Moda
Met Gala 2023.

Tema za Met Galu 2024. je objavljena i u fokus će staviti arhivsku modu

  • Nakon ovogodišnje Met Gale, koja je bila posvećena dizajneru Karlu Lagerfeldu, otkrivena je tema za sljedeću
  • Na slavnim stepenicama njujorškog Meta te na izložbi unutar muzeja, sljedeće će godine osvanuti modna izdanja pod temom “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”
  • Na izložbi instituta bit će prikazano više od 400 godine modne povijesti

Modni događaji i vijesti ovog su tjedna svakodnevna pojava, a nakon glamuroznih 2023 LACMA Art + Film Gale te dodjele nagrada CFDA, stigla je vijest o objavljenoj temi za Met Galu 2024. Institut za kostime najavio je kako ćemo prvog ponedjeljka u svibnju iduće godine imati priliku vidjeti izložbu pod nazivom "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion". 

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia, Met Gala 2023.

Arhivska moda ponovno će tako doći do izražaja u izložbi i iako dress code za slavne goste još nije objavljen, poznato je da na izložbi biti prikazano 250 rijetkih komada iz privatne i stalne kolekcije Instituta koja se proteže na više od 400 godina modne povijesti, a koje su dio i slavnih modnih kuća Schiaparelli, Dior, Givenchy... Mnogi od njih nikad još nisu viđeni u javnosti! Izložba bi trebala donijeti "osjetilne elemente modnih remek djela" na sasvim novi način.

Anna Wintour i Andrew Bolton | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia, Anna Wintour i Andrew Bolton

Kad je riječ o pojašnjenju teme, kustos Instituta, Andrew Bolton, rekao je kako se radi o "50 povijesno važnih i estetski prekrasnih komada iz kolekcije koji su prekrhki da bi ikad bili ponovno nošeni, poput svečane haljine Charlesa Fredericka Wortha od saten svile iz 1877." Umjesto tradicionalnog izlaganja na lutki, komadi će biti prikazani kroz video animaciju, projekciju svjetla, AI, CGI i druge vrste osjetilnih stimulacija.

Anne Hathaway Možda vas zanima Traper i dijamanti: Anne Hathaway spojila je nespojivo Rubrika Moda Moda

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia, Anne Hathaway

Uz to, izložba će biti podijeljena u tri glavne zone - Zemlju, More i Nebo, koje su, prema Boltonu "oda prirodi i emotivnoj poetici mode", što bi moglo ukazivati na to i da će prakse održive mode također igrati veliku ulogu na Met Gali 2024.

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Dua Lipa

Popis domaćina također treba tek biti objavljen, nakon što su se u toj ulozi ove godine našle holivudske zvijezde poput Due Lipe i Penelope Cruz!

Možda vas zanima Satenska slip haljina na Hailey Bieber iz blagdanske Calvin Klein kolekcije možda je najljepša koju smo vidjeli Rubrika Moda Moda
Photo: Profimedia

Komentari 0