Moda

Sjećaš se trenda "ružnih" tenisica? E, pa stižu i "ružne" haljine!

Nova mega trendi haljina za proljeće nije nimalo seksi, ali može biti super cool - dokaz su sve trendi cure s Instagrama koje ju već naveliko nose!

Posljednjih nekoliko godina moda sve brže i brže prolazi kroz velike promjene. Stereotipni izgled takozvane "moderne cure" promijenio se za 180 stupnjeva, a seksi uske haljine, potpetice od 15 centimetara i velike torbe samo su neki od komada koji su u danas postali stvar prošlosti. Sve se vrti oko "ružnih" trendova! Sve je počelo s tenisicama, zatim su nam stigli i "ružni" puloveri, a o košuljama miješanih printeva da i ne govorimo. Ironično, izgleda da je "loš modni ukus" ustvari itekako poželjan za 2019., a već smo otkrile novi IT komad - "ružnu" haljinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hanna Stefansson (@hannastefansson)

Ovakve modele su originalno nosili upravo radnici, a u 19. stoljeću dizajn je postao popularan u dječjoj modi. Lako ga je prepoznati: voluminozna silueta koja labavo visi na tijelu, a nabrana tkanina najčešće se nalazi na rukavima, ramenima ili pak volanima. 

Možda vas zanima Pronašle smo nevjerojatne high-street "kopije" dizajnerskih komada Rubrika Moda Moda

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hanna Stefansson (@hannastefansson)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Charlotte Jacklin (@charlottejacklin)

Da, točno tako, izgleda kao spavačica kakvu nosi tvoja baka. Ali jedan pogled na Instagram dokazao nam je da će se upravo ove haljine najviše nositi nadolazećeg proljeća. Okej, dizajneri i high-street brendovi prilagodili su ga modernom dobu i transformirali u must-have komad. Srećom, dolazi u jako puno varijanti - od maxi komada cvjetnih printeva pa sve do puno manje upadljivih mini jednobojnih verzija haljine. 

 | Autor: miss7 miss7 S lijeva na desno: Zara (399 kuna), Sister Jane (770 kuna), Ghospell (685 kuna)

Nećemo se praviti da je ovo jedan od onih komada koji se super lako stilizira i super stoji na svakoj od nas. Upravo suprotno! Ova haljina se s razlogom naziva "ružnom". Ne, neće naglasiti niti jedan dio tvoje figure i vizualno će dodati volumen...Svugdje!

 | Autor: miss7 miss7 S lijeva na desno: ASOS (249 kuna), Zara (399 kuna), ASOS (265 kuna)

Svakako predlažemo da duže modele nosiš uz potpetice (ili čizme tijekom zime!), tako ćeš dobiti na visini i haljina te neće vizualno "pojesti". U ljetnim mjesecima možeš ju kombinirati uz jednostavne sandale, neku upadljivu torbicu i puuuno nakita. Budi sigurna da ćeš u ovoj haljini izgledati kao šator i da muškarcima svakako nije jedan od onih seksi komada koji vole na nama...

Možda vas zanima Sjećaš li se ovih suludih, ali super popularnih tenisica iz 90-ih? Da, opet su HIT komad! Rubrika Moda Moda

I na kraju - moda je igra! Zašto se ne bi poigrala s proporcijama, volumenom i stilom? Ako minijaturne sestre Olsen mogu nositi oversized odjeću, možeš i ti! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nuria Val (@frecklesnur)

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0