvenu mrežu potražiti nekoliko savjeta o tome što i kako napraviti da se rashladimo, pogotovo ako smo zaglavili u prostoru koji nije klimatiziran.

 | Autor: Unsplash Unsplash

Ventilator i led kao spas

Tako su tiktokeri poludjeli za trikom u kojem ispred ventilatora stavljaju veliku zdjelu napunjenu ledom kako bi se zrak u prostoriji dodatno rashladio. Iako se neki kunu u ovu metodu, pojedini komentatori videa su dosta skeptični jer smatraju da će se led rastopiti brže nego nas stigne ohladiti.

@icelandfoods Is anyone else finding it IMPOSSIBLE to sleep at night in this heat? 🥵🌡️   If so, you NEED to try this viral DIY air con hack, where you put a bowl of ice cubes in front of a fan for a much-needed gust of ice-cool air! 🧊🥶   Not got a fan? Pick one up in The Food Warehouse stores this week for £19.99 and we’ll give you a pack of ice cubes for FREE! 😎   #Heatwave #DIYAircon #Summer #Weather #CoolDown ♬ original sound - IcelandFoods

Prilagodi boju svog outfita temperaturi

A što kada nas prilike natjeraju da moramo duže vrijeme provoditi vani po visokim temperaturama? Ovdje je bitno prilagoditi boju odjeće, te nositi što svjetlije kombinacije. Svi obožavatelji crne boje trebat će naći neku alternativu u toplijim mjesecima jer tamnije boje privlače više topline na sebe. Srećom pa su high street dućani puni kombinacija u bijelim i bež nijansama koje su idealan izbor ako se želimo zaštititi od topline.

@winela.world What are you wearing? 👚👕 #color #heat #hot #tshirt #science #white #black #red #blue #yellow #green #brown #orange #pink #purple #colortheory #didyouknow #interesting #funfacts #vision #physics #fashion #weather ♬ original sound - EX7STENCE™

Položaj pri spavanju

Nije važno samo što nosimo i kako rashlađujemo prostor, već i u kojem položaju spavamo po ljeti - to bi po ovom TikTok videu svakako trebalo biti na boku. Prije spavanja dobro se otuširati mlakom ili hladnom vodom kako bi se tijelo dodatno rashladilo, a trebalo bi izbjegavati ležanje na leđima ili trbuhu jer smo tako velikom površinom u kontaktu s krevetom. Zato nam jedino preostaje okrenuti se na bok i nadati se da nas vrućina neće probuditi usred noći.

@levitex Anyone else melting? 🥵 Here’s how to sleep in a heatwave and melt a little less at night #heatwave #sleep ♬ original sound - Levitex

Čekaj da izvadim jastuk iz zamrzivača

Vrhunac neobičnosti je prijedlog da se protiv vrućina borimo tako da stavimo svoj jastuk u zamrzivač. Ne znamo bismo li išli toliko daleko i slijedili baš sve savjete s TikToka, ali razumijemo da su u nedostatku klime ponekad potrebne i neke drastične metode.

@tanyahomeinspo 3 hacks to beat the heatwave #lifehacks #heatwave #ukweather #homehacks #ukheatwave #beattheheat #foru ♬ Last Last - Burna Boy

Hidracija kao zakon pri visokim temperaturama

Na jedan trik nas TikTok ipak ne treba upozoriti, a to je da na visokim temperaturama treba unositi dovoljno tekućine. Naše omiljeno piće na plus 30 postao je novi Vindi PROTeIN čaj u prefinim okusima - bijeli čaj s osvježavajućim notama limuna i kaktusa te umirujući zeleni čaj s blagim tonovima sočne breskve. Vindi PROTeIN osvježavajuća pića obogaćena su sa 6 grama proteina, tako da su posebno praktična za one koji paze na unos bjelančevina. Prirodne arome čaja i voća odlične su za rashlađivanje, a dodatak proteina izvor je svježe snage.

 | Autor: Vindija Vindija

 

 

 

 

Photo: Dupe

Komentari 0