Beauty
Bella Hadid

Tetovaže s kristalima, koje su bile u trendu početkom milenija, vraćaju se

  • S vremena na vrijeme doživljavamo povratak već pomalo zaboravljenih beauty trendova 
  • 'Tetovaže' s kristalima, koje su bile u trendu na prelasku u novo tisućljeće, ponovno se vraćaju na velika vrata
  • Savršen ukras za kanaliziranje vlastite unutarnje pop princeze…

Modni i beauty trendovi iz kasnih 90-ih i ranih 2000-ih sve se češće vraćaju na scenu. Za povratak nekih od ovih stilskih trenutaka možemo zahvaliti modelima poput Belle Hadid; voli 2000-te i viđena je s trakama za glavu, mikromini hlačama i hlačama na pruge, među mnogim drugim izgledima u stilu 2000-ih. Njezin najnoviji trend? Tetovaže tijela s 'kamenčićima'.

Bella Hadid | Autor: Instagram@bellahadid Instagram@bellahadid

Ako si bila tinejdžerica u 2000-ima, vjerojatno imaš intuitivna sjećanja na pokret ukrašavanja tijela kamenčićima. Možeš kupiti paketiće 'dragulja' u obliku srca, cvijeta ili znaka mira i zalijepiti ih ravno na kožu za lažnu tetovažu dostojnu Britney Spears ili staviti nekoliko kristala na lice za još više sjaja. Poput mnogih blještavijih beauty trendova s početka 2000-ih, ukrasi za tijelo od kamenčića izblijedjeli su od popularnosti, ali Bella, modni dizajneri poput Sandy Liang i uvijek prisutni 'Euphoria'-efekt vraćaju ih u današnjicu.

Oživljavanje trenda

Pomama za lijepljenjem kristala započela je zahvaljujući trenutačno popularnoj HBO-ovoj seriji 'Euphoria', gdje su vizažistica Donni Davy i njezin tim nanosili mnoštvo kristala na zvijezde kao što su Sydney Sweeney, Alexa Demie i Hunter Schafer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @donni.davy

Dragulji za kosu također su dočekali svoj trenutak, zahvaljujući virusnom TikTok videu korisnice Sophie Murray; njezin video trenutačno ima više od milijun pregleda, a alat za stiliziranje koji je koristila nastavlja se rasprodavati iznova i iznova.

Jasno je da su ljubitelji ljepote spremni vratiti sjaj u svoje živote, a body art je sljedeća granica. Bella je bila jedna od prvih koja je vratila umjetnost na tijelu s pomoću kamenčića, debitirajući svojom privremenom tetovažom u lipnju 2022. na događaju Kin Euphroics.

Nosila je još jednu tetovažu leptira, u zlatnoj boji, na svom drugom Kin partyju ovog ljeta. Supermodel je nosila leptira od dragog staklnih kamenčića na boku, koji je ozvirivao kroz mrežasti top i hlače s niskim strukom iz 2000-ih. Izgled je nadopunila jednako prikladnom baguette torbom u boji limete, a izgledala je kao da je 2003. godina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Na New York Fashion Weeku u rujnu je dizajnerica Sandy Liang poslala modele niz pistu s nježnim kristalnim tetovažama na bokovima, donjem dijelu leđa i ključnim kostima, uključujući dizajn mašne i slova 'S' i 'L' sa svjetlucavim kamenčićima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandy Liang (@sandyliang)

Kako napraviti tetovažu s kamenčićima

Kristalne tetovaže za tijelo i lice mogu se nositi bilo gdje; možeš lako sakriti tetovažu tijela s kamenčićima ispod odjeće na poslu ili ukrasiti lice draguljima za noćni izlazak. Ili pogledaj TikTok i upotrijebi svjetlucave privremene tetovaže leptira da dotjeraš šminku za oči.

@makeuponriri Trying temporary tattoo makeup!!💗🦋 ib: @_.melodious_ @sarah_wolak #greenscreenvideo ♬ Latin Jazz Background (casual bossa nova and elevator music) - Alanay

Ako imaš želju svjetlucati poput Belle i Sandy Liang, svjetlucanje neka bude središnji dio tvog izgleda. 

Ne bi se trebala previše brinuti o sigurnosti kada eksperimentiraš s kristalnim kamenčićima za tijelo i samoljepljivim draguljima, ali pripazi na alergije na lateks koje saddrži ljepilo koje je isto kao i za trepavice.

 | Autor: Hailey Bieber instagram Hailey Bieber instagram

Gdje nabaviti svjetlucavu tetovažu

Claire's i slični više nisu jedini izvor tetovaža za tijelo od kamenčića. I Amazon i Etsy nude mnoštvo opcija lijepljenja kamenčića za tijelo, s raznim motivima. Uistinu je tako jednostavno zabljesnuti - najteži dio je osigurati da kristale nanosiš mirnom rukom.

viralni TikTok ruževi Možda vas zanima Formule ovih ruževa toliko su dobre da su u 2022. osvojile TikTok, a i cijene su im odlične Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram@bellahadid

Komentari 0