Life&style

Teško da postoje slađi cekeri i ruksaci od rogoza od ovih slavonskih, brenda Okusi sreće

  • Modni su znalci suglasni da su razne varijacije cekera najpopularniji modeli sezone koja je pred nama
  • Oni izrađeni od rafije koje potpisuje Loewe već su proglašeni najpoželjnijima, no mi smo uspjeli pronaći kudikamo šarmantnije i posebnije modele
  • Ruksaci-cekeri dolaze iz Slavonije, a ovi unikatni modeli izrađeni od rogoza oplemenjeni su rustikalnim kariranim materijalima, platnom s vezenim cvijećem te slavonskom šlingom i čipkom

Prirodni su materijali posljednjih sezona izrazito popularni, kako u uređenju interijera, tako i u izradi modnih dodataka pa je sve više kreativaca, dizajnera i velikih modnih kuća koji se okreću tehnikama izrade i sirovinama kakve su bile dobro poznate generaciji naših mama i još više naših baka. 

 | Autor: Instagram @blatnik.ana Instagram @blatnik.ana

Ljeto nam možda još uvijek nije stiglo, no zato su modni znalci već sada suglasni da su razne varijacije cekera apsolutno najpopularniji modeli sezone koja je pred nama. Oni izrađeni od rafije koje potpisuje Loewe i koji dolaze u različitim bojama, oblicima i veličinama već su proglašeni najpoželjnijima, no mi smo, uz dužno poštovanje dizajnerima poznate španjolske kuće, uspjeli pronaći kudikamo šarmantnije i posebnije modele.

Možda vas zanima Domaći brend Nola osvojio nas je divnim kožnim torbama s volanima, ali i cekerima Rubrika Moda Moda

Ruksaci-cekeri dolaze iz Slavonije, točnije iz etno sela Bocanjevci, a ovi unikatni modeli izrađeni od rogoza oplemenjeni su rustikalnim kariranim materijalima, platnom s vezenim cvijećem te slavonskom šlingom i čipkom. Nastali su, kaže nam Pavica Varga koja stoji iza brenda 'Okusi sreće by Pavica', kao produkt sjećanja na sretno djetinjstvo i puninu okusa bakinih sušenih jabuka, na njezine krpene i mrežaste torbe te cekere pune šarenih bombona i voća, a koji su pratili njezino odrastanje u ovom malom slavonskom selu. Upravo sve ovo navedeno inspiriralo ju je i potaknulo da svoju ljubav i sjećanje vrati u sadašnje vrijeme, njegujući tako dugu i bogatu tradiciju Slavonije (Šokadije).

 | Autor: Okusi sreće by Pavica Okusi sreće by Pavica

Kao što je to najčešće slučaj sa silno kreativnim ljudima, i Pavica inspiraciju pronalazi na svakom koraku, od njezinog imanja punog  voća, cvijeća i ljekovitog bilja do šarenih livada, a najviše, priznaje nam, uživa u procesu stvaranja novih proizvoda. Iako joj je prenošenje vizije na papir i u konačnici stvarnost najveći užitak, silno je raduju i direktna interakcija s kupcima na sajmovima, njihove  preporuke, prijedlozi i dakako, njihovo zadovoljstvo.

 | Autor: Instagram @okusi_srece_by_pavica Instagram @okusi_srece_by_pavica

Budući su ruksaci ručno izrađeni, svaki je primjerak unikatan, no moguće ih je, kaže nam Pavica, i personalizirati i izraziti vlastite želje prilikom narudžbe jer joj je zadovoljstvo klijenta uvijek na prvom mjestu. 

Možda vas zanima Piccolin Portofino upravo je postao još profinjeniji: Ovo mi zovemo savršenom ljetnom torbom! Rubrika Moda Moda

Zanimljivo je za spomenuti i to da je spomenuti ruksak osvojio brončanu medalju na međunarodnoj izložbi 'BUDI UZOR/INOVA' na kojoj je žiri prepoznao i nagradio nastojanje da se od zaborava spase stari zanati kojih je iz godine u godinu sve manje, a u koje spada i tehnika izrade cekera od rogoza koju je gospođa koja ih za Pavicu izrađuje naučila od svog oca. 

 | Autor: Instagram @okusi_srece_by_pavica Instagram @okusi_srece_by_pavica

Iako su našu pažnju privukli upravo cekeri ruksaci, oni su samo maleni dio onoga što se iza brenda krije, a jednako su šarmantni i klasični cekeri ukrašeni na sličan način - vezenim platnom, šlingom i čipkom, kao što će, uopće ne sumnjamo, šarmantni biti i novi modeli koje Pavica već ima u izradi. Upravo je, kaže, osmislila novi dizajn cekera #romantična, obloženog pastelnim bojama i ukrašenog velikog mašnom te dodatkom etuia za naočale, a koji je kao stvoren za romantične, lepršave i samosvjesne žene i njihove trenutke uživanja u ljetu, suncu i plesu. Svjetlo će dana uskoro ugledati i torbice na preklop te modeli za nošenje na ramenu, a naći će se tu i karirane zavjese s čipkom i izvornim tkalom te podmetači za stol s posebnim dijelom u koji se stavlja pribor za jelo, a koji će daškom Slavonije i minulih vremena začiniti mnoge interijere na najslađi mogući način. 

 | Autor: Instagram @okusi_srece_by_pavica Instagram @okusi_srece_by_pavica

Proizvode ovog brenda moguće je naručiti porukom na Facebook i Instagram stranicama brenda, a dio je dostupan i na webshopovima plodovi.hr i ecofeferon.com.hr te u suvenirnici Kopačkog rita i izložbenom prostoru Tera Tehnopolis.      

 | Autor: Okusi sreće by Pavica Okusi sreće by Pavica  | Autor: Okusi sreće by Pavica Okusi sreće by Pavica  | Autor: Instagram @okusi_srece_by_pavica Instagram @okusi_srece_by_pavica

Photo: Instagram @blatnik.ana

Komentari 0