Moda

Rent4style nudi 200 svečanih haljina i drugih komada za najam, a iza ideje stoji naša influencerica

  • Matea Miljan Rafaj, influencerica i bivša televizijska novinarka, prva je u Hrvatskoj ponudila mogućnost najma svečanih haljina, odijela, ali i drugih modnih dodataka
  • U ponudi je trenutačno više od 200 različitih komada, a cijena najma kreće se između 250 i 700 kuna
  • Otkrila nam je da uskoro napokon stiže i web koji će cijelu priču podići na jednu višu razinu

Svaka se od nas barem jednom našla u situaciji da je za određenu prigodu trebala haljinu, ali je ona jedna savršena bila izvan naših financijskih mogućnosti. Dok si kupnju nekih modnih klasika unatoč paprenoj cijeni još nekako i uspijemo opravdati, svečane haljine nerijetko nemaju tu sreću jer nije naime isto pozamašnu svotu novca izdvojiti za komad koji ćemo nositi u brojnim prilikama tijekom mnogih nadolazećih godina ili pak za komad koji u nemalom broju puta obučemo za samo jednu prigodu. 

 | Autor: Instagram @rent4style Instagram @rent4style

satenska suknja Možda vas zanima Satenske suknje uvijek će pružiti dozu elegancije, pronašli smo baš lijepe u dućanima Rubrika Moda Moda

Upravo je ovom problemu na sveopće oduševljenje mnogih žena doskočila influencerica i novinarka Matea Miljan Rafaj svojim projektom Rent4style, čvrsto utemeljenim na postulatima održive mode, zahvaljujući kojemu možemo svečane komade unajmiti i tako uštedjeti novac. O ovoj je ideji, priznaje, razmišljala dugo vremena, budući je i sama osoba koja je gomilala hrpu toga za jedno ili čak niti jedno nošenje, a zbog čega je puno puta pomislila kako bi bilo super da odjeću može unajmiti i vratiti, ali je unatoč svemu tome čekala pravi trenutak za njezinu realizaciju. Nakon što je korona usporila cijeli svijet, dogodilo se ljeto kada je Mateu jedna djevojka pitala može li rentati njezinu haljinu, a što se njoj učinio kao pravi trenutak da ona dugotinjajuća ideja napokon zaživi. 

 | Autor: Instagram @rent4style Instagram @rent4style

S obzirom da je prva koja je u Hrvatskoj prigrlila ovaj u inozemstvu već godinama raširen koncept, odlučili smo istražiti sve što bi te moglo zanimati!

 | Autor: Instagram @mateasmoljo Instagram @mateasmoljo

Možda vas zanima Nova eNVy room kolekcija nadahnuta je Španjolskom: lepeze, rese i marame su u fokusu Rubrika Moda Moda

Haljine koje se mogu naći u njezinoj ponudi, Matea je krenula skupljati godinu prije nego što je pokrenula sam projekt, no kako su uglavnom bile njezine veličine, bilo je potrebno dosta ulaganja kako bi širila ponudu. Priznaje da nove haljine kupuje konstantno, a otkrila nam je da uskoro napokon stiže i web u koji je uloženo puno i novca i truda i vremena, a koji će cijelu priču podići na jedan viši nivo.

 | Autor: Instagram @rent4style Instagram @rent4style

Sama posudba funkcionira tako da djevojka kaže koja joj se haljina sviđa i koja joj je veličina potrebna, pa ako je dostupna, rezevira ju se za potreban datum. Haljina u pravilu na adresu klijentice stiže u četvrtak, prije vikenda kad će je nositi, a dostavna služba po nju dolazi u ponedjeljak. 'Iako stalno govorim haljine, u ponudi imamo i odijela, torbice, a sigurno će biti i još toga', poručuje Matea. 'Nekada nabavimo nešto što djevojke žele jer i nas to usmjerava po pitanju stila i odabira.' Cijene najma kreću se između 250 i 700 kuna, a trenutačno je u ponudi više od 200 haljina. Nekome možda zvuči kao velika brojka, ali Matea priznaje da nije sigurna hoće li ikada biti zadovoljna količinom ponude koju ima, a što i je razlog zbog kojeg ju neprestano širi.

 | Autor: Instagram @rent4style Instagram @rent4style

konoplja Možda vas zanima Industrijska konoplja postala je jedan od najvažnijih faktora modne održivosti Rubrika Moda Moda

Dobra je stvar, kaže, što se djevojkama najčešće sviđa više modela tako da uvijek uspiju pronaći nešto za sebe, a kao eventualno negativnu stranu ove lijepe priče, pomalo je očekivano izdvojila one djevojke koje na posuđene haljine paze malo manje nego velika većina pa se ponekad zna dogoditi da se haljina vrati uništena. 'No, bez djevojaka ne bi bilo ni nas', svjesna je Matea. 'Kao i u svakom poslu, postoje oni koji su pažljiviji i oni malo manje pažljivi. Kroz ovaj projekt i ja učim i vidim što treba drugačije i bolje kako bi neugodnih situacija bilo što manje. Nadam se da će u budućnosti trend rentanja rasti kao i odnos prema haljinama kao da su njihove, iako su rentane', zaključila je. 

 | Autor: Instagram @rent4style Instagram @rent4style

Photo: Instagram @rent4style

Komentari 0