Moda

Traperice kao glavna zvijezda ljetnih kombinacija? Imamo 7 odličnih ideja za styling!

  • Traperice nam najčešće ne padaju na pamet kao jedan od statement ljetnih komada, ali one to definitivno mogu biti, a ovoga ljeta i jesu
  • Obožavaju ih i Francuskinje koje ih na svojim feedovima ponosno pokazuju kudikamo češće od svih ostalih, a obzirom na sličnu klimu, prigrlili smo njihove ideje
  • A evo i kako najpopularniji komad sezone stilizirati i u onim najvrućim mjesecima

Od balerinki do cekera i rascvjetnih haljina, mnogo je toga što nam instantno pada na pamet kada pomislimo na ključne komade ljetne garderobe. Traperice nam pak najčešće ne padaju na pamet kao jedan od statement ljetnih komada, ali one to definitivno mogu biti, a ovoga ljeta i jesu. 

Obožavaju ih i Francuskinje koje rado pratimo pa ih tako na svojim feedovima ponosno pokazuju kudikamo češće od svih ostalih, a u potrazi za inspiracijom zavirili smo kako najpopularniji komad sezone stiliziraju u najvrućim mjesecima. S obzirom na činjenicu da imamo dosta sličnu klimu, za pretpostaviti je da će ove kombinacije biti jednako prikladne i na našim ulicama, a najbolji je dio taj što, vrlo vjerojatno, u ormaru već imamo i sve ostale ključne komade. A ovo je naših sedam favorita!

Top bez naramenica i polusandale na petu 

 | Autor: Instagram @sylviemus_ Instagram @sylviemus_ Foto: Instagram @sylviemus_

Topići bez naramenica, poznati i kao tube topići, jedan su od vodećih trendova ove sezone. Osim što odlično izgledaju uz traperice, a pogotovo one visokog struka, izrađeni su od minimalne količine laganih i najčešće prozračnih materijala što ih čini idealnima za sve one dane kada živa obara rekorde u skokovima u vis. U kombinaciji s već nekoliko sezona silno popularnim mule polusandalama na petu daju outfite kao stvorene za kave u gradu i opuštajuće ljetne večeri.

Bijela bluza i pletena torbica

 | Autor: Instagram @vikilefevre Instagram @vikilefevre Foto: Instagram @vikilefevre

Teško da postoji komad koji francuskim chicom odiše u toj mjeri kao što to čini lagana i beskrajno ženstvena bluza s puf rukavima, a spojena s klasičnim trapericama (ili traper suknjom) i torbicom od prirodnih materijala daje jednu od najromantičnijih opcija. One od rafije ili u našim krajevima rogoza te heklani modeli naši su favoriti, i ne samo u ovoj kombinaciji.

Možda vas zanima U moru ovosezonskih trendova, jedan je stekao posebnu naklonost trendseterica Rubrika Moda Moda

Crop top i jednostavna ogrlica

 | Autor: Instagram @sabinasocol Instagram @sabinasocol Foto: Instagram @sabinasocol

Crop topovi su također zvijezde ljetnih stylinga već dugi niz godina, a ne odričemo ih se ni u sezoni koja je pred nama. Budući da ne ostavljaju puno mjesta igri s krojevima, predlažemo obraćanje pažnje na materijale i teksture i odabir onih izrađenih od konca. Lagano  pletivo odlično će izgledati uz traperice, a s obzirom na to da će upravo tekstura odnosno materijal ovdje igrati glavnu ulogu, nakit neka bude jednostavan i decentan, ali primjetan.

Kardigan i torba od pruća

 | Autor: Instagram @tamaramory Instagram @tamaramory Foto: Instagram @tamaramory

Svatko tko je barem jednom, pakirajući se za more, žrtvovao vesticu samo kako bi imao mjesta za još jednu haljinu ili sandale, a zatim se pokajao čim je zapuhala bura ili pala kiša, zna koliko je bitno imati barem jednu sa sobom za sve one prohladne večeri. U duhu jednog od najvećih trendova sezona, predlažemo kardigane u svijetlim nijansama poput vanilije, a najljepše će izgledati uz torbe - košare od pruća, svih oblika i veličina.

Top bez rukava i balerinke

 | Autor: Instagram @annelauremais Instagram @annelauremais Instagram @annelauremais

Kombinacija topića bez rukava i traperica klasik je koji nikada neće izaći iz mode, a Francuskinje to znaju bolje od ikoga. Iako će one jako često posegnuti za topićima s prugicama, prugice, naravno, nisu obavezne, ali su zato obavezne balerinke kao nacionalna obuća Francuskinja. Šalu na stranu, doista ih nitko ne voli i ne nosi toliko često kao one, a za ultimativni francuski chic predlažemo i svilenu maramu ležerno zavezanu oko vrata. 

Možda vas zanima Slingback cipele omiljeni su izbor za svečane prigode, a trenutno su preplavile police trgovina Rubrika Moda Moda

Košulja s prugicama i bralette grudnjak

 | Autor: Instagram @andi_mun Instagram @andi_mun Foto: Instagram @andi_mun

Kada smo već na temi Francuskinja, prugica i statement komada, lagana košulja s prugicama još je jedan klasik koji ne samo da je dobrodošao, nego je i obavezan u svakoj ljetnoj garderobi. I ne samo zato što će odlično izgledati uz traperice, već zato što će odlično izgledati uz gotovo sve što ljeti rado nosimo. Raskopčane preko bralette grudnjaka i uz traperice za grad, ili pak raskopčane preko kupaćeg kostima, po mogućnosti heklanog, i uz kratke hlačice za odlaske na plažu, et voila! Imamo chic kombinaciju u sekundi!

Topići golih ramena i statement nakit

 | Autor: Instagram @aidabadji_ Instagram @aidabadji_ Foto: Instagram @aidabadji_

Kada su u pitanju savršene kombinacije za sve ljetne večere i izlaske, teško da postoji bolja od one beskrajno ženstvenih i iznimno romantičnih topića spuštenih odnosno golih ramena i omiljenih traperica. A sve što nam je potrebno za začiniti ovakav styling je zanimljiva statement ogrlica koja će naš dekolte naglasiti na najljepši način. 

Photo: Instagram @annelauremais

Komentari 0