Moda
Met Gala 2023.

Glamurozna modna izdanja najvećih zvijezda: Ovo su najupečatljiviji lookovi s crvenog tepiha Met Gale

  • Prvi ponedjeljak u svibnju rezerviran je za Met Galu, a modni svijet svake godine željno iščekuje modne odabire najvećih svjetskih zvijezda
  • Ovogodišnja tema bila je "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty", kojom se odala počast preminulom modnom dizajneru i njegovom bogatom nasljeđu
  • Mnogo se zvijezda tako pojavilo i u njegovim vintage dizajnima iz kolekcija modnih kuća u kojima je dizajnirao

U njujorškom Muzeju umjetnosti Metropolitan sinoć je održan jedan od najvećih modnih događaja, glamurozna Met Gala, a ovogodišnje izdanje posvećeno je legendarnom modnom dizajneru Karlu Lagerfeldu. Met Gala je odala počast njegovom nasljeđu u modnom svijetu, pod imenom "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty". Slavni dizajner svoje je modno stvaralaštvo proveo na čelu najvećih svjetskih modnih kuća, poput Chanela, Fendija, Balmaina i Chloé, stoga je bilo za očekivati da će se mnoge zvijezde pojaviti i u njegovim vintage dizajnima, s temom "U čast Karlu" na umu.

Među holivudskim zvijezdama s A-liste svakako su se istaknule Dua Lipa i Penelope Cruz, koje su bile i domaćice eventa, obje u vintage Chanel lookovima. 

U nastavku donosimo neke od najdojmljivijih lookova s Met Gale 2023.

Penelope Cruz 

Jedna od domaćica ovogodišnje Met Gale, glumica Penelope Cruz među prvima se pojavila na crvenom tepihu i oduševila u vintage Chanel dizajnu u ledenoplavoj boji dostojnom princeze.

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Penelope Cruz

Dua Lipa 

Također među prvima na crvenom tepihu, baš kao i Penelope Cruz, nosila je vintage isprepletenu Chanelovu haute couture vjenčanicu s korzetom, koju je u originalu nosila Claudia Schiffer na Chanelovoj couture reviji za jesen/zimu 1992.

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Dua Lipa

Gisele Bündchen 

Slavna manekenka još je jedna od zvijezda koja se na Met Gali pojavila u vintage Chanelu i to u bijeloj haljini od tila ukrašenoj šljokicama i vertikalnim prugama te velikim ogrtačem od perja, a otkrila je kako je upravo ovu haljinu već i nosila na modnom snimanju s Karlom Lagerfeldom. 

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Gisele Bundchen Rihanna na Oscarima 2023. Možda vas zanima To samo ona može: Rihanna na dodjeli Oscara pokazala čak tri modne kombinacije Rubrika Moda Moda

Nicole Kidman

Nicole Kidman također se odlučila za vintage Chanelov dizajn koji je već nosila i to u reklami za Chanel No. 5 iz 2004. Romantična puderasto roza haljina na sebi je imala perje i svjetlucave šljokice.

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Nicole Kidman

Anne Hathaway

Anne Hathaway u Versace haljini na savršen je način odala počast Karlu Lagerfeldu u bijeloj haljini od tvida ukrašenoj bisernim detaljima te zlatnim pribadačama.

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia, Anne Hathaway

Sydney Sweeney

Zvijezda 'Euforije' crvenim je tepihom Met Gale prošetala u puderastoj haljini s potpisom Miu Miu. Haljina koja je predivno naglasila njenu figuru po sebi je imala ukrasne svjetlucave detalje te veliku crnu mašnu na donjem dijelu, a sličnu je Sydney nosila i u kosi.

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Sydney Sweeney

Rihanna

Rihanna je na Met Gali nosila dramatičnu Valentino bijelu kreaciju s dugim plaštom i strukturiranim gornjim dijelom prekrivenim popularnim motivom 3D rozeta.

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Rihanna

Jennifer Lopez

Latino diva nosila je kreaciju s potpisom Ralpha Laurena od svile i baršuna u crno-bijeloj kombinaciji boja. Haljina s izrezima na gornjem dijelu imala je i detalj crne rozete, a Jennifer je na glavi nosila i upečatljivu crnu beretku sa strukturalnim ukrasom od tila.

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Jennifer Lopez

Kim Kardashian

Na ovogodišnjoj Met Gali Kim Kardashian stigla je u izazovnoj Schiaparelli kreaciji izrađenoj od mnoštva bisera nanizanih poput ogrlica, koji su karakteristični za Karla Lagerfelda i Chanel, dok je ispod nosila jednostavan korzet u boji kože.

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Kim Kardashian

Jenna Ortega

Jenna Ortega i na Met Gali pojavila se u modnom izdanju u stilu svog slavnog lika Wednesday, u crno-bijeloj kreaciji s potpisom Thoma Brownea prepunoj mašnica, bisernih detalja i tila, koja se sastojala od uskog korzeta i voluminozne suknje s volanima.

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Jenna Ortega

Michaela Coel

Još jedna od domaćica ovogodišnje Met Gale, Michala Coel, nosila je Schiaparelli zlatnu poluprozirnu haljinu prepunu svjetlucavih detalja u obliku zvijezda i ukrašenu biserima.

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Michaela Coel

Margot Robbie

Dugogodišnja Chanelova ambasadorica i Lagerfeldova muza, Margot Robbie vratila se na Met Galu nakon sedam godina, a nosila je crnu haljinu na jedno rame iz Chanel Haute Couture arhiva, koju je 1993., na pariškom Tjednu mode nosila Cindy Crawford.

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Margot Robbie

Kate Moss i Lila Grace Moss

Slavni supermodel i njena kći, koja je krenula stopama svoje majke, na Met Gali pojavile su se u koordiniranim lookovima od perja i svile u nježnim nijansama s potpisom Fendija.

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Kate Moss i Lila Grace Moss

Jennie Kim

Pripadnica grupe BLACKPINK, Jennie Kim, na Met Gali nosila je vintage Chanelovu kreaciju s potpisom Karla Lagerfelda iz kolekcije za  jesen/zimu 1990. Bijela mini haljina imala je crni tanki pojas ukrašen bijelim cvijetom, a Jennie je uz haljinu nosila dugačke crne rukavice, crne čarape i cipele, dok je u kosi također imala jednak bijeli cvjetni detalj.

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Jennie Kim

Florence Pugh Možda vas zanima Florence Pugh obožava beauty stil Audrey Hepburn, stvorila ga je obrnutim repom Rubrika Beauty Beauty
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0