Moda

U moru ovosezonskih trendova, jedan je stekao posebnu naklonost trendseterica

  • Zaljubljenice u damsku eleganciju koja podrazumijeva jednostavne krojeve, nenametljive boje i malo statement nakita koji će ''razbiti'' monotoniju konačno su došle na svoje
  • Prema riječima modnih stručnjaka, sezonu proljeće/ljeto 2023. obilježit će pročišćena elegancija, a ovaj modni trend već je osvojio srca trendseterica
  • U nastavku otkrivamo u koje komade investirati, kako izbjeći gomilanje odjeće u ormaru i koje modne dodatke birati kako bi bila u korak s trendovima

Iako su dizajneri u današnje vrijeme skloni igranju s modom i koketiranju s raznoraznim stilskim pravcima, damska elegancija koja je nekoć bila nit vodilja u odijevanju žena diljem svijeta bila je i ostala favorit mnogih. Paralelno s pomaknutim trendovima poput spajanja sportske i poslovne odjeće koju često viđamo na modnim revijama, pročišćena elegancija uvijek se iznova provlači u kolekcijama brojnih brendova, a ove sezone će čini se ponovno biti u fokusu.

Barem tako tvrdi Vogue koji je nedavno izbacio svoju listu modnih trendova za proljeće/ljeto 2023. kojima predviđa planetarnu popularnost. Popularna ''modna biblija'' tvrdi kako ćemo u narednim tjednima uživati u izrazito baggy modelima traperica i općenitu traper komadima sa statement detaljima, chic jaknicama u stilu kratkih sakoa, ali i klasičnim sakoima, košuljama ravnog kroja, kukičanim komadima odjeće, drapiranim haljinama, bijeloj obući i odjeći jarkih boja, a bit će popularan i bajkerski stil odijevanja koji uključuje puno kožnih komada odjeće i modnih dodataka. 

Ipak, među najpopularnijim modnim trendovima sezone izdvaja se pročišćena elegancija. Naglasak je na jednostavnim damskim krojevima, jednobojnim komadima neupadljivih tonova poput bijele i bež, zlatnim modnim dodacima i statement nakitu koji svojim elegantnim dizajnom i upečatljivim detaljima podiže cjelokupni stajling. 

 | Autor: Ante Odak Ante Odak

Ukoliko tvoj modni stil i inače uključuje klasične komade poput vječne bijele košulje ili sakoa, ovaj modni trend zapravo ti i nije novost. Potrebno ga je tek malo prilagoditi i osvježiti. 

Takozvana čista elegancija stekla je naklonost i trendseterica koje se trude pojednostaviti svoju garderobu na minimum. Stvaranje vlastite capsule kolekcije idealan je način da uvijek izgledaš elegantno, a da pritom ne moraš svakodnevno mozgati što odjenuti. Dovoljno je da u ormaru imaš 15 do 20 bezvremenskih komada koje ćeš vrlo lako uklopiti u svaki stajling, bez nepotrebnog gomilanja odjeće koju vjerojatno nikada nećeš odjenuti. Novac radije investiraj u dobru torbu ili kvalitetan nakit koji će ti trajati dugi niz godina. 

 | Autor: Ante Odak Ante Odak

To može biti fora ogrlica, naušnice ili narukvica. Važno je da je nakit elegantan i da se ističe svojim dizajnom. Brend FREYWILLE poznat je diljem svijeta po izradi unikatnog nakita od emajla, a često se smatra sinonimom za najupečatljivije i najoriginalnije narukvice. Glamurozne i elegantne FREYWILLE narukvice jedan su od onih klasičnih modnih dodataka koji nadilaze sve trendove i koje ćeš s radošću nositi uz brojne odjevne kombinacije. 

FREYWILLE je nedavno predstavio ''Dreams of the Artists'' ediciju narukvica koja se sastoji se od niza kolekcija nakita koje FREYWILLE kreira u čast velikana slikarstva poput Moneta, Hundertwassera, Klimta, Van Gogha, Botticellija i drugih.

 | Autor: Ante Odak Ante Odak

Kako nastaju FREYWILLE narukvice?

Za svaku kolekciju FREYWILLE nakita, prva faza kreiranja započinje dizajniranjem Diva ili Donna narukvice. One imaju najveću površinu emajla, a samim time preuzimaju ulogu ultimativnog naratora umjetničkih snova. Oslikavajući ih, FREYWILLE dizajneri imaju priliku realizirati svoje inspiracije i kreativne ideje u najopsežnijem obliku, odnosno najdetaljnije oživjeti priču odabranog slikara ili nekog njegovog remek-djela kroz minuciozne dekorativne elemente i raskošne boje. 

Kada završe s kreiranjem dizajna za Diva i Donna narukvice, FREYWILLE dizajneri pristupaju razvijanju svih ostalih oblika nakita unutar iste kolekcije jer je tako lakše pronaći lijepa i kreativna rješenja za umjetničke minijature s manjom površinom emajla. 

 | Autor: Ante Odak Ante Odak

''Slikarstvo je oduvijek bilo snažno sredstvo komunikacije i izražavanja, a umjetnici su kroz stoljeća koristili svoje platno kao portal za prikaz svojih snova i vizija. Kroz različite stilove i razdoblja slikarstva, umjetnici su nas inspirirali i potakli da zavirimo u svijet snova. Njihova vizija, maštovitost i hrabrost da istraže neistraženo ostavili su trajni trag u umjetnosti i u našem vlastitom razumijevanju snova'', poručuju dizajneri i stručnjaci za fino emajliranje iz FREYWILLE ateljea.

Ponudu FREYWILLE narukvica možete istražiti u FREYWILLE online butiku ili razgledati u FREYWILLE butiku, Preradovićeva 2, Zagreb, a za više informacija pratite FREYWILLE na Facebooku i Instagramu.

Photo: Ante Odak

Komentari 0