Moda

Upola kraći, dvostruko ljepši: ove jeseni obožavamo crop džempere!

  • U jesen uvijek imamo isti problem: nije toplo kao ljeti, ali srećom ni hladno kao u najvećoj zimi
  • Pa zašto se ne bismo vratili komadu odjeće koji također odražava ovu dilemu u svom dizajnu 
  • Predstavljamo skraćeni džemper!

Na vrhu izgleda kao normalan džemper, ali na dnu obično seže samo do struka ili završava malo iznad kukova. To ga čini našim omiljenim modnim trendom za sva doba godine kada temperatura tijekom dana varira za otprilike deset stupnjeva.

 | Autor: Instagram@chiaraferragni Instagram@chiaraferragni

Baš kao i njegovi rođaci normalne dužine, skraćeni džemper dolazi u svim krojevima i oblicima. U jesen tradicionalno se fokusiramo na mirne, prigušene zemljane tonove kao što su bež, smeđa i boja pijeska za naše osnovne komade. A posebno boje poput devine dlake i kaki nijanse dobivaju specijalnu pažnju ove sezone! Kao modni trend, ovi tonovi ne samo da se mogu savršeno kombinirati sa svom postojećom odjećom (poput naših ljetnih omiljenih šarenih heklanih haljina!), već se i vješto uklapaju jesen na ulicama i prirodi.

crop | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design S lijeva na desno: Max Mara, crop džemper u boji devine dlake (3230,00 kn), Mango, narančasti crop džemper (299,90 kn); H&M, crop džemper zebra uzorka (195,90 kn)

kardigan haljina Možda vas zanima Dva u jedan! U H&M ponudi smo otkrili savršenu kardigan haljinu za jesen Rubrika Moda Moda

Za one koji vole malo svjetlije i jake boje poput fuksije, sunčano žute i narančaste, nema brige jer su i one vrlo popularne. No, neobičniji krojevi i uzorci također su zaštitno lice ovog modnog trenda. Ovdje je važno ne pretjerati. Skraćeni džemperi upadljivih boja su statement komad outfita i žele biti u prvom planu. Uz pravi izbor kombinacija boja, poput tamnoplave, boje devine dlake ili maslinasto zelene, dobro se slažu nijanse narančaste. Fuksija se voli kombinirati s kontrastnim bojama poput crne, pepeljasto sive ili prljavo bijele, ali vrlo svijetla pastelno ružičasta također je dobar izbor.

 | Autor: Instagram@beberexha Instagram@beberexha

Nažalost, skraćeni džemper sam po sebi ne čini odjevnu kombinaciju, ali je odjevni predmet koji je iznimno svestran. Uz pomoć ostalih komada odjeće kao što su košulje, prsluci, haljine i cipele, možemo postaviti temelje za savršen look za večeru ili ležernu kombinaciju za odlazak u kupovinu. Kroj kratkog pulovera posebno se dobro slaže s košuljom  dugih rukava, ali i u kombinaciji sa sakoom.

prsluk Možda vas zanima Prsluci su novi, seksepilan it komad koji nosimo umjesto majice ili košulje. Evo najljepših! Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@sororitevintage

Komentari 0