Moda

Koji je ovogodišnji modni trend kao stvoren za naš horoskopski znak?

  • Prošlu je godinu obilježio povratak svega onoga što smo mislili da smo zauvijek ostavili u 2000-ima
  • Nedavno održani tjedni mode za proljeće i ljeto 2023. potvrdili su da će i ove sezone ista estetika obogaćena nekim novim detaljima biti popularnija no ikad
  • Od resica i sveprisutnih džepova do najvibrantnijih nijansi i heklanih statement komada, znamo koji će veliki modni trend oduševiti koji horoskopski znak

Na tjednima mode za proljeće i ljeto 2023. održanima u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu predstavljeni su brojni komadi koji su potvrdili da će se Opasne djevojke šepuriti ulicama i ove godine. Već u prošloj su oživjeli brojni komadi koji su nas natjerali da prekapamo svoje ormare u potrazi za svim onim stvarima koje smo obožavali nositi u 2000-ima, a ova je godina samo nastavak u revijalnom tonu. Kargo hlače, motorističke jakne i traper i dalje su u središtu pažnje, no ovoga puta dolaze upakirani s nekim novim detaljima i siluetama. Naravno, i u ovoj godini ima onih koji se drže klasike, ili bolje rečeno pokušavaju reinterpretirati istu kroz pomaknute krojeve i materijale, resice i perje, a mi smo istražili koji trendovi najbolje odgovaraju estetici kojeg horoskopskog znaka. 

Ovan: Kopče

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Ovnovima bi se jako mogli svidjeti upečatljivi remeni i istaknute kopče. I daleko od toga da će gledati samo one na remenju i torbama. Njima nije strano napraviti što god je potrebno u zamjenu za malo pažnje jer se vole isticati iz gomile, a inspiraciju za upečatljive outfite trebali bi potražiti u revijama dizajnera kao što su Dominnico, Alessandra Rich i Miu Miu.

Bik: Heklano

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELIE SAAB (@eliesaabworld)

Budući da njima vlada Venera, Bikovima će se svidjeti neki od najboljih komada. S obzirom na to da cijene finu izradu i detalje, ali također, kao senzualan horoskopski znak, razmatraju i način na koji se tekstura uklapa u njihovu garderobu, heklani su komadi kao stvoreni za njih. Komadi koje su predstavili Ulla Johnson, Elie Saab i Adam Lippes bit će pun pogodak za osvježenje njihove proljetne i ljetne garderobe.

Blizanci: Sveprisutni džepovi

Detalj koji je bio prisutan na modnim pistama prošle sezone podignuo je popularni kargo Y2K stil na neku višu razinu kroz kargo suknje, prsluke i jakne. Pripadnici ovog znaka poznati su po svojoj radoznalosti i tome da nikad nemaju mira, zbog čega ih prati reputacija pomalo kaotičnih osoba, no neće biti opasnosti od gubitka ključeva ili mobitela budu li sigurno skriveni u njihovim brojnim džepovima. Inspiraciju bi trebali potražiti u brendovima Sacai, Act N1 i GCDS.

Rak: Mjesečev sjaj

Uz Mjesec kao njihov vladajući planet, Rakovi dijele duboku vezu sa svime što dolazi u onim predivnim mjesečevim prelijevajućim nijansama. Detalji od štrasa, ali i svi drugi svjetlucavi materijali pomoći će Rakovima da se osjećaju osnaženo i još ugodnije u vlastitoj koži. Rodarte, Giorgio Armani i S.S. Daley zasigurno će oduševiti pripadnike ovog znaka svojim kreacijama i pružiti ima taman dovoljno inspiracije kako ovosezonsku garderobu obogatiti srebrom i šljokicama. 

Možda vas zanima 3 modna trenda koja ćemo obožavati u narednim mjesecima Rubrika Moda Moda

Lav: Tekuće zlato

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOM FORD (@tomford)

Lavovi su rođeni u potrazi za svjetlima reflektora, a kao horoskopski znak povezan s kraljevskom osobnošću, žive za trenutke u kojima će (za)blistati. Ako se sjaji, privući će njihovu pažnju, bilo da su u pitanju upečatljivi i privlačni statement komadi ili tek detalji umočeni  u zlato. Lavovi žele biti najsjajniji u prostoriji, a ovim trendom sigurno će zračiti. Gabriela Hearst, Genny i Tom Ford prošarali su zlatom sve ono o čemu jedan Lav sanja i čime će zasigurno rado obogatiti svoju ionako već vrhunsku garderobu. 

Djevice: DIY traper

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diesel (@diesel)

Budući su Djevice poznate po svojim vještinama i spretnosti, defnitivno ima smisla upoznati ih pobliže s trendom upcyclinga. Dajte im škare i pustite njihove misli da bjesomučno rade i pojavit će se s nekim genijalnim rješenjima kako osvježiti dobro poznato lice trapera. Brendovi kao što su Blumarine, Masha Popova i Diesel rekonceptualizirali su kako se traperom može manipulirati pa će Djevice oduševiti njihovi komadi nastali sudaranjem kreativnosti i DIY tehnika.

Vaga: Ombre u bojama sunca

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ETRO (@etro)

Uz Veneru kao njihov vladajući planet, Vage uvijek odlikuje odličan stil. Sezona Vaga označava promjenu godišnjih doba, kada dnevna svjetlost počinje blijedjeti, a noć postaje tamnija, zbog čega su prelijevajuće nijanse zalaska sunca za njih kao stvorene. Naravno, uz živopisne nijanse zalaska sunca bez problema će se istaknuti u svakoj gomili. Inspiraciju mogu potražiti u komadima brendova kao što su Sandro, Etro i Who Decides War, koji su savršeno oponašali ombre horizonte.

Škorpion: Moć transparentnosti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALAÏA (@maisonalaia)

Iako su Škorpioni više nego voljni podnijeti sve što dolazi u paketu s transparentnim komadima, svoje misli i osjećaje vole skrivati. No, Škorpioni itetako dobro poznaju snagu seksipila i ne boje iznijeti svoje prirodne obline na vidjelo. Kao znak koji se ne boji riskantnih trenutaka, inspiraciju bi trebali potražiti u revijama Fe Noel, Alaia i Sid Neigum.

Možda vas zanima Jasno je kao dan da će ovih 11 modela cipela biti ogroman hit u 2023. Rubrika Moda Moda

Strijelac: Rese

Pripadnici ovog znaka definitivno nisu jedni od onih koji šute. Dapače, oni će cijeniti snagu trenutka kada se negdje pojave od glave do pete odjeveni u rese, a dobra vijest za njih je da su pista bile preplavljene resama predstavljenima kroz komade puno zanimljivije od tradicionalnog boho stila. Na pisti su Andreadamo, Bronx & Banco i Alejandra Alonso Rojas predstavili divne tehnike dodavanja resica u priču kroz draperije, kontraste i vibrantne boje.

Jarac: Sve nijanse bež boje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FERRAGAMO (@ferragamo)

Jarac je netko čiji je stil chic i profinjen i miljama daleko od dosadnog. Jarci su također veliki ljubitelji povijesti pa bi klasični izgledi s modernim prizvukom mogli biti baš ono što traže. Monokromatski bež outfiti na modnim pistama nisu prošli nezamijećeno, a inspirirati bi ih mogli Ferragamo, Roki i Co.

Vodenjak: Optičke iluzije

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Schiaparelli (@schiaparelli)

Vodenjaci su najotvoreniji i najprogresivniji od svih znakova, a avangardni look koji stvara optičku iluziju modni je trenutak koji su čekali. Koža s otiskom trapera iz Bottega Venetta kolekcije, ali i Schiaparelli i Balmainovi printevi silueta koji imitiraju žensko tijelo poslužit će pripadnicima ovog znaka kao najbolja inspiracija za ovu godinu.

Ribe: Cvjetne aplikacije

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LOEWE (@loewe)

Kao ljubitelji prirodne ljepote, Ribe će definitivno privući trend cvjetnih aplikacija i svih ukrasa koji predstavljaju njihovo krhko i nježno srce. Revije Cynthia Rowley, Loewe i Acne Studios bile su prepune cvjetnih ukrasa i istih takvih silueta, a nema sumnje da će Ribe poželjeti pobjeći u ovaj botanički raj. 

Photo: Instagram @loewe

Komentari 0