Moda

Heklani komadi bit će u fokusu ovog proljeća, a Marijanina La Borša ima slatke torbice u duhu trenda

  • Od interijera do odjeće i modnih dodataka, prepoznatljivi uzorci i teksture poput pletiva i heklanja probijaju se u mainstream stil, a posebno će popularni biti u toplijim mjesecima
  • Domaći brend La Borša iza kojeg stoji Marijana Stanić oduševio nas je ponudom heklanih torbi
  • Ove su torbe ručno izrađene tehnikom heklanja od kvalitetnih, održivih i prirodnih materijala, a na njima se posebno ističu ručno oblikovani kožni detalji i drvene ručke

Čini se da bi u ovoj godini kroz modu mogla oživjeti razna desetljeća. Moda 90-ih i Y2K trendovi i dalje su u uzlaznoj putanji, no ništa manje popularni nisu ni outfiti inspirirani 70-ima. Od interijera do odjeće i modnih dodataka, prepoznatljivi uzorci i teksture poput pletiva i heklanja probijaju se u mainstream stil, a posebno će popularni biti u toplijim mjesecima.

Jednostavni komadi koji su udobni i savršeno u skladu s mega popularnom čistom estetikom dominirat će i ovom godinom, a heklani komadi se savršeno uklapaju u ovu priču. Jedinstveni su, a opet jednostavni, prozračni i nosivi u bezbroj kombinacija. 

 | Autor: La Borša La Borša

Mnogima bi prva asocijacija na štrikanje i heklanje mogao biti omiljeni hobi naših baka, no heklanje je opet jako cool. Tijekom posljednjih nekoliko godina i mjeseci, ovakvi su se komadi pojavili na modnim revijama i u kolekcijama brojnih vrhunskih dizajnera, a domaći brend La Borša iza kojeg stoji Marijana Stanić oduševio nas je heklanim torbicama čijeg se dizajna ne bi posramila ni velika dizajnerska imena.

Sarah Jessica Parker Možda vas zanima Ovih 5 modela torbi viđat ćemo posvuda u proljeće, koji je najljepši? Rubrika Moda Moda

 | Autor: La Borša La Borša

La Borša je brend koji njeguje tradicionalnu tehniku u modernom ruhu, a svaka je torba izrađena uz puno ljubavi i pažnje posvećene  detaljima i čistoći boda. Ove su torbe ručno izrađene tehnikom heklanja od kvalitetnih, održivih i prirodnih materijala te korištenjem  visoko kvalitetne reciklirane pamučne špage, a na njima se posebno ističu ručno oblikovani kožni detalji i drvene ručke. Pri izradi Marijana koristi niti različitih debljina, a kombinacijom s određenim bodovima stvara posebne strukture i postiže visoku čvrstoću  proizvoda. Naglasak brenda je na korištenju što je više moguće prirodnih materijala, kako u izradi, tako i u ambalaži.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA BORŠA (@la.borsa_smb)

Potreba za stvaranjem nešto je što Marijana osjeća još od najranije dobi kada se izražavala kroz crteže, a u malo kasnijoj dobi i kroz razne uradi sam projekte, a priča s ovim čarobnim torbama krenula je s njezinom željom da izradi makrame backdrop. "U  nedostatku vremena, ostale su mi dvije špage od kojih je nedugo nakon toga nastala prva clutch torbica. Jako svidjela prijateljcama, ali i njihovim prijateljicama, a prepoznavši interes, odlučila sam otvoriti profil na društvenim mrežama. Kako je interes i dalje rastao, na kraju sam odlučila otvoriti obrt", priča mi. 

Možda vas zanima Koji je ovogodišnji modni trend kao stvoren za naš horoskopski znak? Rubrika Moda Moda

 | Autor: La Borša La Borša

Inspiraciju crpi iz svakodnevnog života, a pronalazi ju u svemu što je okružuje. Prisutna je, kaže, i u trenucima kada radi i kada ne radi. "Već samo okruženje u mojoj radioni i pogled na materijale daje mi viziju različitih kombinacija te kreira neki novi proizvod u mojoj glavi koji jedva čekam izrealizirati. Naravno, proces nastajanja novog modela torbe često je dug, a ponekad se ideje ni ne ostvare uslijed nemogućnosti nabave nekog dodatnog materijala, alata ili slično", priznaje.

"Najveće zadovoljstvo u svom poslu dobivam upravo kroz tu slobodu kreativnog izražavanja. Ali isto tako uživam i u komunikaciji sa kupcima. LA BORŠA torbe moguće je naručiti u različitim bojama i kombinacijama, a mogu se i personalizirati, pa me uvijek veseli finalni proizvod koji je kupac odabrao samo za sebe."

 | Autor: La Borša La Borša

Ideja joj nikada ne nedostaje pa se, u skladu s time, uvijek rađaju i neki novi planovi. Onaj trenutačni joj je do kraja veljače izbaciti dva nova modela koja će biti nosiva tijekom cijele godine, nevezano za godišnje doba, a nakon toga, do travnja su u planu još dva nova ljetna modela. Neki od spomenutih trenutačno su u test fazi i jedva čeka predstaviti ih, vjerojatno jednako koliko i mi jedva čekamo vidjeti ih.

    

Photo: La Borša

Komentari 0