Moda

Trijumfi i katastrofe: 7 modnih izdanja slavnih koja nikad neće utonuti u zaborav

  • Neke modne kombinacije poznatih desetljećima se pamte, bilo zbog bizarnosti, bilo genijalnosti
  • Većina njih datira s početka 2000-ih godina
  • Izdvojili smo neke kombinacije kojih se gotovo svatko živo sjeća

Uvijek smo voljeli baciti oko na modne kombinacije poznatih, no ovih dana i nemamo baš priliku za to pa smo se odlučili prisjetiti nekih outfita koji su nas oduševljavali, ali i onih koji su nas ostavljali s gomilom upitnika iznad glave. Te kombinacije smo mogli vidjeti na crvenim tepisima, a većina ih se i dan danas sjeća. Primjerice, ne možemo zaboraviti Jennifer Lopez u Versace haljini s dodjele nagrada Grammy 200. godine, ali i haljinu u obliku labuda koju je islandska umjetnica Björk nosila na dodjeli Oscara 2001. godine.

Možda vas zanima Ovako su zvijezde izgledale prije nego što su postale poznate Rubrika Stars Stars

Britney Spears i Justin Timberlake

Na sam spomen ovog bivšeg ljubavnog para, mnogima će prvo na pamet pasti njihovi usklađeni traper outfiti. U toj kombinaciji su se pojavili 2001. godine na American Music Awards dodjeli i automatski su postali dio nezaboravnih trenutaka u povijesti crvenih tepiha. Godinu nakon tog pojavljivanja par je prekinuo svoju trogodišnju vezu, a mi smo ostali bez ovakvih matching kombinacija.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Jennifer Lopez

Jedna od najprepoznatljivijih haljina je svakako ona zelena Versace u kojoj se Jennifer Lopez u pratnji tadašnjeg dečka P. Diddyja pojavila na dodjeli nagrada Grammy 2000. godine. Koliko je legendarna ova haljina govori i činjenica da je nakon nje Google lansirao pretragu po slikama u svojoj tražilici. Haljinu od šifona s tropskim printom mnogi su nazvali rizičnom zbog dubokog dekoltea, a Jennifer ju je opet odjenula u rujnu 2019. godine, pokazavši tako da je riječ o bezvremenskom modelu.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Lara Flynn Boyle

Glumica poznata po ulozi u kultnoj seriji ''Twin Peaks'', na dodjeli nagrada 'Zlatni globus' 2003. godine pojavila se u outfitu koji nitko nije očekivao. Riječ je o nježnoružičastoj kombinaciji u kojoj je izgledala poput balerine. Top, mašna u kosi, baletna suknjica od tila i Swarovski kristala te satenske štikle koje su nalikovale na baletne papučice bile su dovoljne da se ovaj outfit dizajnera Davida Cardona ne zaboravi ni 17 godina kasnije.  | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Björk

Osebujna islandska pjevačica i glumica na crvenom tepihu uoči dodjele nagrade Oskar 2001. godine pojavila se u haljini za koju je zaslužan makedonski dizajner Marjan Pejoski. Riječ je o bijeloj haljini koja je imala oblik labuda i odmah je postala nezaboravna. Ispod haljine je imala bodi dugih rukava i nogavica u boji kože s kristalima

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Ovo je modni klasik od kojega nećemo odustati ni u 2020. Evo zašto ga nositi! Rubrika Moda Moda

Celine Dion

Popularna pjevačica na dodjeli Oskara 1999. godine pojavila se u neočekivanom izdanju. Celine je odabrala bijelo odijelo Johna Galliana, a zanimljivo, nosilo se naopako. S odijelom je diva uparila i bijeli šešir asimetričnog oboda. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Halle Berry

Elie Saab haljina u kojoj je Halle Berry primila Oskara za glavnu žensku ulogu u filmu ''Bal čudovišta'' 2002. godine jedna je od haljina koju ne možemo zaboraviti. Suknja od tafta s prozirnim topom s izvezenim cvijećem i listovima u bordo i zelenoj boji koji su pokrivali strateška mjesta zanosna je i nezaboravna kreacija. Predivna haljina pristajala je kao salivena prezgodnoj glumici.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Julia Roberts

Još jedna oskarovska haljina koju ne možemo zaboraviti je ona Julije Roberts. Julia je 2001. godine dobila Oskara za glavnu žensku ulogu u filmu ''Erin Brockovich'', a odabrala je devet godina staru haljinu iz Valentino kolekcije. Crna haljina imala je bijele trake po sredini i šlep od crnog tila. Ovo izdanje je jedno od najboljih ove slavne glumice.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Možda vas zanima Ovako bi izgledale Jennifer Aniston, Nicole Kidman i druge zvijezde da su "obični ljudi" Rubrika Stars Stars
Photo: Getty Guliver/Profimedia

Komentari 0