Moda
Tod'sova Di torbica

Tod's je predstavio novu verziju svog bestsellera iz 90-ih, Di torbicu koju je voljela i Lady Di

  • Tod'sova Di torbica nastala je krajem 90-ih i ubrzo postala ikona, zahvaljujući djelomično i Lady Di koja ju je među prvima nosila
  • Sad je Tod's predstavio novu kolekciju i ponešto izmijenjenju Di - povećali su joj dimenzije te uveli novu paletu boja
  • Di Bag se sada može i personalizirati, evo kako su to napravile Bella i Gigi Hadid

Teško je ignorirati novonastalu strast prema modnim 90-ima, mada tu ima trendova koje bismo najradije zaboravili, kao i onih koji su se rodili prije tri desetljeća, a danas ih smatraju bezvremenim stilom. Originalna Di Bag koju su nosile princeza Diana, Naomi Campbell, Anne Hathaway i Nicole Kidman, kao samo neke od poznatih žena, bila je i ostala je zaštitni znak brenda Tod's. 

Predstavljena je 1997. kao D bag, no primenovana je u Di bag, upravo po princezi Diani koja ju je nosila među prvima. Ubrzo je postala omiljena, ne zbog Lady Di (ali nije škodilo) već zbog svoje praktičnosti, prostrana je i svestrana.

Tod'sova Di torbica | Autor: Tod's Tod's

Za sezonu jesen/zima 2022, talijanska modna kuća pripremila je ponešto izmijenjen odnosno nov i hrabriji dizajn Di torbice. Za početak povećali su joj dimenzije, učvrstili poziciju na modnoj sceni i naglasili njezin univerzalni dizajn - koji nije namijenjen isključivo ženama!

Kreativni direktor brenda Walter Chiapponi ponudu je proširio na četiri različite veličine: mini, malu, srednju i veliku (u kojoj doista možemo nositi sve što nam treba, za otprilike tri dana izvan kuće). Ovdje je i nova paleta boja koja se s bež i crne pomaknula na življe boje.

Osim stylingom, prolaznica nas je zaintrigirala torbicom koja je hit komad sezone

Tod'sova Di torbica | Autor: Tod's Tod's Tod's Di torbice, mini veličina: narančasta (12.784 kn); bijela krznena (14.288 kn); žuta (12.784 kn)

A, naravno, znamo da se Di torbice mogu pohvaliti i vrhunskom, zanatskom izradom. Kroje ih i šiju umješni majstori poput onih koji već cijelo stoljeće rade za Tod's koji je poćeo kao mala kućna manufaktura za izradu cipela 1920-ih godina u Italiji. Tek su kasnije krenuli u modne vode, ali kvaliteta izrade nije pala. 

Fendi Baguette Možda vas zanima Fendi Baguette torba je proslavila svoj 25. rođendan te je i dalje predmet žudnje Rubrika Moda Moda

Glavne značajke tako su šav koji ide sredinom torbe, ručke od kože omotane oko svoje osi, ručno obojeni rubovi od sirove kože, kožna omča na patentnom zatvaraču za lakše zakopčavanje, praktična podesiva naramenica...

Tod'sova Di torbica | Autor: Tod's Tod's Tod's Di torbice, small veličina: bež (15.792 kn); smeđa (14.288 kn); crna (15.792 kn)

Tod'sova Di torbica sad se može i personalizirati (kao što su ove koje za potrebe kampanje nose Bella i Gigi Hadid), odlično za sve koji osjećaju nalet kreativnosti dok razmišljaju o Di torbici.

Tod'sova Di torbica | Autor: Tod's Tod's Tod's Di torba, veličina large (24.064 kn)

Kupci mogu naručiti vlastitu Di sa svojim imenom ili drugim tekstom od najviše 10 slova (Aleksandre, za dlaku ste se izvukle!) i birati između niza boja, boje lavande, tirkizne, crvene, žute, bijele i crne. TOD-ov monogram pak postoji za modele od mini do medium veličini. Preostale nove Di Torbice možeš pronaći ovdje.

Photo: Tod's

Komentari 0